Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için e-devlette gelir ortalaması üçte biri kadar yazıyor. Maaş bağlanır mı

Ali 1234

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Kalem said ablacığım benim 2022 maaşı kesilmişti tekrar başvurdum e devlette baktığımızda gelir ortalaması üçte biri kadar yazıyor maaşım balandımı cevap bekliyorum.

Yorgunnn

Tescil kapsamı kısmında 60/c3 2022 65 yaş yazmalı, 2022alanların primini devlet ödüyor

Yorgunnn GSS gelir testi sonucudur o. GSS gelir testinde ailede kişi başına düşen aylık gelirin üçte biri kadar çıkması 2022 aylığının baglanacağı anlamına gelmez. 2022 aylığı gelir sınırı ile GSS gelir sınırı farklıdır. GSS gelir testinde ailede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 592,50 altındaysa 60/c 1 GSS'lı olursun (eski yeşil kart) ve primini devlet öder.
2022 aylığında ise hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 423,58 TL'dir.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.
2022 aylığı baglandığı takdirde de 60/c 3 GSS'lı olursun (eski yeşil kart) ve primini devlet öder.

sen GSS gelir testi bilgilerine bakmışsın. e-devlete girip 2022 aylığı ile ilgili kısma bak ve orada aylık durumu olarak ne yazıyor buraya yaz.

Ablam bu hafta bakacaklarmiş cevap için teşekkürler

@ kalem hanım bugün aradılar görevli diyor ki tekrar işe girme ihtimali varmı işte ayda kaç gün çalışırsın neden işten çıktın aynı işe girme ne ihtimali varmı böyle sorular sorması yasalmı not @Kalem hanım ben değil benim çocuk engelli ben çalışıyor diye maaşı kesildi ayrıca GSS primi nide ben cebinden ödüyordum başvurum bugün lerde heyete girecek raporu /71 ağır engelli kabul olursa Eylül de ne kadar maaş alırım çocuğun vasiside benim eğer ret olursa itiraz hakkım varmı şimdiden teşekkürler

Yorgunnn tekrar çalışıp çalışmayacağın onları ilgilendirmez. sigortalı çalıştıgında zaten sistemden görebilirler.

çocuğun 18 yaş altı mı?

Kalem çocuğum 20 yaşında 960 TL bakım maaşı 662 TL işsizlik maaşı evde 4kisiyiz bu durumda bağlanır mı tşkürler

Yorgunnn 20 yaşındaki çocuğunun 2022 aylığı başvurusu için sormuşsun soruları. çocuğun 60/g GSS kapsamındaymış. 60/g GSS kapsamındayken 2022 aylığı baglanmazdı. nitekim GSS gelir testi yapılmış ve çocuğun G0 çıkmış. 60/g engeli ortadan kalkmış.
hanede 4 kişisiniz. sen 662 TL işsizlik maaşı alıyorsun. çocuğun için de evde bakım aylığı alıyorsunuz.
evde bakım aylığı 1027,06 TL oldu. bu miktardan hesap yaptıgımda bile sınırı geçmiyorsunuz.
1027,06 + 662 = 1689,06 TL toplam gelir
1689,06 / 4 = 422,265 TL hanede kişi başına düşen aylık gelir

bu şartlarda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'den düşük olduğundan çocuğuna 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı baglanacaktır.

başka gelir varsa durum değişir ama. araç,tarla, bağ, bahçe vs mal mülkünüz var mı?
kirada mı oturuyorsunuz?

eylül'de çocuğunun ne kadar para alacağını hesaplayabilmem için aylık başvuru tarihini bilmem gerek. çocuğunun e-devlet şifresi varsa 2022 ile ilgili bölüme baksın. başvuru tarihi olarak orada ne yazıyor buraya yazın.
bana vakfa başvurduğunuz tarih lazım. vakfa engelli sağlık kurulu raporunu teslim ettiğiniz, başvuru formuu imzaladığınız ve başvuru alındı belgesini aldığınız tarih lazım. bilmiyorsanız e-devletten bakıp yazın.

pardon yazdıklarınızı tekrar okudum. çocuğunuzun % 71 engelli sağlık kurulu raporu var di mi? yoksa rapor için hastaneye yeni mi başvurdunuz? yukarıdaki mesajınızda heyet raporu kabul ederse diye bir şey yazmışsınız çünkü. raporla ilgili bu kısmı da netleştirin lütfen. bana net bilgi lazım.

