Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı başvurusunda kurumlar arası vasi sorunu!?

teslime ertosluk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar.yüzde yetmiş ağır engelli(zihinsel) 28 yasında erkek kardeşim var.babamız vefat etti.mersinde yaşıyorlardı.ben o zaman aydında yasıyordum.kardeşimi yetim maaşına başvurmak için yanıma aldım.dolayısiyle ikametgahını aydına taşıdım.ikametgah değiştiği için engelli maaşı kesildi.yetim maaşı da ret geldi.vasiliği bendeydi.ısparta ya taşındık.kardeşimin vesayet makamı da ısparta oldu.burada vasiliği mersinde yaşayan diğer kardeşime devrettim.tekrar engelli maaşını bağlatabilmek için.defalarca vesayet makamının mersine geçmesi için (vasisinin de ikameti mersindedir) dilekçe verdik.iki ay oldu dosyayı ısparta dan mersine göndermemişler.gerekçe olarak ta önce kısıtlının adresini mersine aldırın sonra dosya gider deniliyor.ama nüfus müdürlüğü de dosya mersine gelmeden ikametgahı alamazsınız diyor.ne yapmaalıyım.

Üst Alt