Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı hane geliri hesaplanırken evli ablam ve çocuğu hesaba katılır mı?

umit57

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Şimdi annem %88 engelli yatağa bağımlı bakıma muhtaç(79 yaşında)...babam emekli(1850tl maaşı var)..tarlalar var ekmesekte aylık 560tl gelir sayılıyor..bir de yeni bakım aylığı bağlandı 1305tl de o var

Şimdi annem bakıma muhtaç olduğu için evli ablam ve küçük kızı bizim evde (kira değil ev benim üstüme) ikamet ediyor..Geceelri kendi evine gidiyor(kendisine ait bir geliri yok ablamın.. ama eşinin eniştemin geliri çok fazla 5-6 ev aylık 5-10bin hesap hareketliliği vardır fazlasıyla)

Şimdi hane geliri hesaplanırken evli ablam ve çocuğu hesaba katılır mı bunu merak ediyorum?

(annem-babam-ben-ablam-kızı 5 kişiyiz)

umit57

anladıgm kadarıyla ablanız annenızn bakıcısı ama ıkametı farklı hanede oldugu için ablanzın geliri hesaplamaya dahil edilmez ama ıkametı sızde olsaydı dahıl edılırdı kı zaten dahıl etmeyıp ebm bağlanmıs yoksa bağlanmazdı yani sıkıntı yok ebm almaya devam edersınız
burda ıkametı sızde olmadıg için anne baba ve siz hesaplamaya 3 kişi dahıl edılıksınız 2500 lira gelirniz var ama hane gelir kişi başı 1219 lıra sızınkıde yaklasık 850 lira cıvarı edıo kısaca sıkıntı yok
not:hesaplamaya hanede ıkamet edenler dahil edilir

bu kadar gelirle hala yardım alma çabanıza hayran kaldım

Tekprens

ne gelirimiz var dostum?bir emekli aylığı bir de başımızı sokacak gecekondu?(onunda daha borcunu bitiremedik aylık 450tl)annem 79 yaşında bu yaşına kadar hiç bir sosyal yardıma başvurmadık emekli maaşı yetiyordu....ama şuan sadece bez, kullandığı ilaçlar, hastalıktan kaynaklanan ihtiyaçlar için aylık ödediğimiz para 600tl yi geçiyor.bizim durum bu?bakım parasını desen ablam alıyor bize bir faydası var mı yok.

ha eniştemler vs zengin hatta bu hastanın yeğeni bakan şuan..ama bir faydasını görmedikten sonra onların gelirin bana ne faydası var...bende sınava hazırlandığım için çalışmamak durumundayım..

umit57

[FONT=sans-serif]sınava hazırlandığım için çalışmamak durumundayım..[/FONT]
sınavında başarılar dilerim olakı sınav sonrası çalışmaya başlarsın.çalışmaya başlayınca başladıgnı kuruma bildirin.çünkü bakımı yapan kişini başvuru yaparken imzaladıgı belgede hane sayısındakı azalma artma gelrıdekı değişiklikleri bildirecegim diye yer var.sakın bildirimleri yapmayı unutmayın değişikliklerde
ha eniştemler vs zengin hatta bu hastanın yeğeni bakan şuan..ama bir faydasını görmedikten sonra onların gelirin bana ne faydası var
faydası olmayan kilisenin papazını.öpüyüm diye bi laf bizim bu taraflarda senınkıde o hesap kılise çok papazlarından fayda yok :D

Üst Alt