Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için muhtaçlık hesaplaması..?

a_slymn

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar
biz evde 4 kişiyiz babamın maaşı maaşı 1600 tl bu şartlara göre 1600 / 4 =400 bu şartlara göre maaş verilmez.evdeki kişi sayısını 6 ya cıkartırsak 1600 /6 = 266 muhtaçlık sınırının altında oldugu için 2022 maaşı alabiliriz.
evdeki kişi sayısını nasıl 6 kişi yapabiliriz
nafa yukumluleriyle 6 kişi olurmu nafaka yükümlüleri tanıtırken nereye hangi belgelerle bas vurmalıyız

dediğin gibi bu şartlarda 2022 aylığı baglanmaz. geliri olmayan 2 kişi size ikametini aldıracak ve sizde yaşayacaklar. bu şartlarda mümkün. öbür türlüsü ikametini aldırıp sizde yaşamazlarsa bu sosyal incelemede tespit edilirse ve raporda belirtilirse haneye dahil edilmez.
ayrıca gelirleri de olmaması lazım hiç.

4 kinin yaşadıgı bir evde kaç nafaka yükümlüsü yaşayabilir
biz evde 4 kişiyiz 2 tanede nafaka yükümlüsü kardeşlerimin 2 cocugu var 1 i 6 anaokulu ogrencisi 1 i 3 yasında bebek bunları nasıl nafaka yükümlüsü olarak tanıta bilirizhangi belgelerle nereye basvurmalıyız son yönetmelik degişikliginde ögrenci olan nafaka yükümlülerinin ikametkahı olmaksızın kişi sayısına eklene bilecegi yazıyordu bu konuda bilgi istiyorum

nafaka yukumlusu ile alakası yok. hanede kim varsa gelire dahil edilir. kimseyi de nafaka yukumlusu diye tanıtmak zorunda da değilsiniz.
18 yaş altındaki çocukların ikametini size aldıramazsınız ebeveynleri olmadan. iki kişiyi hanenize alacaksınız sizle yaşayacaklar ve ikametini size aldıracaksınız. hepsi bu. nafaka yukumlusu ile sizin işiniz yok.
yalnız evde dört kişiyken kişi başına düşen aylık gelir 400 düşüyor. Öncelikle GSS gelir testi yapılır ve G0 çıkması gerekir. Bunun için de ailede kişi başına düşen aylık gelirin 400,5 tl'den az olması gerekir. ablanız evliymiş ablanız ve çocukları aileden sayılmaz. dolayısıyla sınırdasınız. araç vs başka mal da varsa 2022 aylıgına başvuran kişi G0 çıkmazsa evde isterse 7 kişi olsun 2022 aylıgı başvurusu alınmaz.
1600 TL'den başka geliriniz var mı? araç, tarla, ev vs?

ablam 2022 aylıgına başvurdugunda gelir testinde G0 çıkman gerekiyor. gelir testi için de aile esas alınıyor. ablan ve yegenlerin aile içinde degerlendirilmez mevzuata göre. bu durumda 1600 TL'yi 4 kişiye böldüğümüzde 400 TL çıkıyor. araç ve tarla da varmış. bu durumda 400,50 TL'yi geçer ailede kişi başına düşen aylık gelir ve sonuç G0 çıkmaz ve 60/g kapsamında tescilin yapılır, 2022 aylıgı baglanmaz. yegenlerini hanene aldırman bu şartlarda işe yaramaz yani.

yönetmelik degişikliginde nafaka yükümmlüleriyle ilgili bir madde var bu maddeyı ve ne demek istedigini biliyosunuz ben görmedıgım ıcın kopyalayııp buraya yapustırıyorum.ben bu maddeyı nafaka yukumlulerıde evdekı kısı sayısına dahıl edılecek dıye anlıyorum dogruysa
buna göre evde 4 kişiyiz 2 tanede kardesımın cocukkları var onlarıda saydıra bılırsek 6 kişi oluruz 1600 toplam gelır 6 ya bolunce 266 cıkıyo muhtaclık sınırın altında cıkıor o hesaba gore alınır.
bizde baska gelırınız vardı dıye sormussunuz 1600 tl babamın emeklı maası baska bı gelır yok özürlünün icinde ıturrdugu ev aılenın bındıgı tek araba gelırden sayılmayacagına gore baaska bır gelır yok yonetmelıkde birde ögrenci olanlarla ilgili madde var göremedıgım için bulup okuyamıyorum bu maddeler nelerçhatırladıgıma göre ögrenci olan nafaka yükümlüleri ikametgahı olmasa dahi kişi sayısına ekleneceklerdir diye biliyorum eger bu dogruysa 5 tanede ögrenci var .bunlara göre biz maaş 2022 alabilirmöiyiz

yahu ablacım hanede kim varsa 2022 aylığına dahil edilir. nafaka yukumlusu vs şart değil. isterse akraba bile olmasın. ikametleri sizdeyse ve sizle oturuyorsa 2022 aylıgında herkes gelire dahil edilir.

lakin yeni başvuracaksınız. 2022 aylığı muhtaçlık hesabı yapılırken aynı zamanda GSS gelir testi sonucunun g0 çıkması gerekir. sorun da burada başlıyor. GSS gelir testine sadece aile bireyleri dahil edilir. GSS ile ilgili mevzuatta aile bireyleri arasında ablanız ve çocukları sayılmaz. dolayısıyla 1600 geliri siz dörde böldüğünüzde kişi başına düşen aylık gelir 400 TL çıkıyor.
aile içinde kişi başına düşen aylık gelir eger 400,50 Tl altında çıkarsa gelir testi sonucu G0 çıkar ve bu durumda 2022 aylıgı başvurunuz alınır.
ama dikkat ederseniz sınırdasınız. 50 Kuruşu geçen bir gelir tespit edilirse gelir testi sonucunuz g1 Çıkar ve 60/g kapsamında oldugunuzdan dolayı 2022 aylığı bağlanmaz. hanede bir de araç varmış. 2022 aylığında bu arac da gelire dahil edilir. bu durumda o 50 kuruşu kesin geçersiniz.
okudugunu söylediğiniz öğrenciler 2022 aylığına başvuracak kişinin neyi? GSS gelir testinde dışarda okusa da 25 yaşını doldurmamış bekar çocuklar aileden sayılır. O yuzden soruyorum o 5 öğrenci engellinin neyi?

melek abla iyi akşamlar 2022 maaşı almamız için ne gerekiyor ben 1.167 00 tl maaş alıyorum. 250 tl de ek gelirim var belgelendirdim.evde 4 kişiyiz kızım %92 ağır özürlü annem % 70 zihinsel 2 engelli aynı evde 3 kişimi sayılıyor yani 5 kişimi görünüyoruz evde 2022 maaşı alabilirmiyiz bu durumda. bakıcı maaşı yok ikisininde

tmm ablam allah razı olsun emeğine sağlık. durumlardan haberdar ederim sizi hakkınızı helal edin.

Üst Alt