Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 maaşı için başvurdum. Yapılan değişikliklerden dolayı dosyam bekletiliyormuş..?
Arkadaşlar abiler ablalar şimdi ben 18 Yaşındayım geçenlerde 2022 maaş için başvurdum eve polis gelecek dediler fakat gelmedi bende gittim ilgili yere sordum kanun değişti onun için bekliyorsunuz eylülde anca kesin sonuç alırsınız bidaha gelin sorun dediler .
5 ay falan oldu başvuralı % 80 Raporum var ve 1 yılımın Yarısını Hastanede Geçiriyorum Babam Emekli Bekleyerek Emekli Oldu .
Bu Gelir Yasası Benim İçinde Geçerlimi Yani Biz 4 Kişi Yaşıyoruz Babamın Maaşı 4 e Bölünecek Eğer Bana 243 Tlden Fazla Düşüyorsa Maaş Alamıyacakmıyım? Başka Bir Şekilde Gelirimiz Yok Sadece Babam Emekli.
Seca eski 2022 engelli yasası şu sıralarda değişmek üzere ve bilgiler net değil sizinde yukarıda bahsettiğiniz gibi sydv ler bile herhangi bir işlem yapmıyor.
Yanlız eve polis falan gelmiyecek sydv sosyal inceleme adı altında kendi personeli ile hane ziyaretine gelecek ve müracat esnasındaki beyanlarınızın doğruluğunu kontrol edecek.
15 Ocakta çıkan son 2022 yönetmeliğinde giderler çıkarılmadan haneye giren gelir miktarı hande yaşayan kişi sayısına bölünüyor ve çıkan miktar 119 tl yi geçiyorsa bu maaşı hak etmediğimiz söylendi.
Engelli dostlarımız ve engelli sitelerinin yoğun baskısı sonucunda son yönetmelik durduruldu ve 2022 yasasında değişiklikler yapılacağı söylendi hatta bu torba yasada bizi ilgilendirecek bir iki değişiklik yapıldı 119 tl 243 tl ye yükseltildiği duyduk fakat henüz bir uygulama söz konusu değil.
Kısacası şuan için herkes son çıkacak yasa ve uygulamalarını içeren yönetmeliği bekliyor.
Sizin müracatınızda bekletildiğine göre çıkacak olan yasa ve yönetmeliğince değerlendirilir ve size bilgi verillir.
Yani abim şimdi benim anlamadığım babam emekli ya onun emekli maaşı 4 e mi bölünecek çünkü biz evde 4 kişiyiz . Yani 4 e bölünecek eğer bana 243 tlden fazla düşüyorsa alamıyacağım öylemi ? yani benim gelirim yok sadece babamın emekli maaşı var net bir cevap alabilirsem sevinirim
Seca
Çıkacak yasa ve yönetmeliğinde farklı bir uygulama yoksa aynen dediğin gibi babaının geliri evde 4 kişi yaşıyorsanız 4 de bölünecek ve kişi başına düşen miktar 243 tl yi geçiyorsa bağlanmayacak.
VİSAL_İ BAKİ
Bakım ücretleri gelir tesbitinin dışında tutuluyor. Bakım geliri hariç hane geliri hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğünde kişi başı 487 tl yi aşmamalı
Ama ben 18 yaşındaşım artık babam bana bakmakla yükümlü değil diye biliyorum ben onun için babamın emekli maaşı dahil değil sanırsam . Tam olarak şimdi benim babam 1000 tl aylık alıyor 18 yaşındayım bu durumda 4 e bölünce 250 falan düşüyor yani 3 aylık alamıyacağım dimi ?
Visal_i Baki
Bakım ücreti alabilmenin sınırı bugün için 487 Tl
Seca
Reşit birey olman Hükümete göre bir anlam ifade etmiyor engelli olduğun sürece mali anlamda sadece 2022 engelli yasası gibi sosyal yardımlarda geçerli olmak suretiyle reşit olman bişey ifade etmiyor.
Malesef durdurulmadan önceki sistem buydu yani babanın geliri senin gelirinmiş gibi kabul ediliyor ve 243 tl muhtaçlık sınırını aşıyor görünüyorsun.
Bu 243 tl muhtaçlık sınırı çıkmasını beklediğimiz yeni yasanın yasa teklifi halindeyken belirlenmiş rakam ve kabul edildi.
