Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı başvurusu için nasıl bir dilekçe vermeliyim?

dua20

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
2022 şizofreni hastasıyım ilk önce dilekcemi doktora verip sonradan baştabibeme gitmem lazım 2022 dilekcesi

devlet hastanesine gideceksin rapor alacağını belirtip muayene olacaksın daha sonra doktr seni heyete sokacak işlem tamam bütün bunlar aynı gün de olabilir

doktora muyane oldum ben daha önce adminlerle konuştum sitede ama heyete girmek icin dilekce yazman gerekli oldugunu söylendi

muayene olduğun doktora söylemedinmi rapor alacağını

söyledim agır rapor veririm demiş anneme ama şimdi cıkıyorum doktora gidiyorum s

git sor ne yapacağını söylesin

doktora gittim bugun ocak ayının sonuna dogru heyete gircemi söyledi ayakta tedavi olucakmışım nedense doktor öyle dedi ilac raporuda öyle kolay alınmıyor diyor cıkarmamış

benimde gecen hafta malulen emekligim kabul edilmiş bir aya kadar paranız yatar dendi %80 raporumn var yanlız 2 icinde gelirse toplu param ortalam kac para gelir acaba
hem engellliler bu forumda 900 milyon maaş alırsın dendi &80 raporlu 900 yerine 1130 degilmi yardımcı olursanız sevinirim saygılar

ilk olarak toplu para ziraat bankasına geliyor ondan sonra maaş icinde ptt alınıyor

sayın adminlerim martın 6 başvurmuştum evraklarım onaylandı martın maaşını alabilirmiyim acaba bir iki aya kadar toplu paranız yatar dendi hazirana maaşımı alacamda mart 6 evraklarım başvuru acaba mart farkınıdamı alırım saygılar

oturan boga abi yardımcı olurmusun mart ayı farkını alınca bir iki ay beklersin dediler acaba 2 milyar filan alabilirmiyim acaba

Mart maaşını da toplu paraya ekleyeceklerdir.

allah razı olsun oturan boga abi allah ne muradınız varsa versin amin

ercan, 6 Mart'da başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Nisan olur. Bu durumda 1 Nisan'dan ilk ödeme dönemi olan haziran'a kadar olan aylık tutarları toplu alacaksın.
Yani 2 aylık fark alacaksın sen.

abla tam mart maşının günü evraklar teslim ettim bu durumda martın farkını veriler başvuru tarihi önemli nisan mayıs toplu paraya katılır

6 martda başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 nisan olur. bunu ben demiorum yönetmelik böyle soyluyor. buyur oku:

"Ödeme
MADDE 9 (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır."

tamam abla okumamıştım üzüldüm hakkeden ben martın 6 bavşuru yaptım mart çıkmadan onaylandı merkez ödemesi bekle dediler

abla bugun aradım sydv şubatın 23 evraklarımı teslim etmişim ama sydv diyorki şubat ayı sayılmıyor bence onlar gizli bilgi vermk istemiyor çünkü şubatta teslim ettim göre mart nisan parası hesapta görükmezdi tam tersi şubat ayı başlar herşey

tam tamına 50 gün olmuş

Sen evraklarını Şubat ayında teslim ettiysen yani Şubat ayında başvurduysan aylık başlangıç tarihin bu duurmda 1 Mart'tır. Ödemen de 1 Mart tarihinden başlatılır. Bu durumda toplu paran 1130,37 liradır.
Ama Mart ayında başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Nisan'dır. Bu durumda toplu ödemen 753,58 Liradır.

Yahu ablam kaç kere diyeceğim, yönetmelik çok açık bu konuda. Sen hangi tarihte başvurduysan o tarihi takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihindir. Yönetmelik boyle soyluor.

İstersen 2 Mart'da başvur. BU tarihi takip eden aybaşı 1 Nisan'dır. Bu da aylık başlangıç tarihindir. Ödeme için de aylık başlangıç tarihi baz alınır. Yönetmelik hukmu boyledir. Açık ve net.

evet öyleymiş şubatta başvurmuşum şimdlik hesapta nisan ayının itibariylen 753 lira var haziranı bekleyin dedi bir ayda geçerse yuvarlak hesapla 1130 mayıs yok haziran olursa galiba haziran ayınla bereber toplu para üc alık 1130 lira artı maaş artık ekşiınnn :))))

haziran doğru hesap yapılmış haziranda alırım manevyatım cok yaşa maneviyatım cok yaşa

Haziran dönem aylığı 3 aylık ( Haziran, Temmuz, Ağustos) 1130,37 liradır. BU belli zaten.
Yalnız kafamı kurcalayan şu. Hesabında 753 lira varsa bu toplu paran yatırılmış demektir ve bu para 2 aylıktır. Ay ay yatırılmaz çunku toplu para.
Aylık baglandıktan sonra toplu ödeme için şu süreç işler:
1. aylık baglama işlemlerin tamamlanır ve aylık baglanır.
2. aylık başlangıç tarihin belirlenir (bu da başvurduğun tarihi takip eden aybaşıdır).
3. Toplu paran aylık başlangıç tarihinden ilk dönem aylığına kadar olan paradır.
4. Önümüzdeki ilk dönem aylığı da Haziran dönem aylığıdır.
5. bu durumda aylık başlangıç tarihinden Haziran dönem aylığına kadar olan para hesaplanır.
6. hesaplanan toplu paran da hesabına yatırılır.
Bu güne kadar işleyiş böyleydi.
Senin hesabında 753 lira var dendiyse bu toplu parandır ve 2 aylık görünüyor.
Memur neye dayanarak bu mart ve nisanın aylıkları demiş anlamlandıramıorum. Çünkü toplu para oyle her ay hesaba ayrı ayrı yatırılmıor.
Yeni bir uygulamaysa bilemem bu. Lakin para eline geçmeden ben bu bilgilerden tatmin olmadım söyleyim.

