Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için gelir hesaplamasını nasıl yapacağım?

Syusuf

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
ya benim kafa karişti icin yardım istiyorum arkadaşlar 5 kişi bi evde yaşiyoruz 1 kardeşim ünv okuyor şehir dişinda şuan
1 anne skk babadan yetim maaş aliyor 950tl 1 teyze 950tl maaş 2 kız kardeş babamdan yetim aylik 950+950 maaş aliyor
ve bende 2022 den 433tl maaş aliyorum
şimdi toplam eve giren maaş 3800+433tl benim engelli maşim ve ben calişmiyorum
500tl ev kirasi 100tl elektirik 200tl doğalgaz geliyor yazin doğalgaz 50 tl kadar düşüyor 4 ay
kardeşim ünv okuyor ve şehir dişinda 5 kişiye onuda yazdım

500tl kira bulundum bölgede kira genelde 750 800 den aşşa yok ,
100tl elektirik
200tl doğalgaz ve resmi olmayan ev yeme icme cat cut 500 700 tl arasi gider
şimdi gelir testini nasil yapcam yada yapip bana yazarmısınız neyi koymam gerekiyor neyi cikarmam gerekiyor yapamadim

Evde bulunan 5kişiden 4 ü maaşlı,ne zaman bağlandı, kesilir senin engelli aylığı.
Kişi başı gelir kriteri 483 TL×5 kişi=2415 TL'yi geçmemek gereklidir
Giderler etkilemiyor, ancak emsal kira bedeli düşülür

Syusuf

Bu hesaba göre senin maaşa bile dikkat et kesilmesin yani, ben yine topu @Kalem ablaya atıyorum. Şu mevzuatı en detaylı kendisi biliyor ve tanıdıkları var vakıfta ondan yani.

kardeşim farklı şehirde ünv gidiyor ve 5 kişiye onuda saydim oda yetim ayli aliyor 2022 başvurdumda bunlarin hepsi biliniyordu saten fakat 4 sene falan oldu ve ssk maaşlair falan artınca bide evden 1 kişi gidince kafam karişti o yüzden temiz güzel hesap yapcak varmi özelden de yazabilirim ne gerekiyorsa tek tek yazabilirim ama aklıma gelen 3800tl eve gelir geliyor maaşlardan 500tl yakin ev kirasi ödüyoruz bulundumuz bölgede kira fiyatlari min 700 1000tl arasi
100elektirik
200-300 arasi doğalgaz
600 700 tl si yiyecek cat cut aylik
1x de unv öğrencimiz var :) neyi nerden hangisini katcami bilmiyorum

Üst Alt