Acele etmeyip bir süre beklersen sitelerden tv ve gazetelerden takip edersen yasa çıksın sonrasında ve birtakım değişiklikler olabilir ve daha net bilgilere göre tekrar durumunu gözden geçirisin.
selam cümleten hayırlı ramazanlar benim 27 yaşında agır engelli oglum var 2022 maaş alıyor bende bakım aylıgı alıyorum benim bakım aylıgım gelirden sayılıyormuş sy 2 kışisiniz geliriniz yüksek dedi beni genel saglık sigortası yapmışlar benim aldıgım bakım aylıgından başka hiç bir gelirim yok bilgi verirseniz sevinirim saygılar
Tamı Tamına Doğum Tarihim | 24.09.1995 [24 EYLÜL 1995] | 3 Aylık Yaptım Fakat Yasa Değişikliğindenmiymiş neymiş cevap gelmedi . Gittim Sordum Bana Yasa Değişti Eylülde Birdaha Gel Dediler . Acaba Yaşımdan Dolayımı Alamıyorum ? ve Yaşım Uygun mu Bu Aylığı Yapmaya ? Bilgilendirirseniz sevinirim . Saygılar .
Tarih olarak geleceğe yönelik yapamassın ama sorguladığın günü yazarsan halen sağlıktan yararlanıp yararlanamadığını anlarsın.
Evet ailenin üzerinden sigortalı görünüyorsun
Yanlız 5 aydır hane ziyareti yapmamaları yeni çıkacak yönetmeliği beklemelerindendir.
144 ücretsiz hattır ve 2022 engelli maaşları hakkında bilgi alabililirsin sık sık arayıp durmunu öğrenebilirsin.
Emekli oldum mu diye soruyorsan,
'Sigortalı Türü' kısmında Emekli yazmıyor yani maaş almıyorsun şu an,
Genel Sağlık Sigortası Primi ödeyen sigortalı görülüyorsun.
ya ben yeşil karta başvurdum mütevelli heyeti görüşüldü sonuçlandırılıp bildirilecektir diyor. Şuan galiba babam emekli onun sigortasından ücretli yararlanıyorum. Yeşil kart çıkarsa maaşımda otomatik çıkar mı sizce
seca sen yukarıda 2013 sağlık provizyon sorgulamasını kopyalamışsın. orada babanın saglık güvencesinden yararlandığın görülüyor 18 yaşın altında olduğun için. ama 18 yaşını doldurduktan sonra babanın sağlık güvencesinden düşmüşsün. yani babanın sağlık güvencesinden yararlanmıorsun. o yüzden gelir vakfa gitmişsin ve 2022 aylığına başvurmuşsun.
gelir testin yapılmış ve sonucunda 60/g kapsamında tescilin yapılmış. bu durumda aylık prim ödeyerek yararlanıorsun bu GSS'dan. babanın gSS'sı değil bu yani.
Gelir testinde g1 çıkmışsan ve 60/g kapsamına alınmışsan 2022 aylığı baglanmamıştır. kişi başına düşen aylık gelirin muhtaçlık sınırını geçmiş demek ki.
evde kaç kişi yaşıyorsunuz ve hanede kalanların aylık gelirleri ne kadar?
bu tabloya göre maaşın çıkıp çıkmayacagını bilemem. çünkü GSS gelir testi muhtaçlık sınırıyla 2022 aylığı muhtaçlık sınırı farklıdır.
sen 60/c 1 kapsamında gss'lı olmuşsun. demek ki ailede kişi başına düşen aylık gelir 378 liranın altında. burası net sadece. oysa 2022 aylıgında hanede kişi başına düşen aylık gelirin 270,23 lira altında olması gerekir. özetle bu tabloya bakıp 2022 aylığı için gelirin uygun diyemeyiz, 2022 aylığı baglanır diyemeyiz.
gelirini bilmemiz lazım.
sen şu e-devletten sosyal yardımlardan bir baksana durumuna.
sorularımı cevapla bir sana zahmet. ona göre baglanıp baglanmayacagını soyleyim sana.
1. Hanede kaç kişisiniz?
2. hanede herkesin geliri ne kadar? geliri olanların gelirini tek tek yaz.
3. oturdugunuz ev haricinde ev vs varsa onu da söyle.
Hanede 3 kişiyiz oturduğumuz evden başka ev yok sadece babamın geliri var oda emekli. 1000lira alıyor ama 500 unu bankaya veriyoruz kredi çektik. Vallaha uğraşıp duruyorum bugün yine devlet hastanesine gönderdiler rapor için yarin belli olacak heyet raporumm. Ama doktor dedi %80 in altında vermeyiz dedi %100bile verebiliriz dedi . çıkarmı sizce ? Eskiden gelir testi yoktu ne diye çıkardılar ya. Bide ben 19 yaşındayım bilginize