Sen Şubat ayında başvuru formunu doldurdum, imzaladım ve Vakfa verdim diyorsan o zaman aylık başlangıç tarihin 1 Mart olur e peki hesabında niye 753 lira var?
Benim kafamı karıştıran bu! Ya memur bu işi bilmior kafadan mart ve nisan ayı daha mayıs ayı yatırılmadı diye eksik bilgi veriyor ya da bu uygulama yeni.
Eline para geçince haberim olsun. BU işi çözmeliyim. Di,ğer arkadaşlara da bilgi verebilmek açısından.

abla orda diyorki ik ödeme diyor ilk ödeme bahsettigi devletin haziran ayı o başka gizli hesap var ortada ben demiyorum maneviytım diyor gerçek buda gizlidir 5 madde ne demişsin aylık maaş tarihinden yani bir mart ayıdır şubatta sayılmıyor diyorlarya mantık bu onlarda katılıyor bilgi vermez onun hakkında şubat ayının hesabıda var ama katılmıyor dişyorlar katılıyor kuruşu kuruşuna şubat ayı verdim evrakları yani evraklar şubat ayıdna verdim sisteme girdi kaymakanlık toplanır kaçındaysa burası önemli değil şubat ayında vedigim tarih önemli herkes bunu unutmuşşşş...şubatı mantık şu şubat verdim tarih önemli ama sayılı kanuna göre bunlar kanunda yazmaz devletin gizli bilgisi söyleyim neyse...:) tamam eliem para gecsinde ozaman haberdar ederim size siteme baktı ablacım tc verdim dedi sistemde mart nisan ayı 753 liram olduğunu söyledi sonra dedi hazirana kadar bekleyin o tarihte yatar bir aksilik olmazsa saygılar sevgiler dilerim

[FONT=arial black][FONT=Verdana]..a y ay yatırılınmıyor dedinya ordaki hesaplar ama herkes kimse bilmez bunu söyleyim burda kalsın bu notum....ay ay yatırlımıyor denilen şeylerde bir şey var onlarda bana kalsın[/FONT][/FONT]

Ya ablam bunca yıl hesap yapıorum ve oldukça titizim bu konularda.

Karışıklığın sebebini buldum.
Mart'ın ikisinde başvurunun kabul edilmediğini söylemişsin şurada:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/108012-2022-maasi-basvurum-kabul-edildi-mart-ayinda-odememi-alabilir-miyim.html#post1263991
Buna göre sen Mart ayında başvurmuşsun. Dolayısıyla aylık başlangıç tarihin 1 Nisan.
Hesabında memurun gordugu o 753 lira da toplu paran. Haziran dönem aylığına kadar olan.
Haziran dönem aylığın da 1130, 37 liradır.

Bu bilgilerden bunlar ortaya çıkıor.

Hesabında memurun gordugu o 753 lira da toplu paran. Haziran dönem aylığına kadar olan.
Haziran dönem aylığın da 1130, 37 liradır.benim kastım şu hesabımdaki 753 lira toplu tamam ama hazirana kadar olan 753 liranın üstüne katılcak müyük ihtimalle abla parayı alayımda öyle hesap yapalım yorulma

bak söyleyim dediklerin doğru bir ay daha geçerse 1130 lira olucak hesabımdaki peki neden haziran ayını bekleyin diyor zeka burda ozaman haziran ayını bekleyin demesi aradaki boşluk olan mayıs ayının farkı mayıs ayı olursa 1130 üstüne 370 katılır buda 2000 yapar haziran ayında normal maaşa geçilir 1130 ordan 3130 :))))))))) naber abla hesap

Ay ablam dilerim senin dediğin gibi olur da sevincin kursağında kalmaz. İnşallah dediğin gibi olur.
Gelişmelerden beni haberdar etmeyi unutma olur mu? Parayı alınca haberim olsun.

tamam abla inşallah doğrudur hesabım sagol sonra görüşürüz

sydv persoleni sizden yardımcı bilgi istyorum acaba ben şubat ayında başvuru yaptıgı halen kafamada soru işareti kaldı ama sydv persolenler martta başvuru yaptın diyor peki ben telefon taslagına bilgi yazdım şu gün başvuru yaptım diye ama mart 6 deniliyor halen ben şubatta yaptım biliyorum
ama yinede tşkler emekli oldum aktif oldugunu maaşım gözküyormuş haziranın 5 hem üc aylık toplu alcam hemde haziranın maaşını saygılar

Provizyon Tarihi21.04.2013
Sorgu Sonucu0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir. PROVİZYON NE DEMEK ACABA ŞUAN AYLIGIM BAGLANMIŞ

burda provizyon demek avans çekebilir anlamındamı acaba

Valla ablam ben toplu paranla ilgili her şeyi yukarıda yazdım. Forumda daha önceki yazdıgın mesajların linkini verdim. Orada başvurun Mart Görünüyor. Bunu da soyledim.
Son soruna gelince, sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsin demek. Avansla alakası bile yok.
2022 aylığı baglandığı için, GSS 60/ 1c (3) Kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabileceksin artık.

Üst Alt