Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 maaşı için 18 yaş dolmalı mı? Yaş ve gelir hesabı nasıl oluyor?
%90 üzeri engelli kızım var, bakıcı maaşı alıyorum. Baba sgk lı olduğu için kızıma aylık bağlanmamıştı. Müracaat için, 18 yaşını doldurmalı mı 18 den günmü almalı.
Gelir tesbitinde bakıcı maaşı da gelire dahil ediliyormu
kızınız 18 yaşını tam olarak doldurmalı 19 yaşından gün almalı. isterseniz doğum tarihini ay, gün ve yıl olarak yazın hesabı ben yapayım.
2022 aylıgına başvurdugu takdirde gelir hesabına alınan evde bakım aylıgı da (sizin tabirinizle bakıcı aylıgı) dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL (2015 2. altı aya göredir bu miktar) altında olursa kızınıza % 70 ve ustu bakıma muhtaç 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.
henüz 18 yaşını doldurmamış. 18.11.2016 tarihi itibariyle 2022 engelli aylıgına başvurabilir.
o tarihe kadar ancak ebeveyni başvurabilir ki şartlarınız uygun değilmiş 2022 engelli yakını aylıgı için.
18.11.2016'yı bekleyin. bu tarihte 18 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almış olacak.
Umarım yeni düzenlemeler gelir.. 18 yaş altı olduğunda babasının sorumluluğunda olduğu için maaş bağlanmıyor, 18 yaşını doldurduğun da ise, babasının maaşı gelir hesaplamasının üzerinde olduğu için bağlanmayacak.. Çelişkiye bakarmısınz ;-)
başak_98
18 yaş altı çocuklara zaten maaş baglanmıyor. onların yerine anne veya babasına 18 yaş altı engelli yakını aylıgı baglanıyor. bu durumda engelli yakını aylıgı alanların sigortalı olmaması gerekiyor. sigortalı değillerse hane gelirlerine bakılıyor.
kalem hanım tam acıklık getiremedim konuya bilginize başvurmak istedim.. annem 73 yaşında...engelli raporu alındı.. eşinden yani rahmetlı babamın maaşını alıyor kendinden emekli degil sadece babamın maaşını alıyor.. 850 tl.. 2022 aylıgı baglanırmı.. başka geliri yok.. bazen bende kalıyor bazen kendi evinde 305 tl gecmiyor eger baglanırsa başvuru yapmaları gerikir mi ? şimdiden tşk
gecekartalı
maalesef anneniz babanızdan dul aylıgı aldıgından dolayı hiçbir şekilde 2022 aylıgı alamaz. SGK'dan bir gelir aldıgı için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı uygun olsa bile 2022 aylıgı baglanmaz.