Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı kesildi. Vakıf muhtaç aylığı alabilir miyim?

piredenyorganyakan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba bana yardımcı olack biri varmı acaba annem ve babam emekli toplam maaş tutarları 3600 tl ev kendimizin kendim engelliyim yüzde 49 raporum var engelli aylığım kesildi annem emekli olduğu için benim sadece yeşil kartım var muhtaç vakıf aylığına başvursam bana çıkarmı acaba yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim

piredenyorganyakan
Vakıf aylığı bağlamanında belirli kriterleri var form var doldurup gönder yada bulunduğun ildeki vakıf varsa oraya git dilekçe ver form verirler doldurursun durumun değerlendirilir fakat vakıflarda her başvurana verlimez kontenjanla sınırlıdır açık kontenjan varsa ve de kritelerlerin uygunsa bağlanır
https://www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayir-hizmetleri/muhtac-ayligi
bu linki aç en altlarda [FONT=Poppins] Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayınız… bu forma tıkla bilgi sahibi olursun[/FONT]

Vakıf muhtaç aylığı gelir hesabı nasıl yapılıyor?

vakıflar bölge müdürlüğünün verdiği muhtaç aylığında ailenin gelirinemi yoksa sadece kişinin kendi gelirinemi bakılıyor acaba cevaplayacak varmı lütfen yardımcı olun

piredenyorganyakan
Ailenin de kişininde bakılıyor

Muhtaç Aylığından Yararlanma Şartları
Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır.
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi
Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

Üst Alt