Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı ile Dul ve Yetim aylığı aynı anda alınabilir mi?

Konular
39
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar. annem 2022 maaşı alıyorken dul maaşına da başvurduk. kabul edildi ancak 2022 maaşımızdan feragat etmemiz gerektiğini söylediler. ama bazı haberlerde mahkeme kararıyla her ikisinide alabileceğimiz söyleniyor. bunun için dava açsak sonuç değişirmi?

Sonuç değişmez. Hem dul aylığı, hem 2022 aylığı aynı anda alamazsınız. Ya dul aylığını tercih edeceksiniz, ya da 2022 maaşını. SGK, aynı anda hem özürlü maaşı hem de dul ve yetim maaşını ödememektedir. Alınmakta olan maaş diğerinden düşükse, yüksek olan maaşın bağlanması ya da düşük maaşın diğerinin seviyesine yükseltilmesi için SGK'ya dilekçe yazabilirsiniz.. Ama, dul maaşınız 2022 maaşından fazla olacaktır.. Hem her ay alacaksınız, dul maaşını tercih etmek en mantıklısı.. Örnek: http://www.engelliler.biz/forum/dul...at-etti-dul-maasi-alir-miyim.html#post1032920

Bu arada sizin dul maaşı dediğiniz şey, babanızdan annenize bağlanacak olan maaş mı? Yoksa eşi vefat eden kadınlara yapılan 250 tl'lik para yardımı mı? Bu aralar çok karıştırırılıyor ikisi birbirine..

Seyhan bahsettiğin SYDV tarafından dul kadınlara yapılan yardımla ilgili daha önceki mesajarından okuduğum kadarıyla. Bu durumda olaya bakalım:
Evde sadece annenle sen kalıorsun daha önceden biliorum. Bu durumda zaten 2022 özürlü aylığı alıyor. SYDV tarafından dul aylığı da baglandıysa birinden birini tercih etmesi gerekir.
Eğer annenin bakmakla yukumlu olduğu çocukları olsaydı muhtaçlıktan çıkamasaydı bu durumda 2022 aylıgı da devam ederdi. Yapılacak bişi yok bu konuda.

UYARI: SGK tarafından ödenen dul aylıkları alanlar hiçbir şekilde 2022 aylığı alamaz. Aldıkları dul aylıkları 2022 seviyesine yükseltilemez. SGK'dan dul aylığı alanlar 2022 aylığı kapsamında değillerdir.
Yetim aylığı alan çocuklar,kapsam dahilindedir. Onlarla ilgili işlem, ilgili 2022 Yönetmeliğindeki hükümlere göre düzenlenir.

arkadaşlar benim attığım başlık admin tarafından değiştirilmiş. benim kasdettiğim dul maaşı sgk kurumu tarafından ödenen değil. şu son çıkan eşi vefat etmiş sosyal güvencesi olmayan dul kadınlara bağlanan maaşla ilgiliydi. ben onu soruyorum.

Yukarıda yazdım cevaı Seyhan. Sana doğru söylemişler. Bu konuda yapabileceğin bişi yok Mahkemeye de gitsen sonuç değişmez.

Seyhan, önemli bir detayı atlamışım...
SYDV tarafından annene eşi vefat etmiş dul kadınlara yardım amacıyla verilen dul aylığı baglandıysa (bu yardımı tercih edecekseniz eger) en geç 90 gün içinde bu durumu SGK'ya bildirin. Siz sadece bildirimi yapın, SGK gereken işlemi yapacaktır zaten.
Bu bildirim önemli çünkü. Annen düzenli aylık almaya başlayacagı için 2022 açısında muhtaçlıktan çıkmış kabul edilir çünkü.
Bu süreyi aksatmayın sakın.

arkadaşlar annem eşi vefat etmiş kadına bağlanan maaştan ilk ay yani nisan ayında aldı. ama ondan sonra almadı. acaba alanlar varmı yazarsa sevinirim

Dul maaşını alamaması için bir neden yok. Belki Nisan ayında küçük bir aksama olmuştur.

hem 2022 hemde eşi vefat etmiş kadına bağlanan yardımı almak

Yeni yönetmeliğe göre hem 2022 maaşından hemde eşi vefat etmiş dul kadına bağlanan maaştan yararlanılabilirmi? Bu şekilde her iki maaştan da yararlananlar varmı? Bilgilendirirseniz sevinirim..

Bir mahkeme kararı var, ama yıllar oldu buna dayanarak iki aylık alan tek bir kişi bile görmedim. Bence iki aylıktan yararlanmak mümkün olamıyor.

Üst Alt