Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı için yiğenlerimin ikametini bizim eve alacağım..?

Acetes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Yegenlerim ikametini yasadığım eve almak istiyorum.Bunun yolu yordamı nedir nasıl alcam yaşadığım eve bilgisi olan yazarsa sevinirim.

nüfus müdürlüğüne gidip halledeceksiniz. yegenlerin 18 yaş altındaysa ebeveynleri olmadan ikamet değişikliği yapamazsınız.
yegenlerini niçin kendi evine alacaksın?

Abla evde bakım maaşı gelire eklenecekya sorun sıkıntı yaşamıyım diyorum.4 kişiyiz aylık gelir 1100 civarı 4 e bolunse sorun çıkartırlar. bu yüzden en azından iki yeğeni ekliyim diyorum

aylık gelir 1100 Tl demişsin buna evde bakım aylıgını da dahil ettin mi yoksa içinde mi?

2022 için önemli olan başka bir konu gss tespitinde g0 gerektiğinden, en az kişi başına düşmesi gereken 400 TL'den daha az olması gerekiyor. Ama buna yalnızca anne-baba-çocuklar-büyük anne-büyük baba dahil oluyor.
Yani siz yeğenlerinizi aldırmadan önce hanede kişi başına düşen gelirin 400 'den az olması gerekiyor ki gss'de g0 çıksın. Daha sonra 2022'de hanede kişi başına 286,32 TL'den az düşecek şekilde istediğiniz kişiyi dahil edebilirsiniz.

Acetes,
bu durumda ablam seni 2 yegen de kurtarmaz. çünkü hanede toplam gelir evde bakım aylıgıyla birlikte: 1100 + 793,08 = 1893,08 TL
2 yegeninin ikametini aldırsan bile seni kurtarmaz.
6 kişi oldugunuzu varsayalım ve hesabı yapalım bu gelirle birlikte:

1893,08 / 6= 315,51 Tl hanede kişi başına düşen aylık gelir. Boyle olunca 315,51 TL muhtaçlık sınırı olan 286,32 TL'den yüksek oldugundan 2022 aylıgı kesilir. yani aylıgın kesilmemesi için 3 kişi gerekiyor. ve bu 3 kişi de sizle yaşayacak hep. sosyal incelemede ikameti sizde olup da sizle yaşamadıgı tespit edilir ve bu durum da rapor edilirse hanede sayılmazlar yoksa.
2022 aylıgı kesildikten sonra GSS da sonlanır ve 60/c 3 GSS sonlandıktan sonra gelir testi sonucuna göre G1 çıkarsın ki 60/g kapsamında GSS tescilin yapılır ve aylık 48, 06 TL prim ödersin:http://www.engelliler.biz/forum/sag...gelir-kriterleri-guncellendi.html#post1534001

3 kişi eklerim abla başka yolu yok.kanunda değişecek gibi görünmüyor zaten.en azından bunu yapayımda sorunu halledeyim inş.

dilerim şansın yaver gider. çünkü vakıflar sosyal incelemede son derecede titiz inceleme yapacaklardır. sonradan 2022 aylıgının kesilmemesi için bu kişileri eklediğini anlayacak ve sizle yaşayıp yaşamadıgını belgelemeye çalışacaktır. sizle yaşamdıgını tespit eder ya da bir işgüzarlık yaparlarsa 2022 aylıgı 1 kere kesilirse bir daha alman mümkün olmaz. çünkü 2022 aylıgı kesildikten sonra 60/c 3 GSS Da sonlanacak ve 60/g gSs'lı olacaksın ki artık 2022 aylıgı alman imkansız hale gelir.
vakıfların tutumu da burada önemli yani. o yuzden şansını dene hemen ikametlerini aldır. sosyal incelemeler başladı bile çünkü.

Tamam abla teşekkür ederim.burdan bilgilendirmede bulunurum zaten.

kalem hanım benim durumum ne olur
sosyal incelemede
annem babam ben varız evde
çalışan veya emekli yok
sölemiştim zaten babamda 65 yaş maaşına başvurdu

evde kira

2022 aylıgından başka geliriniz var mı ablası?

resmi bi gelir yok
hiçbi mal varlığıda yok
sadece ablam 500 lira yolluo her ay

evde bakım aylığı almıyorsunuz di mi? evde bakım aylığı almıyorsanız sorun olmaz. aldıgınız 2022 aylıgı kesilmez ablam.
0 resmi olmayan 500 Tl tespit edilirse evde bakım aylıgı alıyorsanız o resmi olmayan gelirle birlikte sınırı geçersiniz. (ama bu yardımı düzenli almıyorsanız arada bir alıyorsanız sorun olmaz)

yok abla evde bakım almıoz

peki abla sosyal incelemede söyliyelimmi 500 tl ablam yardım edio die
söylemeyelimmi

Üst Alt