Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için kasko raiç bedeli 120'de biri neye göre hesaplanıyor?

asiiii

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 3 aylık maaş aldığım için soruyorum ben sınırdayım biraz. Şimdi ben 100 milayarlık aracı 65 milyara aldım diyelim. Ve bu aracın 120 biri ortalama kaç para ediyor yardımcı olursanız sevinirim. herkeze saygılar slm lar.

asiiii
65 binin 120'de biri 541,67 TL ediyor da sadece buna bakılmaz. sen 65 bin TL değerinde araç alırsan 2022 aylığını unut:) 2022 aylıgı alan biri bu 65 bini nereden buldu diye kafayı yer vakıf ve bu gelir artışının kaynagını sorgular. haliyle vakıf mütevelli heyeti de muhtaçlıktan çıktıgına kanaat getirrir ve aylıgın muhtaçlıktan çıktıgın gerekçesiyle kesilir.

2022 aylıgı alan birinin hanede kişi başına düşen aylık geliri 392,49 TL altında olmalı. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında olan biri 65 binlik aracı hiç alamaz ki.

yok alacağımdan değil ablam olayın mantığını anlamak için sordum biz 3 kişi yaşıyoruz evde eşimde ağır engelli bakım ve 2022 aylığını alıyoruz 2 mizde biirde babam var babam 65 maaşı alıyo yaşlılık parası nekadarlık bir araç almamız gerekiyo abla bizim ?

birde abla yeni yasa çıkcakmış heralde aylık geliri yükselteceklermiş heralde bilgin varmı acaba çok tşk abla

asiiii
evde 3 kişi yaşıyorsunuz. eşin de sen de evde bakım aylığı alıyormussun. doğru mu? yani eşin ve sen her ikiniz de evde bakım aylıgı mı alıyorsunuz? bakıcınız kim peki? sizle aynı hanede mi yaşıyor? bakıcınızın ikameti sizde mi?
araç işi sonra. önce gelir hesabınızı yapmam gerekiyor. lütfen sorularımı cevaplar mısın?

ablam eve 3 kişi yaşıyoz eşim ve ben bakım maaşı alıyoz ve 3 aylık ta alıyoz birde babam var ama o yaşlılık parası alıyo..benim bakıcım babam evet dediğim gibi bizimle kalıyo ama eşime ablam bakıyo ama ablam bizimle yaşamıyo

asiiii
ablacım evde 2 tane evde bakım aylıgı alınıyor. avde bakım aylıkları da gelir hesabına dahil ediliyor. 2 tane evde bakım aylıgıyla hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 392,49 TL'yi geçiyor. bu durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra aldığınız 2022 aylıkları kesilecektir. araç almaya sakın kalkmayın.
babanızın aldığı 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı da 2022 aylıgıdır. yaşlılık aylığı ile ilgili kanun değişikliği olursa sadece baban almaya devam eder 2022 aylıgını. (bu kanun değişikliği sanırım mart sonunda ya da Nisan'da olur.olursa tabi)
ama kanun değişikliği olmadan sosyal incelemeniz yapılırsa babanın aylıgı da kesilir.

Kanun değişikliği oldugunda ben duyurusunu yaparım zaten. ama bu değişiklik sadece babanın aylıgını olumlu etkiler. sizin 2022 aylıgınız her halükarda kesilecektir.

ablam bu kesilirse ben çok sıkıntıya girerim kesilmemesi için ne yapabilirim..

asiiii
öncelikle aynı konu olduğu zaman kendi açtığın başlıktan yazmalısın. her yere yazmayın.

evde 2 tane evde bakım aylığı alıyorsunuz. bu 2 tane evde bakım üçe böldüğümüzde sınırı geçiyorsunuz. bundan dolayı yapılacak ilk sosyal incelemede eşinin, senin ve babanın aldığı 2022 aylıkları kesilecektir.
babanın 2022 65 yaş üstü yaşlığı zaten gelire eklenmiyor. senin ve eşinin aldığı 2022 aylıgı da gelire eklenmiyor. o yuzden babanın 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgını iptale lüzum yok. zaten o da kesilecek diyorum .
sorun evde 2 evde bakım aylıgı olması ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırı geçmesi. bunları sana yukarıda yazmıştım. yapılacak bir şey olsa önerirdim zaten.

Üst Alt