Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı başvuru tarihi itibarı ile mi başlatılır?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
28..07..2017 günü hastaneye sevkedildim.aylığım onaylanırsa bu tarihten itibarenmi hesaplanacak

@gülümser1

Raporunun vakıf tarafından onaylanmasından sonraki gelen ilk aybaşı itibari ile başlar,ve gelecek üç ayıda peşin olarak alırsın.
Onaylanınca tlf'nuna msj gelir,

ayrıca e devlettende sosyal yardım bilgilerim diye kontrol edebilirsin,şayet devam ediyor yazıyorsa başlamış demektir.

@gülümser1 maaşın 2022 aylığı için başvuru tarihini takip eden ilk aybaşından itibaren başlar.

sen vakfa başvurmuşsun. ama raporun olmadığı için vakıf da seni hastaneye sevk etmiş. rapor olmadan başvuru alınamaz. senin raporun ulaştıktan sonra başvurun tamamlanacak. raporun vakfın kayıtlarına geçince başvurun tamamlanmış olacak ve o gün başvuru tarihin olacak.
e-devlet şifren varsa başvuru tarihi için e-devletten bakarsın.

başvuru tarihini öğrenince buradan yaz bana ablası. rapor oranını ve başvuru tarihini yazarsan ne kadar alacağını hesaplayabilirim.
lakin bu eylül döneminde maaş alamazsın. işlemlerin yetişmez. aralık'ta alırsın.

aralık'ta başvuru tarihinden 1 aralık'a kadar olan birikmiş paran + aralık dönem maaşını toplu olarak alırsın.

sen bunları düşünme şimdi. 2022 aylık başvuru tarihini öğrenince buradan yaz ben hesap yaparım. rapor oranı yazmayı da unutma.

Kalem abla saygılar

Ben ssk nedeniyle kesilen maaşımı tekrar bağlattım
20 Ağustos ta heyet onayladı e devlette devam ediyor yazıyor ben ne zaman maaş alırım bayramdan önce alırmıyım abla bi yardım et

hacıemre e-devlete gir, 2022 aylık bilgilerine bak. oradaki bilgileri buraya kopyala ablası. kimlik bilgilerini gizle ama.
e-devletteki bilgilerine bakayım ona göre kesin bir cevap vereyim sana.
ayrıca rapor oranını da yaz buraya.

Kalem abla Aralık 17 de başvuru tarihi yazıyor net elime ne alırım şubat ayı içinde

Ocak bir maaş baslar, %40-69 arası 480, 22+526,76
%70 üzeri 720, 33+790,14

alco
aralık'ta başvurmuşsun.
bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Ocak.
sana ocak ve şubat ödemesi yapılacak şubat ayında.

rapor oranın %40-69 ise;
şubat'ta, ocak + şubat olmak üzere 2 aylık 960,44 Tl alırsın.(480,22 X 2= 960,44 TL)

rapor oranın %70 ve üstü ise;
şubat'ta, ocak + şubat olmak üzere 2 aylık 1440,66 TL alırsın. (720,33 X 2 = 1440,66 TL)

zaten ödeme miktarları e-devlette görünüyor. ne kadar ödeme yapıldığını e-devletten görebilirsin.

ödemeni 5-9 Şubat'ta, doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş ödeme gununde, herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsin.

2022 Engelli Aylığı

Arkadaşlar ben 19/12/2018 tarihinde 2022 maaşına başvurdum 17/01/2019 tarihinde onaylanmış.E devletten baktığımda başvuru durumu: DEVAM EDİYOR yaziyor.2022 aylığı bağlanmış oldu mu . Bağlandıysa ilk maaşımı ne zaman alırım??

Benim bilgilerime göre bağlanmış, ama ayın 5 veya 25'ine kadar bekleyeceksin.

Tunahan52, bir Ocak baslar, şubatta Ocak +Şubat alırsın tc numarası son hanesine göre PTT şubesinden alırsın.

Nisanda bak diye kim dedi, bulunduğumuz yerdeki yoğunluğa göre 1 yada 2 ay sürer işlemler.

Yatıp yatmadiğını nasıl öğrenebilirim

Bana Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma vakfında ki görevli söyledi

@Tunahan52
2022 maaşında başvurunun olumlu sonuclandıgı ay değıl başvurunun yapıldıgı aydan bır sonrakı ay maaş alınmaya başlar.siz 12.ayda başvuruksunuz ve 1.ay da kabul edilik bu durumda ilk maaş ocakda almanız gerekıyor ama ödeme gunune yetişmedıgı için şubatta ocak ve subat maaşını alırsın. kanunen böyle sana nisanda gel dıyenler nıye öyle deyıkler anlamadım. şubatta dtnın son rakamına göre ödeme gününüzde gedip çekın eğer yatmadıyda maaş yatmama sebeını sorun
2022 Maaşı Ödeme Günleri
• Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.
• Dоğum tarihinin sоn rakamı 1 – 6 оlan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inсi günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.
Ödeme yapılmaktadır.

