Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı haczedilebilir mi? Kuruma borcum varken 2022 bağlanır mı?

spartaküs

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
2022'ye 9000 tl yersiz ödeme borcum var. olaki yeniden maaş için başurada bulundum ve onaylandı, 3 aylık maaşım borcumdan keserler mi

anlamadım kardeş 9000 tl yersiz ödeme borcun varken kurum 2022 maaşı için başvurunu kabul etmez sana önce borcunu öde der ay nı şey benim de başım da 5000 tl de benim borcum var ve şu an çalışmıyorum 2022 yede başvuramıyorum çünki sanmıyorum bağlasın lar

başvurun kabul edildi ise.varsınlar yarısını kessinler mesala sorun olmaz demi.sonucu bende merak ettim bakalım neler olacak. bilgilendir bizleride.
kolay gelsin

evet kardeş bilgilendir çünki ben de başvurayım

arkadaşlar 2022 maaşı haciz edilemez dayanak ise

AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN
Haczedilemeyecek mallar
Madde 70 – Aşağıda gösterilen mallar haczedilemez.
1. (3986 sayılı Kanunun 16'ncı maddesiyle değişen bent) 233 sayılı Kamu İktisadî Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine tabi iktisadî devlet teşekkülleri, kamu iktisadî kuruluşları, bunların müesseseleri, bağlı ortaklıkları, iştirakleri ve mahallî idarelerin malları hariç olmak üzere Devlet malları ile hususî, kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar.
2. Borçlunun şahsı ve mesleği için gerekli elbise ve eşyası ile, borçlu ve ailesine gerekli olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası.
3. Vazgeçilmesi kabil olmayan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası.
4. Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimleri için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve taşıtları ve diğer teferruat ve tarım aletleri; çiftçi değilse sanat ve mesleği için gerekli olan alet ve edevatı ve kitapları; arabacı, kayıkçı, hamal gibi küçük taşıt sahiplerinin ancak geçimlerini sağlayan taşıt vasıtaları,
5. Borçlu veya ailesinin geçimleri için gerekli ise, borçlunun tercih edeceği bir süt veren mandası veya ineği veyahut üç keçi veya koyunu ve bunların üç aylık yem ve yataklıkları,
6. Borçlu ve ailesinin iki aylık yiyecek ve yakacakları ile;
a) Borçlu çiftçi ise ayrıca gelecek mahsul için gerekli olan tohumluğu,
b) Borçlu bağ, bahçe veya meyve ve sebze yetiştiricisi ise kendisinin ve ailesinin geçimleri için zaruri olan bağ, bahçe ve bu işler için gerekli bulunan alet ve edevatı, malzemesi ve fide ve tohumluğu,
c) Geçimi hayvan yetiştirmeye münhasır olan borçlunun kendisinin ve ailesinin geçimleri için zaruri olan miktarda hayvan ile bu hayvanların üç aylık yem ve yataklıkları,
7. Memleketin ordu ve zabıta hizmetlerinde malul olanlara bağlanan emekli aylıkları ile, bu kabil kimselerin dul ve yetimlerine bağlanan aylıklar ve ordunun hava ve denizaltı mensuplarına verilen uçuş ve dalış ikramiyeleri,
8. Bir yardım sandığı veya derneği tarafından hastalık, zaruret ve ölüm gibi hallerde bağlanan aylıklar,
9. Vücut ve sağlık üzerine ika edilen zararlar için tazminat olarak zarar görenin kendisi veya ailesine toptan veya irat şeklinde verilen veya verilmesi gereken paralar,
10. Askerlik malullerine, şehit yetimlerine verilen harp malullüğü zammı ile, 1485 sayılı kanun gereğince verilen tekel beyiyeleri,
11. Borçlunun haline münasip evi "ancak evin değeri fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılabilir",
12. (2347 sayılı Kanunun 8'inci maddesiyle değişen bent) Harcırah Kanununa göre yapılan ödemeler, 13. (2347 sayılı Kanunun 8'inci maddesiyle eklenen bent) 2022 sayılı kanun uyarınca bağlanan aylıklar.

Kuruma derken, daha önce çalışrken 2022 den maaş mı alıyordun bundan mı bahsediyorsun,yoksa başka bi kurumamı borcun var,soruyu açarmısın, eğer buysa 2008 kadar olan bölüm affedildi diye duymuştum

spartaküs;
affedildiğini bilyorsanız bu ne borcu 2008 den sonra maaş almaya devammı ettniz,arama motoruna 2022 affı yazın bukonuda oturanboğanın dilekçe örnekleri var

Geçici Madde 1 (Ek: 17/4/2008-5754/92 md.)
Bu Kanun kapsamındaki kişilere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. İlgililer hakkında herhangi bir idari ve icrai takibat yapılmaz.
buna göre 17.4.2008 tarihinden önceki tüm ceza ve işlemler için herhangi bir idari ve icrai takibat yapılamaz.
yani 18 yaş altı maaşı için haksız ödeme yapıldıgından dolayı annen için idari ve icrai takibat yapılamaz.
17.4.2008 tarihinden sonra -18 yaşını doldurmuş oldugundan- senin gelirinin olup olmadıgına, çalışan sigortalı olup olmadıgına bakılması gerekir.

18 yaşını doldurmuş haldeyken yukarıda verdiğim tarihten sonra gelirin 2022 yasasının öngordugu gelire uygunsa ve sen çalışan sigortalı değilsen senin için bir icrai takip yapılamaz.

işin özeti şu: 17.4.2008 tarihinden önceki haksız ödeme yapıldıgından dolayı öngorulen cezalar, yukarıdaki verdiğim Kanun maddesine gore düşer.
bahsedilen tarihten sonra ise -sen artık reşit sayıldıgından- çalışan sigortalı olmadıgından ve gelirin olmadıgından dolayı hakkında cezai işlem yapılamaz.
18 yaş sonrasında annenin çalışan sigortalı olması ve geliri snei baglamaz.

ayrıca 2022 aylığı kesilen ve ceza talep edilen kişiler için itiraz dilekçesi örneği

2022 maşı kesinlikle haczedilemez, ama kuruma borcu olana yeniden 2022 maaşı da bağlamazlar büyük olasılık. Deneyip öğrenmekten başka yol yok...

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN

b) 18 yaşını dolduran, kanunen bakmakla mükellef kimsesi olmayan ve herhangi bir işe yerleştirilememiş olan özürlülerden; (her ne ad altında olursa olsun) her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olanlara, bu Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenecek aylık tutarının % 200'ü tutarında, Aylık bağlanır.

kuruma nasıl borçlanılabiliyo onu anlayamadım ve yersiz ödeme derken nasıl yersiz oluyo

sinandeniz;

anladığım kadarıyla şöyle oluyor.maaş bağlanırken yapılan incelemede maaşı almaya uygun görülüyor,ilerleyen zamanda durumlarında değişiklik oluyor belki ailesinin geliri artıyor yada bir işe giriyor maaştan düşmesi gerekirken almaya devam edince o aldığı dönem maaşları geri isteniyor.

Üst Alt