Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ile nasıl geçineceğiz? Başka haklarımız yok mu?

Gala1905

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm herkese aranızda yeniyim şuan haklarimi araştiriyorum tavsiyeleriniz varmidir tecrübelerinizden faydalanmak isterim bu konulardaki bilgiler çok dağınık göründü bana bütün bilgileri net bir arada bulamadım benim oranim %40 %69 arasinda engelli maaşına baktigimda 450 civarinda komik rakam görüyorum bu dogrumu dogruysa bu maasi alanlar yaninda baska haklarda alabiliyormu çünkü bu para kira bile ödemez herkesin Allah yardimcisi olsun

433.67 ister 1 gunde ye ister 1 ayda . herkese de vermiyorlar şartları var .

Ben 2 aydır ugrasıyom vermıyolar bana 433 tl diyip geçme onu bile vermiyolar 1700 1180 gelir 775 kira giderim var evde 5 kişiyiz bana hak sayılmazmıs

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu şekilde engelli olanlar nasil geçiniyor normal kişiler bile doğru düzgün iş bulamiyor engelli raporunu gören patronlar bizlere hiç iş vermezler bu komik aylıklada hiç yaşanmaz

ne geçinmesi yahu? :) temel, hayatta kalma gereksinimlerini bile karşılayamazsın o parayla...

evlenmek, aile kurmak geçiniz, hayalini bile kuramazsın...

onu bırak, ailenden ayrılıp tek bir odalı stüdyo daire kiralamak istesen, kira, aidat, yakıt parası + elektrik, su, akbil + yiyecek= YETMEZ (ama evet)...

ben iddiaya girerim ki, şu anda Avrupa ülkeleri arasında bir araştırma yapılsa "en az evli + çocuklu engelli sayısı" ve "ailesinden bağımsız kendi başına yaşayan en az engelli sayısı" Türkiye'de çıkar...

sonra utanmadan kalkıp ağızlarını yaya yaya "Almanya bizi gısganiyeeeh!" derler!

Avrupa bizi kıskanıyor diyenler ya hükümetten çıkarı olan yalaka kesim yada tuzu kuru insanlar...

2022 maaşı alan hak kazanan birey. evet artı yardımlardan yararlana bilir. nasıl yararlanır. bağlı bulunduğu kuruma bire bir derdini anlatıp baş vura bilir. 15 iş gün içersinde evde incelemelerde bulunurlar. ön görürlerse 3 ay veya 6 ayda bir. bir miktar yardım alır.. ben gidemem diyen olursada. cimer den istek bölümünden derdinizi sıkıntınızı yazın. bağlı bulunduğunuz sosyel yardımlaşmaya iletilir isteğiniz. süreç aleğinize işler yada işlemez. takip edebilirsiniz. baş vurunuzu cimerden.. daha önce yardım almadıysanız uzar biraz. gerçekten ihtiyacı olan baş vursun. istanbulda olanada yol gösteririm nerde ne var söylerim. ama ihtiyacı gerçek varsa..

Üst Alt