Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için eve bakılıyor mu?

• Konbuyu başlatan kazgan44
  • Başlangıç tarihi
K

kazgan44

2022 maasi icin basvurdum %50 raporum war ailemin durumu iyi deil babam serbest meslek aylik
1000 tl anca gelirimizvar bn 18 yasindayim ustume hic mal gelir vs yok lakin oturdugimuz ev dubleks 3+1 terasli ve esyalarda war maas alma sansim warmi ailede 5 kisiyiz ve kisi basina dusen gelir 450 tl alti lutfen cevaplarinizi bekliyorum (not ev annemin adina)

kazgan44 evet komisyondan memur gelip eve bakıp
Değerlendirme yapıyor durumunuzla ilgili.

Alma sansim warmi evden dolayi alamamam sacma olmazmi önemli olan aile geliri

kazgan44
başka eviniz yok ise ev gelir hesabına katılmaz.zamanında imkanınız varken almış olabilirsiniz geliriniz sınırı geçmiyorsa 2022 maaşını alırsınız.burda tek sıkıntı heyetın babanızn 1000 lira kazandıgına inanıp ınanmamasında eve bakıp bu gelirle bu olmaz deyıp işin içinden çıkabilirler.

Evin içine girmiyorlar merak etme kapıdan adres teyidi edip gidiyorlar.

-mka Sen nasıl bağlanmışdın
Yetim maaşı bağlanmadan önce, 2022 engelli maaşı alıyordun.
Baban emekliydi sonra vefat etti başın sağolsun

Aile kalabalıkmış beş kişi
Bağlanma şansı var
Hayırlı olsun

Bu nasıl oluyor herkesin GSS prim ödemesi gerekli
Mesela akrabanın engelli oğlu babası yeni vefat etti.
4 bin TL GSS prim borcu çıkmış.yetim maaşı için başvurduğunda öğrenmiş borcu.
Hiç bilmezdi GSS MSS bu neymiş bilmezdi.
Galiba bu herkese uygulanıyor 18 yaş sonrasına

Prim daha 18 yasindan sonra deil universtenin 2.senesinde odenmeye baslaniyo

Talebe olduğu için 25 yaşına kadar değil mi

Zorunlu sağlık sigortası derken biraz açar mısın 80 milyon zorunlu sağlık sigortasında zaten ama türleri ayrı.

Engelli çocuğu ta 2000-2005-2012 -2015 yılında başvurdu hiç engellinin gelirine bakılmadıda, babası emekliydi gelirine bakıldı ve babanız bakar diye engelli maaşı bağlamadılar.
Halbuki bir de utanmadan GSS prim borcu çıkarıyorlar. -mka Bu nasıl iş

Sen şanslısın vallahi engelli maaşına bağladılar, Yetim maaşına da bağlarken hastaneye yollayıp da rapor İstemediler bile -mka

Benim sorumu cvplasaniz eve gelenlerin evden dolayi sikinti cijarma gelirimiz yok

Aynen bazen sgk da iyi niyetli memurlar oluyor insanı yormuyor.

@kazgan44

normalde çıkmaması gerekıyor amma bazen öyle işgüzar heyet geliyor ki uğraş dur.

@Zorro

gss yi gelıri olsun olmasın engellı ya da değil farketmıyo herkesın yaptırması gerekenbir işlem yaptırmayana yaptrım uyguluyolar en yüksek prımden ödeme çıkarıolar bahettiğin engelli akrabanın babası ne zaman vefat ettı.vefatından kerri gss testi yaptrımanız gerekıyodu.benım haberım bile yoktu banada prım ödeme cıktı çıkmaz dıodum yaptırmadım ceza gelır dediklerı için yaptırdım nolacak bişi olmaz engelıyım ve gelırım yok dıe ama haşırt diye çıkardılar.

ben önce bakım maaşına başvurdum olmayınca bakım maaşı için aldıgm raporla yetim maaşına başvurdum ve yetim maaşı bağlandı daha sonra asgari ücret yukselınce gelir şartı tutunca aynı raporla bakım maaşına başvurdum ve oldu.

not:2022 için rapor çıkarırken bıle hastanede rapor alma sebebıne sadece 2022 için demeyın .engellı kımlık kartı.akülü sandalye almak için ötvsiz araç için bakım maaşı için 2022 için aklınıza ne geliyosa yazdırın.tüm sosyal ve maddi yardımlardan maaşlardan diye bildirinki o rapor herzaman işinize yarasın.
bunları yapmanız içinde halden anlayan işi bilen memurlara denk gelmenz gerekıyor birde ağzınız iyi laf yapacak ben kardeşimle gettim bişi söylemedım gitmeden kardeşimle konuşmuştuk o her şeyi anlattı memurları kafaya aldı işlemlerim oldu.birde getmeden evvel az bişi araştrıp bilgi sahıbı olun kı orda bilmeyen memura denk gelrısenzı olacak işiniz bile olmuyo.bir kopya daha veriyim rapor için gettiğinizde kzımayacaksınız sabırlı olacaksınız bilsede bilmesede memurlarında insan oldugunu unutmayıp he abi he abla sensin deyip alttan alır kibar olursanız bildiklerinizi dogrusu böyle dıye söylerseniz işleriniz daha çabuk bitiyo.

@kazgan44 özel mesaj atmıssın ama misafır üye oldugn için özelden cevap yazamıyom.normalde çıkmaması gerekıyor lafım evden dolayı problem çıkarmı sorunzun cevabıydı .ikamet ettiğiniz o evden başka eviniz yoksa o ev sıkıntı olmaz başka evınız varsa gelır hesaplmasına dahıl edılır.büyük ihtimal maaş bağlanır size.bunu verdiğiniz bilgilere göre söylüyorum

Üst Alt