Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için eve geldiler ama ben yoktum..?

Bi_polar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2022 maaşına 18 haziranda başvurdum bu gün 21 temmuz eve gelmişler fakat yaşlı dayım anlamamış evde oturmuyorlar felan demiş yardım durumu hala başvuru ne yapmam gerekiyor

Bi_polar

siz başvuru yaptıgınız tarıhten ıtıbaren bı yere getmedıgnızı ama önemlı bi işiniz çıktıgı için evden ayrıldıgınız gün heyetın geldıgını ve benı halıyle evde bulamadılar dıye gidip vakıfa anlatın ve yenıden heyet isteyin durumunzu izah edersenz anlayışla karşılayacaklarını tahmın edıyorum. böyle bi durumlarda evdekılere gettıgnız yeri dönüş vaktını bildirin telinizi verinki heyet gelınce sizi arasınlar ve sizde telde heyete durumu anlatın yoksa başvurunuz iptal edılır tüm işlemleri baştan yapmanız gerekır

Vakıf diyorsunuz ancak ben kaymakamlık tan başvurdum e devlette bir vakıf adresi var orayamı gideceğim

Reddedildi/Feshedildi (23/07/2019) (Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle) diğer aylık nedir arkadaşlar

Bi_polar

vakıftan kastım zaten kaymakamlıktakı olan .oraya gidecen başvurular oraya edılıyo

hani bişi olunca vs vs derık ya bu diğerde öle bi anlama gelıo.evınıze gıren aylıklar başka ad adı altında olan gelirer. bunlar gelir hesap sınırını geçince yardım maaş alma şartı ortadan kalkıo onu demek ısteyıkler

Kardeşim babadan kalma emekli maaşı annem alıyo baba rahmetli oldu ev kira başka gelir yok nasıl geçiyor 1500maaş ama ev kira eve geldiler göremediler ondan olmasın

Bi_polar
evde 2 kişi iseniz geçer çünkü 2022 maaşında hane kişi başı gelir 609 tl
609 x 2 : 1218 yapar sizin gelriniz 1500 lira oldugu için sınırı geçiyorsunuz amma amması var 2022 de emsal kira bedeli hariç heç bişi gelirden düşmez ve siz kirada ikamet ediomusunuz eğer enaz 350 tl ve üzeri kıra öduosanız ödedıgınız yerdekı ortalama kira bedelleri böyle ise 2 kişi olarak 2022 maaşı alırsınız.
siz vakıftan niçin reddedildiğine dair ayrıntılı bilgi alın.büyük ihtimal dayınınızın söyledıklerınden dolayı yanlış bilgilendırmeden dolayı olmamıstır eger başka herhangi gelirniz yok ise maaşın baglanması gerekıo.
benım tahmınım gene dayınızn söylediği
[FONT=sans-serif]yaşlı dayım anlamamış evde oturmuyorlar felan demiş [/FONT]
bu sözden dolayı yanlış adres vermekten yanlış beyanda bulunmaktan dolayı baglanmamıstır.çünkü heyet bildirilen adrese gelir ee ordada oturmuo dıende dayınız yabancı bile değil heyette maaşı baglamamıs
not:böyle yazdım dıe sakın dayınıza kızıp kavga edıp gücenmeyın yaşlı insanmıs ve anlayamamış durumu yaşına verın saygıda kusur etmeyıp vakıfa yenıden gidip durumu ızah edin burda verdiğiniz bilgile göre diyorum maaşınız baglanacaktır

Bi daha başvurduk eğer olursa geçen ayın parasını alırmıyız usta kirada oturuyoruz

Bi_polar

önceden başvur tarıhınden itibaren birikenler verılıyordu artık onaylandıgı tarıhten ıtıbaren ödeme ediliomus tebi kımsenın bu durmdan haberı yok neye göre böyle edıolarsa artık çünkü yönetmelıge göre başvurudan ıtıbaren birikenlerin verilmesı gerekıo o yüzden net bişi diemıom farklı uygulama eden vakıflar var artık sizin vakıf nasıl uygulama ederse

Bu gün eve geldiler 20 gün sonra sonuç için kaymakamlığa gidin demişler e devlette 2. başvuru ne zaman gözükür gözükür mü daha doğrusu

E devlette göründü şimdide annemin ismiyle hane yardımı gözüküyor ne yapmam lazım

Arkadaşlar merhaba Benim babam Engelli maaş alıyor Yalnız biz şehir merkezinde oturuyorduk köye geçiş yapınca Vakıf değiştirmek zorunda kaldık vakfa da başvuru yaptık yer değişikliğinden dolayı 3 aydır Maaş alamıyor lardı bugün hesaplarına Maaş yatmış yalnız 3 aylık değil tek ay yatmış Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen

Cemal2344
Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.

Adres değişikliği yaptık ve hemn sosyal yardıma bildirdik eve gelmeden onay verdiler maaş aldığı için ama bu onay toplam 3ayi buldu 3ay maaş yati ama sadece 500tl yati tek maaş diğer 2 maaş yatmadı bunun için kime başvurmam gerekiyor

Sosyal yardım aradım diyo ki tek maaş yatmış diğerleri yatmaz aylık olduğu icin

Soruma cvp yok herhalde e devlette hane yardımı gözüküyor sosyal yardım 2022 gözükmüyor

Üst Alt