Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için başvurum kabul edildi. Maaş 3 ayda bir mi yatacak?

fatihkrsy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[SIZE=5] [/SIZE]Selamlar

Ben 30 yasında %80 engelli bireyim.16 EKİM 2018de SYDV ye engelli aylığı müracatında bulundum.Kabul edildiğini

2 AĞUSTOS 2019da yani dün öğrendim.Benim sormak istediğim soru bu miktarın 3 ayda bir yatmasımı?,bu zamana kadar

alamadığım yardımın miktarımı? yoksa aylık ödenen miktarmı? ayrıca nezaman yattığının tarihini bilmiyorum

Bu durumda olan engelli birinizden cevap talep edıyorum

Şimdiden teşekkür ederim..[SIZE=5][/SIZE]

Başvuru gününden itibaren ne kadar zaman geçtiyse o kadar alırsın. 2022 her ay yatar ve tc kimlik numaranın son hanesine gore 5 ila 9 arasında yatar

Maaşlar her ay yatıyor. Ama senin maaş bağlama süresi neden bu kadar uzun sürmüş anlamadım. Kaç ay önce kabul edilmişse o kadar ay peşin alırsın. Sonrası aylık olarak alırsın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@fatihkrsy

Eğer öyle yazıyorsa başvurun 3 aydır geçerli kabul edilmiş. Yanlışınız var 10 ay değildir.

Pardon başlığı yeni gördüm. Yüzde 80 engellisiniz. Sizin başvurunuz geçen ay kabul edilmiş ve 2 aydır geçerli. O yüzden 2 aylık maaş yatırılmıştır. Dosyanızın bu kadar uzun süre beklemesini neden soruşturmadınız

İşe giriş:26 11 1997 // 2000öncesi:685 2000 2008:2493// 2008 2010:3847 gün gösterge 10675 rapor oranı % 40 ne kadar maaş alırım ortalama yıllık kazanç 14918 aylık 4563

fatihkrsy

2aylık bırde fark yatmıs. 10 aydır hıc sormadınmı sydv ye nıye bu kadaR uzun surmus .

haber vercez dedıler bende ümidi kestim sımdı aylığımı cekmelımıyım yoksa SYVYe gıdıp yanlısmı yatırılmıs demelıyım?

fatihkrsy
[FONT=sans-serif]haber vercez dedıler bende ümidi kestim sımdı aylığımı cekmelımıyım yoksa SYVYe gıdıp yanlısmı yatırılmıs demelıyım?[/FONT]

kardeş söz ile söyledılerse bişi edemen.inkar etemsı zor değil yok sizin dosyaya bakanın tayını çıktı yok biz öyle bişi deemdık vs vs bi ton bahne uyduruluabilirler.burda yapman gereken süreklı sorup takıp etmendı.verdiğin bilgilere göre aşagıdakılerı uygulayacan.takıp etmedıgn için dönem maaşlarını iade etmış olabilir. sizde 2 aylık maaş görünüyo verdıgn bilgiye göre hatalı mıktar.git hatalı odugnu söyle neyseki 1 yıl dolmadan farkedıksın 2 ay daha farketmeseydın maaşların gümlerdi

Soru 94: 1 yıl boyunca 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı almamış veya alamamış kişinin aylığı fesih edilir mi?
Evet, fesih edilir.
Soru 95: Düzenli bir şekilde ödemesini alamayan vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı fesih edilir mi?
Ödemesini bir yıl içinde yani dört dönem üst üste almayan vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylık fesih edilir, ancak aralıklarla ödemesini alan vatandaşın aylığı fesih edilmez.
Soru 96: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen ödemelerini alamadığından dolayı kurumu iade edilen aylıkları vatandaşlar alabilirler mi?
Evet alabilirler. Vatandaş Vakfa müracaat etmelidir. Vakıf görevlisi tarafından sistemden iade ekleme menüsü kullanılarak ilk ödeme döneminde vatandaşın ödemesi kendisine iade edilir.

-mka

Ödememi basvurduğum tarıhtenmı yoksa onaylandığı tarihtenmı baz alırlar?

Onaylanan tarihi baz alıyorlar.yakın tarih örneğiyim.

2 ay önce onaylanmış o kadarını alırsın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kutup yıldızı
bende yönetmelıkte yazmadıgı halde yeni uygulama yapıldıgını senden öğrendım :D
bişide diemıom artık yönetmelıge göre başvuru tarıhı esa alınması gerekırken uygulamayı onay tarıhınden itibaren yapmaya başlamışlar engellılerin aleyhine bir durum olmuş. 3 ayda gelmıolar 2 ayda da anca onaylıolar bu durumda 1 yıllık süreli raporu olanlar ne yapsın?

fatihkrsy
malesef @kutup yıldızı nın dediği gibi uyguluyolar artık :(

Arkadaşlar merhaba babam üç aydır Maaş alamıyor du sosyal yardımlaşmadan yer değişikliğinden dolayı biz adres değişikliği yaptığımız tarihten itibaren başvuru yapmıştık ama maaşı yine de kesilmişti Bugün maaşı yatmış Yalnız tek Maaş yatmış 3 aylık maaş yatmamış neden olabilir acaba 2009san beri maaş alıyor.

Cemal2344

Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.
Soru 70: Vakfa bildirilmeyen ikametgâh değişikliği sonucu vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 71: Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?
Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Vakfa bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir.

Üst Alt