Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı geriye dönük toplu ödemenin silinmesi..?

Muhammedksn65

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar

ben skolyoz hastasıyım 2011 de engeli raporuna baş vurdum ve %60 oranında almaya hak kazandım

ancak raporum maliyeye gittikten 2 yıl sonra haber gelmedi bana bende sürekli soruyordum bana net bilgi vermiyordular ve vanda deprem oldu depremden sonra bir gün sorduk maliye dedi raporları sosyal yardımlaşma vakfına devir ettik ama dosyamda ortada yok nereye gidiyoruz sistemde bile yok

bir gün alo 144 aradım orda bana dosyanın ıptal olmadığını ve eksik evrak nedediyle dondurulmuş onay sürecinde bekletildiğini söylediler vakıfa baş vurmamı önerdiler bende vakıfa başvurdum

vakıf ise sistemde kayıdımın olmadığını söyledi bana raporu hastaneden aslı gibi yap getir işleme koyalım dedi bende onu yaptım ve maaşşım bağlandı

ancak bir sonra sonra e devlete toplu ödeme tutarı 9.404 tl olduğunu gördüm alo 144 aradım onlara bunu nasıl alabileceğimi söyledim bana nerde gördüğünü söylermisin dediler bend e devlet devlet dedim

bir sonrası gün 9.404 tl sıfır tl oldu sildiler bu parayı ve gerekçe ise raporu aslı gibi yapıp götürmen yeni müracatmış gibi sayılmıştır 0 dan hesap başlıyor dediler

bu konuda ben ne yapmam gerek raporun ankarada onay tarihide 2011 başlangıç tarihi 2011 ile 2013 arasında biriken 9.404 tl hiç oldu bu süreçte biriken parayı almak için hak elde edebilir miyim

öneride bulunsanız sevirinim

Bu senin hastalığım ici de yardım ayrı başvuru başlattı sosyal yardimlasma vakti haberin varmi

@Muhammedksn65 kardeşim eskiden kaymakamlık ta mal müdürlüğü bakıyordu sonra aile ve sosyal Bakanlığına geçti kurum değiştirince bir çok engelli bireyin dosyası kayboldu.

Ben enistem ankarada idi ve direk maaş ile uğraşan kurumun dairesine gitti primsiz ödemeler kurumu galiba vel hasıl rpor konmamis eksik evrak var dendi ve dosyam kayboldu 2010 du galiba başvurum 2013 e kadar bir sonuç alamayınca 2013 te Yeni kurumda yani sosyal Yardımlaşma Derneği'nden yeni başvuru yaptım ve geriye dönük haklarimdan bir nevi vazgeçtim

yani bildiğim kadarıyla hevesini kursaginda birakmak istemem ama bir sonuç cikmaz büyük ihtimalle yinede bir sonuç alirsan bizimle paylasirsan çok sevinirim

Allah şimdiden kolaylik versin :)

Muhammedksn65 geri ödeme alman mümkün değil. 2011 senesinde %60 oranlı rapor almışsın. o raporla birlikte o tarihlerde kaymakamlıkta bulunan mal müdürlüğüne başvurmuşsun. primsiz ödemeler genel müdürlüğü (bu kurum sonradan kaldırıldı) tarafından aylığının baglanma işlemleri eksik evrak nedeniyle tamamlanmamış. sonradan dosyan kaybolmuş vs. tekrar başvurmak zorunda kalmışsın.

Üst Alt