Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı bağlanırsa evde bakım maaşı kesilir mi?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar % 90 engelliyim raporumda ağır özürlü yazıyor annem evde bakım maaşı alıyor babam ise işçi emeklisi bende 2022 maaşına başvurdum 630 babam 475 de annem alıyor evde üç kişiyiz 2022 maaşım bağlanırsa evde bakım maaşımız kesilirmi

evde bakım hizmetinden yararlanmak için temel alınan gelir hesabına 2022 maaşının dahil edilip edilmediğini bilmiyorum. Mantığım, dahil edilmez diyor.
Zira tam bir emsal olmasa da, aynı evde yaşayan iki kişinin de evde bakım hizmeti hak etmesi durumunda SHÇEK, "ikindi kardeşin gelir hesabında 1. kardeş için alınan evde bakım maaşı dikkate alınmaz." demektedir.
Yani evde bakım maaşı bir sosyal yardım olduğu için o maaş gelir hesabına dahil edilmiyor. Bu mantıkla, 2022 maaşı da dahil edilmemeli/edilmez diye düşünüyorum.

kafam çok karıştı 2022 alırsam evde bakım maaşını keserler diye tedirgin oluyorum o yüzden siz bilenlere danışmak istedim inş her iki maaş bir birini etkilemez bilgileriniz için tşk ederim

kardeş 2022 alırsan bakım maaşın kesilmez ancak baban 630+ 496 bakım maaşı = 1126 tl yapar bu duruma göre sen 2022 alamasın çünki 2022nın kişi başı geliri 90 tl siz bunun çok üzerindesiniz kesilme mümkün değil siz başvuru yapın kabul ederlerse hiç bir sorun çıkmaz

Herhangı bır gelırınız bunlardan ayrı yoksa, veya ustunuze bır malvarlıgı vs, alırsınız, eve gelen polıs evın şartlarını da degerlendırecek, oda önemlı.

Normal şartlarda alırsın oke

ben hem 2022 hemde bakım maaşını alıyorum. önce 2022 maaşı çıkmıştı tabi yıllar oluyor 7 aydan beride bakım maaşı alıyorum

hıc bı sorun cıkmaz al
mesala ben 35 yasındayım 10 sene once 2022 aldım 1 sene oncede evde bakım ucretı alıyoz 2. kardesımde özurlu onada muracaat ettık evde bakım ucretı ıcın sartlar uyuyo hastane raporu falan bakanlık onaylamıs SHCEK eve geldıler salak ehlıyet alacam dıye kendım gıdıp gelıyom demıs vermedıler eve valılıkten posta geldı evde bakım ucretı ıcın basvurmussunuz bakanlık onaylamıs eve gelen memur onaylamamıs bu durumda ıtıraz edıp tekrar eve memur gelıp ınceleyecek dıyodu ıtıraz ettık 2 ay oldu bugun yarın gelır.evde bakım ucretı alırda 2022 bılemıyom su ıs bıtsın 2022 ıcın basvuracaz
bem 2 kardes tanıyom 2 sıde hem 2022 alıyo hem evde bakım alıyo

aynı konuyu bende merak ediyorum engelli aracı alsam 2022 maşım kesilirmi bu konuda bilgi sahibi olanlar bizlere yazarsa iyi olur

Üst Alt