Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ile ilgili yersiz ödeme davasını kazandım

Hey maşallah! :) Bu harka bir haber Yalçın. Kutlarım seni. Helal olsun.

Lütfen dava sonuç yazısını ve bundan sonraki gelişmeleri aktarmayı sürdürür müsün...

Dava bitti.Kesintilerle beraber aldım paramı.

helal olsun kardeşim az kaldı benimde sonuçlanmak üzere lehime

Inşallah kardeş.hayırlısı olsun.Sonuçlanan ilk dava benim galiba.

Sn.Oturanboğa
Bilindiği üzere bana sgk dan yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılarak 2022 maaşımın kesilmesine karar verilmişti. Ben de bunda bir yanlışlık olduğunu ve benim bu cezayı hakedecek bir durumunun olmadığını düşünerek önce Mal Müdürlüğünden başlayarak Kaymakamlık,Sgk il müdürlüğü ve bizzat Ankaraya SGK Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Özürlüler Idaresi Başkanlığı giderek derdimi herkese anlatmaya çalıştım.
Bütün bu görüştüğüm yetkililer bu borcu mutlaka ödemem gerektiğini söylediler. Yapılan incelemelerde bir yanlışlık olmadığını bildirdiler. Hatta sonunda bir yerel gazeteye bile iki sefer haber yaptırdım.

Ve sonunda yargıya başvurup haklı olduğumu ispatlayarak davayı kazandım. Ben bir yıl boyunca maaş almadım. Maddi manevi bir sürü sıkıntı yaşadım. Psikolojim bozuldu. Şimdi bunun hesabını kim verecek.

Ben şimdi kuruma tazminat davası açabilir miyim.Daha önce buna benzer açılan dava varmı.

sizin adınıza sevindim.bana ulaşabilirmisiniz.benimde 20 nisanda mahkemem var.savunma hakkaında biraz bilgi alayım sizden.birde avukata gerek varmı?

benim duruşma ertelendi 1 haziranda tekrar olacak.

Sevgili ackurt19,

Başlığınızı ve yaşadığınız olaylar başlığınızı bugün gördüm sonuna kadar okudum sabırla azimle hakkınızı arayıp kazanamnızı tebrik ediyorum...

Bu cesaretiniz umarım biz tüm engellilere örnek olur...

Dava dilekçeleri ve karar dökümanlarını siteye yükleyebilirseniz benzer davalarda emsal teşkil etmesi anlamında önemli işlev görebilir.

Dökümanları bekliyoruz...

kesilen maaşım bağlandı ama sgk itiraz davası açmış

SN.OTURANBOĞA
yersiz ödeme iddiasıyla kesilen 2022 maaşım açmış olduğum davayı kazanmamla beraber tekrar bağlandı ve ödenmeyen bir yıllık maaşım toptan geri ödendi ancak bugün e devlet sitesine girdiğimde davalarla ilgili bölümde SGK nın itiraz davası açmış olduğunu gördüm kafam karıştı.Bu ne demek acaba.Bu konuda bilgisi olanlar varsa görüşlerini bekliyorum....

2022 maası ile ilgili mahkemelikdik konuyu bilen arkadaslar vardır.dava nihayet 4 celse sonucunda sonuclandı ve sonuc biziden yana cıktı.davayı kazandık arkadaslar..aynı durumda olan arkadaşlar pes etmeyin:)

yersiz ödemede için dava açtım kazandım.Ziraat bankasından paramı aldım.avukat parası

Sn.Oturanboğa yersiz ödeme iddiasıyla 2022 maaşım kesilmişti.Avukat aracılığı ile dava açtım.Davayı kazandım.Bir yıl tarafıma ödenmeyen parayı ziraat bankasından almam için gelen yazıyla paramı ziraat bankasından aldım.Aradan bir 8 ay geçmiş avukat beni arıyor benim avukatlık ücreti senin aldığın paranın içinde mi diye.Bunu ben mi bileceğim.Bana saçma geldi biraz.ben de sen avukatlık ücretini Sgk kurumundan talep edeceksin bana avukatlık ücreti niye ödesinler dedim.Ayrıca benim vekaletim sende dedim.Fikri olan var mı....

Dediğin gibi Yalçın, avukatlık paranı SGK avukata öder. Senin aylığına eklememişlerdir. Kaldı ki bu bilgi mahkeme kararında bellidir diye düşünüyorum.

Bir de arkadaşlar, dava dilekçelerini ve karar yazılarını özel alanları kapatıp burada paylaşırsanız, herkes için çok yararlı olur.

OturanBoğa;

yersiz ödeme yapıldığı iddası ile bana mal müdürlüğü 9.100 lira borç çıkardı ..ve ilamsız takipte ödeme emri gönderdiler.. bende bu ilamsız özdeme emrine itiraz ettim ..üzerinden bir ay geçti ve bu gün itirazın iptali davası açıldığını öğrendim..vekalet ücreti + 9100 TL+ mahkeme üçreti giderleri ve tazminat ödeyecekmişim mahkemeyi kaybedersem ..herhalde intihara kadar gider bu :(

merhaba..kardeş bende 2022 yersiz ödeme ile ile ilgili daha önce gittim taksit yaptırdım..ödeyemedim bana yazı geldi mal müdürlüğünde hakkımda hukuki yollara başvurmuşlar..acaba nasıl olur hapse atarlarmı icramı gelir sonucu merak ediyorum bilgisi olan varmı

berkemeteatasoy;

Hapse atamazlar arkadaşım, ama icra yoluyla alırlar bir şekilde..benim 12 temmuzda mahkemem var Allah hayır etsin sonumuzu..senin olayın nasıl anlatırmısın biraz nekadar borç cıkardılar nekadar ödedin ?

Üst Alt