Merhaba ben engellı maasına 19martta basvurdum ama onayı 26mayısta gorunuyor. Ve hala maasım yatmadı sımdı ben marttan ıtıbaren olan maasımın hepsını alır mıyım sizce. Lutfen yardımcı olun..

Cnnbaydmr
2022 de baglanırsa .baglandıgı değil başvuru tarıhınden ıtıbaren bırkenler verılır

Umarım oyle olur. Daha onceden alıyordum maasımı evlenince kesılmıstı esim isten ayrılınca tekrar basvurdum ancak henuz yatırılmadı maaslarım

Son düzenleme:
Merhaba ismim Gülperi 31 mayıs 2021 tarihinde engelli maaş başvuru yaptım e devlette baktığım zaman enğelli aylığı diye görünüyor başvuru yaptığım tarihle birlikte ama ödeme kısmında küçük çizgi işareti var bu ne anlama geliyor bağlandımı bağlanmadımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

lady_33_00@

Şu anda e-Devlet'te açıkçası aylıkların devamlılığı konusunda net bir bilgiye sahip olamıyoruz. Sadece ödemeler yapıldığı zaman "ödemeniz hazırdır" ibaresi yer alır o kadar. 31 Mayıs'ta başvurduğunuzu belirttiniz, muhtemelen bu ayki Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda başvurunuza gündeme getirilmiş ve değerlendirmesi yapılmıştır. Uygun görülmenizin akabinde ilgili bütün evraklar kayıt altına alınıp dosyanız onaylandıktan sonra Ankara'ya da yollanıp işlemleriniz eğer bu aya yetişirse, bu ay sonu (24'ü ila 2'si arası) belki maaşınız yatabilir. Bu tarihler arasında e-Devlet'ten "Sosyal Yardım Bilgileri" şeklinde aratarak kontrol etmenizi öneririm.

Birikmiş maaş olabilir mi ?

Merhaba. edevlet'de engelli maaşı için başvuru tarihim 04 ocak 2022 yazıyor. maaşım onaylandı. ama bana ocak ayında maaş vermediler. Şubat ayında hem ocak hem şubat maaşı mı alırım, yoksa sadece şubat maaşı mı verirler ?
Son olarak maaşları çekme tarihimiz nedir ?

2022 Sayılı Yasa ve Kanuna Göre Birikmis Aylık Almak Sadece 1 yıl içinde adres değişikliği yapanlarda gerçekleştirilir.
Maaş ödeme tarihine gelirsek eğer;

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5 inci günü. Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6 ıncı günü. Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7 inci günü.

Bu arada evinize sosyal inceleme(hane ziyareti) yapıldı mı ?

cuneyt09
Evet hem ocak hem şubat ayı olarak toplam 2 maaş alacaksınız. Rapor oranınız
Yüzde 40/69 arası ise toplam 1728 lira
Rapor yüzde 70 üzeri ise toplam 2584 lira alacaksınız
Doğum tarhinizin son rakamına göre her ayın 5 ve sonraki günlerde alırsınız..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birikmiş maaş yeni başvurular, maaş iptalleri sonrası tekrar başvurular ve adres değişiklikleri zamanlarında olur. Dosya kabul edilene kadarki arada geçen zaman maaşlarıdır..

@merttaha evet eve geldiler.

engin9
benim merak ettiğim işte başvuru tarihi 04 ocak 2022 yazıyor, ama bana ocakta maaş verilmedi, şubatta ikisi birden mi verirler diye merak ettim. son bir soru doğum tarihi derken yılı kastediyorsun değil mi ? gün değil. 1975 doğumluyum 5 rakamına göre günüm belli olacak.
teşekkürler bu arada..

Maaş başvuru tarihinin yapıldığı ay kabul olur ancak sonraki ay ödenir.. Çünkü engelli maaşları her ayın 30'undan önce sisteme yansıtılır.. Başvurunuzun kabul edildiği tarihte engelli maaşları 8 gün önceden edevlette sisteme yatırılmıştı.

Ayın 5 inde ocak ve şubat maaşını toplu alırısınız. Rapor oranınıza göre yukarda yazdım

Haftaiçi en geç cumaya kadar edevletten ne kadar yatırıldığını göreceksiniz...

Üst Alt