Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için aldığım raporu İş-Kur ve vergi indirimi için kullanabilir miyim?

cenk_210

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2022 kanunla malıyeden sevk edıldım yuzde 43 rapor aldım. bu raporla ıskura basvurabılır mıyım yoksa ıskurdan da sevk alıp yenıden basvurmam mı gerekıyor?
rapor ıcın vergı ındırımı ıcındemı aynı sekılde olacak?

benı lutfen bılgılendırın kafayı yemek uzereyım

Orjinal rapor ya da Aslı Gibidir hali ile İş-Kur'u dene. Yeni tarihli olduğu için kabul edilme olasılığı yüksek. Ama vergi indirimi için defterdarlığa başvurduğunda illa ki kendileri sevk etmek isterler...

ıyıde yenı aldım yıne yollasalar yıne aynı raporu verecekler vergı ındırımı ıcın yolladılar dıye hastalıgı goz ardı edecek hallerı yok ya oyle olsa suc ıslemıs olmazlarmı 1 hafta once sunları verdı vergı ıcın bunları verdı dıye bıde vergı ındırımı ıcın bı yerde calısmadan basvuruluyomu

Atıyonuzmu anlamıyorumkı raporun arkasında vergı ındırımı ıcın malıye ıcın basvurabılıyorsunuz yazıyo ne dıye yenıden ıstesınlerkı mantıksız

Güzel kardeşim, sen dışarda birilerine kızıp sonra burada acısını çıkartıyorsun. İnsanlar sorularına yanıt vermek zorunda olmadığı halde yardımcı olmak için bildiklerini yazıyor. Atıyorsa da, yanlış söylüyorsa da, "şöyle şöyle diyorlar, yanlış biliyor olmayasınız" deyip doğrusunu aramayı dene. Sonuçta amacın doğru cevaba ulaşmak değil mi?

Şimdi, sağlık raporuyla ilgili sorunlar çok çok çok fazla. Senin saçma bulduğun her şey maalesef tüm saçmalığına rağmen önümüze geliyor. Yıllardır bu saçmalıklar düzeltilsin diye debeleniyoruz: http://www.engelliler.biz/forum/gun...kurulu-raporlari-ile-ilgili-onerilerimiz.html

Yönetmelik der ki, vergi indirimi için defterdarlığa başvuracak çalışan, defterdarlık da onu en yakın hastaneye sevk edece:
Başvuru üzerine yapılacak işlemler:
Madde 5 - (Değişik: 18/8/1998 - 98/11697 K.)
Defterdarlık Gelir Müdürlükleri,Vergi Dairesi Müdürlükleri ve Malmüdürlükleri sakatlık indiriminden yararlanmak için kendilerine başvuran hizmet erbabının adı ve soyadını, baba adını, doğum yeri ve tarihi ile çalıştığı işyerini, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin eki rapor formlarının üç nüshasının ilgili yerlerine yazacaklar ve bu formları bir yazıya ekleyerek hizmet erbabını Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen hastanelerden en yakın olanına sevk edeceklerdir.
Şimdi, teori bu. Pratikte de çoğunlukla bu uygulanıyor. Zira özellikle vergi indirimi için değerlendirme yapılmayan raporlar Maliye Bakanlığı sağlık kurulu tarafından yeniden rapor alınması çin geri gönderiliyor çoğunlukla. O yüzden çok net teşhis içeren rapor her zaman iyidir.

Yukarıda da yazdım, İş-Kur kaydını o raporla yapabilirsin; çok çok nadiren yeni rapor ister İş-Kur. Ama vergi indirimi söz konusu olunca, elbette şansını dene, ama elindeki çok çok büyük ihtimalle kabul edilmez.

Ve, unutma, sigortalı olarak çalışmaya başladığında (1 yıl içinde 90 günü aşan sigortalı çalışma halinde) 2022 maaşını kestirmekle yükümlüsün. Yoksa faiziyle birlikte geri ödersin aldığın yersiz maaşları...

abı kusura bakma haklısın bu ısler bızım canımızı sıkıyo ve bız kımı bulsak ona catıyoruz kusura bakmayın yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım ama yasadıklarımı burda anlatacagım ben gecen persembe malıyeden sevk ıle yuzde 43 rapor aldım normalde oranlar toplanınca yuzde 52 aldım ama vucut fonksıyonları kaybında yuzde 43 e dusmus malıyeye basvurdum sadece pazartesı vergı ındırımı ozurlu kımlıgı ve ıskura basvuracagım yasadıklarımıda burda yazacagım saolun

Maliyeden aldığın sevk ve sonucundaki rapor vergi indirimi için mi? İlk mesajında 2022 için dedin.
Ben, 2022 için aldığın rapora istinaden yazdım üstteki mesajımı...
Eğer vergi indirim içinse, o raporla İş-Kur kaydını da yaptırabilirsin, Özürlü Kimlik Kartı başvurusunda da bulunabilirsin. Noter tasdikli nüshalarını kabul ederler...

abı aldıgım rapor soyle oldu ben malıyeye gıttım sevk ettı hastahaneye ordanda muayene heyet derken sonucta sureklıdır dıye yuzde 43 fonksıyon kaybı vardır dıye bı rapor aldım malıyeye gıttım bı tane orjınalını nufus kayıt ornegını verdım ıkametgah bıde ıkı tane fotograf verdım dosyaya koyup teslım ettım ne ıcın oldugunu hala bende tam bılmıs degılım ama buyuk ıhtımal ozurlu aylıgı ıcındı cunku vergı ındırımı malıyeden olmuyo bıldıgım kadarıyla ne karısık ıslermıs neden vergı ındırımı ıcın aldıgım rapor ıle basvurabılıyorumda 2022 yasası ıcın alınca basvuramıyorum bunuda anlamadım raporumun arkasında h ehlıyetı hayır vb yerlerdekı dıger yazısında 2022 yasası ıcın yazıyo yanı raporun ne ıcın alındıgı konusunda altındada acıklama var bu raporla vergı ındırımınden ozurlu aylıgından ve ozurlu oldugunuzu nufus kagıdınıza onaylatmak ıcın ılgılı kurumlara basvurun yazıyo ınsallah ısler ters gıtmez cok zor aldım zaten raporu tek amacım devlet memuru olmak ozurlu kadrosundan baska bısey ıstemıyorum

Elindeki raporla memurluk sınavlarına da girebilirsin.

elımdekı raporla ıskura gıttım sadece rapora bakıp kaydımı yaptılar onayladılar o kadar bı kagıt parcası bıle ıstemedıler baktılar o kadar bı tek vergı ındırımı ve ozurlu kımlıgı almak kaldı gerıye

Sanırım raporda sadece engelli ama çalışabilir yazarsa EKPSS alıyolar.

Son düzenleme:
Üst Alt