Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için yeni düzenleme mi geldi?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Forum moderatörlerine diyeceğim o ki konuyu başka bir konu ile birleştirmemeleri.

18 ocak tarihinde vakfa gidip 2022'ye başvurdum. Ordaki memur 2022 işaretli olmadığı için vermeyeceklerini söyledi. Bende o ibarenin şart olmadığını, rapor uygun ise olabileceğini söyledim ve işleme aldırdım. Memur 1 ay içinde sonuçlanır dedi. 1 ay sonunda birşey olmayınca vakfa gittim iki hafta önce raporu aldığın hastaneye yazı yazılmış 2022 için uygun mu diye. Neyse bekledik bir hafta daha. Dün sabah personel geldi vakıftan evrakları imzaladım. 15 günde netleşir dedi. Herşey buraya kadar normal. Bu sabah aradılar vakıftan kabul edilmemiş tekrar başvuru yapsın diye. Gittim vakıfa nedeni 2022 ibaresi olmadığı içinmiş. Memura 2022 ibaresinin şart olmadığını rapor yönetmeliğe uygunsa olumlu olduğunu söyledim(raporum 2017 tarihli). Memur diretti. En sonunda kanunda yazmıyor öyle birşey gösterin dedim. Önüme bir dosya koydu. Okudum. 2022 maaşı yada sosyal yardım almak için o ibarelere gerek varmış, yoksa hastaneye sevk edip yeni rapor alınması lazımmış gibi şeyler vardı.

Benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla şu ana kadar o ibarenin şart olmadığını biliyorum. Yeni bir kanun mu çıktı(çıktıysa neden haberimiz yok), yoksa ayrı bir mevzuat mı getirdiler 2022 maaşı için.

Eğer varsa böyle birşey neden kimsenin haberi yok. Yok eğer yoksa neden raporumu kabul etmediler, kabul edilmediği için neden eve gelip inceleme yaptılar.

Eğer böyle birşey yeni çıkmışsa, rapor alacak olanlar ona göre hareket etsinler.

kardeş benim raporumda mesela şey yazıyo
2022 sayılı yasa ve tüm özürlü haklarından yararlanma yazıyo

gerçi ben raporu alalı 9 sene oldu

Evet raporun eski ama o ibare olmasa bile yinede yararlanırdın. Yeni raporlarda durum değişti mi onu bilmiyoruz.

değişmiş olabilir
sen maaş içinmi aldın raporu

tekrar gidip sölersin maaş için diye

düzeltirler heralde

şimdi şöle bişey alırdın heralde o ibare olmasa diyosunda
o zaman o ibareyi niçin yazmışlar rapora gerçi benim rapor oranı 100 de 54 ağır özürlü evet ibareside var

değişmiş olabilir
sen maaş içinmi aldın raporu

Hayır. Ben raporu sağlık raporu için aldım yani engelli raporu. Kaldı ki raporu alırken bu olanlardan hiç haberim yoktu.

Bugün bakan açıklamış. Engelli raporu olanlar artık tek bir yerde geçerliliği olacak demiş. Eski raporu olanlar ne yapacak şimdi?

Hastaneden gelen yazıyıda gösterdi bana. Rapor yönetmeliğe uygunmuş ama o ibare olmadığı için yeniden sevk alınması lazımmış. Şaka gibi.

değişmiş olabilir

İşte değiştiyse neden haberimiz yok?

Benim bildiğim eskiden o ibare olmasaydı da veriliyordu yani demek istediğim yeni raporlarda illa şart mı ibare olması için.

2022 için başvurdum zaten.

ibare olması gerekiyo demekki kardeş

kalem hanım olsa aydınlatırdı bizleri ama benim fazla bilgim yok kardeş

Bende bugun 2022 maasina basvurdum. Benim anne ve babam farkli sehirde yasiyor. Ben tek basima yasadigim halde anne ve babamin gelir durumunu incelemek icin bana imza attirdilar. Yasada hanede yasadigin kisilere bakilir diyor. Bu neyin nesi bende anlamadim. Cimere sikayet ettim.

biraz uğraş işte kardeşim devletimiz parayı kolay vermiyo

maaşın bağlanır inşallah
maaşın bağlandımı hastane ilaca yol parsıda vermessin

Raporum uygun, kriterler uyuyor daha ne kadar uğraşayım?

parası

ama raporda 2022 ibaresi yok diyosun

Bu 2022 maaşı konusunda zaten doğru bir orantı yok yani birşeyin ortası yok.

Zaten 480 lira. Uc kurus para. Onuda vermemek icin ellerinden geleni yapiyolar. Bari is imkani tanisalarda calisssak. İsde yok. Yardimda yok. Ne yapalim biz. Boyle giderse sonum intihar olacak gibi gozukuyor.

ben annem babamla yaşıyorum ikiside 1950 doğumlu hiçbi gelirleri mal varlıkları yok ikiside 65 yaş maaşı alıyo
bende engelli maaşı alıyom evde kira

sana diyceğim yarın git bi sosyal yardım vakfına anlat derdini onlar seni yönlendirir

parası

ama raporda 2022 ibaresi yok diyosun

Ya bak anlatamadım heralde.

1ncisi raporda bu ibarenin şart olmadığını bildiğim için başvurdum.
2ncisi o ibarenin şart olduğunu bana söylediler vakıfta.
3ncüsü madem şart o zaman neden bilgimiz yok?
4ncüsü yok eğer değilse neden kabul edilmedi.

sana diyceğim yarın git bi sosyal yardım vakfına anlat derdini onlar seni yönlendirir

Ben ne yazıyorum arkadaşım?

Zaten 480 lira. Uc kurus para. Onuda vermemek icin ellerinden geleni yapiyolar. Bari is imkani tanisalarda calisssak. İsde yok. Yardimda yok. Ne yapalim biz. Boyle giderse sonum intihar olacak gibi gozukuyor.

Ben parası için başvurmamıştım. 2 seneden fazladır işsiz olmama rağmen hiç başvurmayı düşünmedim ama sağlık güvencem olmadığı için raporumuda alıp vakfa gittim tabi sonuç olumsuz.

Kalem hanımın söyleyeceği birşey var mı yok mu ona göre gerekli yerlere şikayet edeceğim.

hakanyildiz
Evet o kısmı biliyorum birde isteğe bağlı gss primi varmış bahsedilen o galiba.
Zaten bu c1 olayınıda sonradan duydum. Raporum varken faydalanalım dedik zaten çalışmıyorum sonuçta.

Aybala
Evet öyle bir rakamlar söyleniyordu etrafta.

Üst Alt