Haziran dönem aylığı 3 aylık ( Haziran, Temmuz, Ağustos) 1130,37 liradır. BU belli zaten.
Yalnız kafamı kurcalayan şu. Hesabında 753 lira varsa bu toplu paran yatırılmış demektir ve bu para 2 aylıktır. Ay ay yatırılmaz çunku toplu para.
Aylık baglandıktan sonra toplu ödeme için şu süreç işler:
1. aylık baglama işlemlerin tamamlanır ve aylık baglanır.
2. aylık başlangıç tarihin belirlenir (bu da başvurduğun tarihi takip eden aybaşıdır).
3. Toplu paran aylık başlangıç tarihinden ilk dönem aylığına kadar olan paradır.
4. Önümüzdeki ilk dönem aylığı da Haziran dönem aylığıdır.
5. bu durumda aylık başlangıç tarihinden Haziran dönem aylığına kadar olan para hesaplanır.
6. hesaplanan toplu paran da hesabına yatırılır.
Bu güne kadar işleyiş böyleydi.
Senin hesabında 753 lira var dendiyse bu toplu parandır ve 2 aylık görünüyor.
Memur neye dayanarak bu mart ve nisanın aylıkları demiş anlamlandıramıorum. Çünkü toplu para oyle her ay hesaba ayrı ayrı yatırılmıor.
Yeni bir uygulamaysa bilemem bu. Lakin para eline geçmeden ben bu bilgilerden tatmin olmadım söyleyim.
Sen Şubat ayında başvuru formunu doldurdum, imzaladım ve Vakfa verdim diyorsan o zaman aylık başlangıç tarihin 1 Mart olur e peki hesabında niye 753 lira var?
Benim kafamı karıştıran bu! Ya memur bu işi bilmior kafadan mart ve nisan ayı daha mayıs ayı yatırılmadı diye eksik bilgi veriyor ya da bu uygulama yeni.
Eline para geçince haberim olsun. BU işi çözmeliyim. Di,ğer arkadaşlara da bilgi verebilmek açısından.