Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı baglanma kriterleri nedir?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
104
benim sorum bir yakınım var evde 4 kişi kalıyor lar yakınımın babası 900 küsür ssk dam emekli maaşı alıyor yakınım özürlü özürlü maaşı için başvurdu birde yakınımın abisi var agır engelli evde bakım aylıgı alıyor babası yakınımla abisinin 2022 maaşı baglanmadı mütevelli heyeti ret etti eve giren gelir fazlaymış kalem apla cvp verirsen sevinirim

paranoya,
ablam eger baba başvurmadıysa cevaplayım (baba başvurursa aylık baglanmaz ona).
hane gelirine alınan evde bakım aylıkları ve 2022 aylıkları dahil edilmez.

hanede dört kişi kalınıyorsa hanede toplam gelirin 1020,88 liraya eşit ya da üstünde olmaması gerekir.
E babanın 900 emekli maaşı var. bunun haricinde aylık 120 lira üstünde gelirleri mi var ki aylık baglanmamış?

ev ve araç var mı onlarda sor bi?
Ya da aylığa başvuran çocuksa yaşı 18 yaş altı mı? Eger 18 yaş altı ise baba çalışan oldugu için engelli yakını aylığı baglanmaz.

kalem apla 2 cocuk ta özürlü 18 yaş üstü 25 yaşındalar üzerlerinde başka birşey yok sosyal yar dayanışma vakfındaki memur baglamamak için fırsat kolluyor

anlattığın olay tıpkı benim gibisi ben şizofreni hastasıyım iyileşmeyen şizofreni 7 8 yaslarından beri var bende kardeşimse 11 yasında kolu sakat kaldı halada sakat okuyor 19 yaşında şuann bense 27 o uğraştı alamadı valiliğe gitmiş galiba babanın emekli aylığı var demişler babam okuyor diye ona bakıyor ama bana bakmıyor sen git iş bul diyor bana bense fabrikalarda çalısamıyorum ayku basmıyo fazla yani yarım akıllı gibiyim çok asabiyim manyak manyak hareketler yaparım neyse işte bende endişeleniyorum ya banada baban emekli senin bağlayamayız derlerse yanarım ben intahar et anasını ülkede adalket yokki ev kendi evimiz baskada gelirimiz yok bi babamın emekli aylı var bide kendi evimiz

ablacım mutevelli heyet muhtaçlığı reddetmiş. bu şu anlama geliyor. o hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da ustunde tespit edilmiş. başka gelirleri var mı iyice sor. ev,araba tarla arazi var mı?
sadece 2 çocugun değil evdekileirn hepsinin geliri dikkate alınır. arabası evi neyi varsa neyi varsa ailedekilerin. bunları bilmeden bir şey diyemem ki. sen yok diorsun ama mutevelli heyet de reddetmiş gelir fazla demiş. eger gelir az diorlarsa vakıf mütevelli heyetinin red kararına itiraz etsinler.
ama şurayı dikkatle incele:http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html
eger gelirleri olup da kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lirayı geçiorsa itirazları kabul edilmez.
genelde 2022 aylığına başvuranlar, sadece babanın maaşı dikkate alınır sanıolar, ama tarlaymış, evin 240'da biriymiş, arabanın 120'de biriymiş, yok kira parasıymış vs bunlar da dikkate alınır bilmiolar.
hatta hanenin aylık gideri fazlaysa bunda da gelir olarak aylık gideri de dikkate alabiliolar. tam gelirlerini bilemeden bir şey diyemem ki. sen verdiğim linki dikkatle incele.

kalem apla saglık karnesi degişirmi benim de yakınım özürlü kocasının saglık karnesinden sigortasından faydalanıyor yeşil kartamı geçer

eşi sigortalıysa eşinin sağlık güvencesinden yararlanır. zaten artık yeşil kart kalktı. onun yerine 60/c 1 kapsamında GSS var. bunda da prim ödenmiyor. fakat işte eşinin sigortasından yararlanırken 60/c 1 kapsamındaki GSS^ya geçemez. zaten eşi sigortalıysa 2022 aylığı da bağlanmaz.

en son yazdıgım mesajı yanlış konu ya yazmışım kalem apla

Üst Alt