Kalem hanım heyet dediğim mütevelli heyeti raporu sürekli rahatsızlığı mental retardasyon engelli kalktığı falan yok tskürler

rapor kısmı tamam. ama diğer sorularımı cevaplamamışsınız. lütfen diğer sorularımı da cevaplayın.

Kalem hanım işin özeti şu 2014 yılın da başvuru yaptım maaş bağlanmıştı en son Eylül 2016 döneminde 49 TL para yatmış buradan itibaren maaş kesildi çalışıyom diye ayrıca GSS primi nide ben ödüyorum haziran onu itibariyle işten ayrıldım 30 haziran da tekrar başvurdum şu an sağlık primini devlet ödüyor sosyal yardım lar bölümünde her hangi bir değerlendirme gözükmüyor zaten bizim dosyanızı sydd mevcut benim sorunum şuydu 960 TL bakım maaşı 662 TL işsizlik maaşı alıyom bu durumda benim çocuk 2022 maaşı bağlanır mı evraklarda bir sorun yok hepsi ellerinde var evde 4 kişiyiz beni dün sydd den memur aradı bana sorular sordu işte ayda kaç gün çalışırsın kaç güne iş bulursun ben de yarın ne olacağını bilmiyorum dedim işin özeti şu çalışıyorken maaş kesildi şu an çalışmıyorum maaş bağlanır mı teşekkürler

Yorgunnn yukarıda ben verdiğiniz bilgilere dayanarak hesap yaptım.

isterseniz tekrar kopyalayayım:
[SIZE=1]"evde bakım aylığı 1027,06 TL oldu. bu miktardan hesap yaptıgımda bile sınırı geçmiyorsunuz.
1027,06 + 662 = 1689,06 TL toplam gelir
1689,06 / 4 = 422,265 TL hanede kişi başına düşen aylık gelir
bu şartlarda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'den düşük olduğundan çocuğuna 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı baglanacaktır."[/SIZE]

gördüğünüz gibi sınırdasınız. başka geliriniz yoksa çocuğunuza 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı baglanır. ama 2 TL fazla geliriniz bile olsa 2022 aylığı baglanmaz.
o soruları bu yüzden sordum. ha evde bakım aylığı ve 662 TL işsizlik maaşından başka 2 tl gelir bile yoksa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz. madem sorduğum soruları cevaplamadınız, size en kesin bu şekilde cevap vereyim o halde.

kirada mısınız diye sordum. başka mal mülk var mı diye sordum. başka gelir yoksa 2022 aylığı baglanır. ama başka gelir varsa 2022 aylığı baglanmaz
kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür.

haziran'da başvurmuşsunuz. eger 2022 aylığı anaylanırsa aylık başlangıç tarihi 1 temmmuz olur.
çocuğunuzun rapor oranı da % 71
bu durumda 2022 aylığı baglandığı takdirde eylül'de toplam olarak 2832,45 TL alırsınız.

Kalem hanım üzerimde tarla bağ bahçe yok ev kirası vermiyom ev babamın üzerine bir tek motor var onunda vergisi falan yok yüzlük motor diyorlar iki tekerlekli üzerimde tapu canlı hayvan gayrimenkul yok teşekkürler cevap için

başka gelir yokmuş. bu durumda 2022 aylığı baglanacaktır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında çünkü. ama 2 tl bile gelir tesbit ettikleri takdirde baglanmaz.

Kalem hanım bu cuma veya gelecek cuma belli olacak ben size tekrar döneceğim ilgi ve alakanız için teşekkürler

Kalem hanım maaş e devlette gözükmüyor ama ssyd yi aradım bağlanmış daha ilerideki günlerde gözükür dediler şu an edevlette gözükmüyor teşekkürler

Kalem hanım maaş bağlanmış ama başvuru tarihi yazmıyor ilk başvuru tarihi yazıyor 30/3/2012 bu tarih yazıyor benim başvurum 30/06/2017 yardımın durumu devam ediyor yazıyor reddedildi feshedildi ibaresi kalkmış cevap için teşekkürler

Yorgunnn e hade gözünüz aydın 2022 aylığı baglanmış:)
e-devlette daima ilk başvuru tarihi yazar, aylık kesildikten sonraki başvuru tarihleri yazmaz. e-devlette aylık durumunda "devam ediyor" yazıyordur artık.) bu da 2022 aylığının baglandığı anlamına gelir.
inşallah eylül'de ödemelerinizi alırsınız. ne kadar alacağınızı daha önceki mesajlarımda yazmıştım zaten.

Üst Alt