Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için aldığım raporun aslını hastane bana vermedi. Ne yapabilirim?

fahri1222

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
mrb iş için önce kendime bir rapor çıkardım ama sonradan çalısamadım ve bu raporumu ben 2022 ye çevirip maasa çevirdim yeni rapor aldım ama bu aldıgım raporun aslını ben hastaneden alamadım ve bunu bana vermediler bu raporun direk ankaraya gittigini ve aslının bana verilemedigini söylediler ben bu raporun aslını nasıl alabilirim bazen basvurdugum şeylerde raporumun aslı veya fotokobisi isteniyo ama elimde ne aslı ne fotokobisi yok bunun için ne yapabilirim..

raporu aldığın hastahanenin ilgili birimine gidip, yukarda yazdıklarını söyle. hastahanedeki aslından fotokopi çekip aslı gibidir diye onaylasınlar. böyle ce bu sıkıntıdan kurtul. umarım raporu aldığın hastahane sana yakındır.

Hastane bir nüshayı size vermek zorunda. Bu konuda ilgili yönetmelik maddesi çok nettir (bkz):
Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi
MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.

(3) Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır.

Üst Alt