Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için borç çıkartıldı. Ne yapmalıyım?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben 2009 şubat ayında engelli aylığı için başvurdum rapor aldım 10 ağusta bana birbelge geldi toplam 860 tl alabileceğim yazıyordu bu toplu parayı tc ziraat bankasından aldım.yalnız bu süre içerisinde 2 kere işegirip çıktım.En son 27ağustoz 2009 tarihinde şuanda çalışmakta olduğum işe girdim ve 20 kasım 2009 da bir engelli aylığı dfaha aldım 560 tl. ama bu en son aylığı çekmeden önce bulunduğumildeki deftardar5lığa sordum onlarda bana 90 iş günü doluncaya kadar içerde biriken paranı alabilirsin sonra o aylık otomatik kesilir dediler. yalnız 3temmuz 2010 cuma günü alttaki yazı geldi şahsım adına şidi ne yapacağımı bilmiyorum

bu defa 5/6/2009 tarihinde3n itibaren ......... sicilnumarası ile ssk kaydının bulunduğu tespit edilmesi üzerine kururumumuzun 16/06/2010 son 08/2010 tarih ve........ sayılıişlemleriile söz konusu aylığı 01/09/2009 tarihinden itibaren kesilmiştir

01/09/2010 - son 08/2010 tarihleri arasında aylığa hak kazanmadığı halde yersiz ö denen 1153,23 tl nin yönetmeliğin 23. maddesi gereğince %50 fazlası ile birlikte ilgilli tarafından ikametgahına en yakın maliye teşkilatına yatırılması suretiyle tahsiliinin sağlanması için gereğini arz ederim.

Not: ilgilini bankadan ödenen aylığı borcundan düşülmüştür.(1162,25)​

arkadaşlar şimdi benim ne yapmam geriyor lütfen bilgisiolan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabirseniz birmyol gösterebilirsenizçok sevinirim...

AYŞEGÜL_01

ödemek bi aalternatif dava açmak ise zayıf ama bi alternatif

teşekkür ederim ama ben deftardarlığa bunu o zaman sordum bana ordaki memur seni zaten iş kur aracılığıyla işe alıyorlar iş yerin iş kura işe alım bildirgesi yazıcak bunun için gerek yok dedi.

Bir yıl içinde 90 günü aşan sigortalılık halinde 2022 aylığının durdurulmasını istemek 2022 aylığı alan kişinin sorumluluğunda. Bu süreyi aştınızsa, kesilen ceza mevzuata uygun.
Yok, 90 günü aşmamışsa sigortalılığınız ama ceza kesilmişse, bu durumda itiraz etme hakkına sahipsiniz...

teşekkür ederim bülent bey ben yinede itiraz yolunda şansımı deniyeceğim

Ayşegül hanım merhaba 2022 borcuyla ilgili aynı durum benimde başımdaydı siz ne yaptınız en son son durum nedir. Bende adanalıyım isterseniz haberleşebiliriz bu konuyla alakalı olarak.

Üst Alt