Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı kesildi ve neden olduğuna dair hiç bir fikrimiz yok!?

eliz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ablam 3 yıldır üç aylık maaşı alıyordu bu ay alamadılar( resmi hiçbir değişikliğimiz olmadı )acaba kesildi mi yada neden kesildiğine dair bilgi nereden edinebilirim nereye başvurmam yada aramam gerek yardımcı olurmusunuz ikamet yerleri konya\merkz şimdiden çok sagolun....

144 arayın sık sık arayın düşer ordan bilgi edinirsiniz

yeliz hanım benimde 2022 engelli aylığım kesildi siz varsa durumunuz bizzat sosyal yardımlaşmaya giderek oradan bilgi alın hem oraya giderseniz başvuru yapmanız için gerekli yolu gösterirler yada tekrardan müracaat edersiniz gerçi raporunuz olsa bile süresiz yinede hastahaneye gönderecekleri kesin beni raporum süresizdi ve maaşımı kesme nedenleride adres değişikiği olarak söylendi ki ben adres falan da değişmedim halada aynı adresteyim beni yinede hastahaneye sevk ettiler rapor için tekrradan rapor aldım hemde %97 oranında ama buseferde gelir durumundan ret edildi neymiş kişi başı 243 TL yi geçiyormuşuz peh kendilerin olsun 3kuruşları ipteki maymun gibi oynatıyorlar kurum çalışanları

sizinde ALLAH yardımcınız olsun

arkadaşlar raporlarınızın fotokopilerini çektirin yanınızda kalsın 2 tane. ben kız kardeşimin adresw değişikliginden durdurulan aylık için fotokopisi hastanede aslı gibidir diye kase vurdurdum ve kabul ediyolar.

2022 maaşı kesildi

slm ablam 3-4 yıldır 2022 maaşı [üç aylık]alıyordu bı sıkıntı yoktu aralıkta alamadık sebebsiz kesildi tekrar basvuru yaptık eve heyet geldi 1 ay sonra sonucunu öğrenin denildi gittiğimizde İHTİYAÇ SAHİBİ DEĞİLSİNİZ KESİLMİŞ denildi bu nasıl olabılıyor evraklarımızda hıcbir eksık artan gelir kusur mal mulkumuz yok ne yapabılırızz nasıl ıtıraz ederız yardım edermısınız tesekkurler...

eliz eve giren toplam gelriniz nekadar ve evde kaç kişi yaşıyorsunuz.
bunları bir yazarsan yadımcı olmaya calışacam sana

evde şuan 3 kişi görünüyoruz annem ben ablam.ablam engelli çalışan başka kimse de yok yani gelir kaynağı aylık maaşlardı bu zamana kadar aralıkta 2022 maaşımızı alamadık

aylık eve giren toplam maaşla ilgili bır sıkıntı yok sosyal hızmetlilerin ihtiyac sahıbı olmadıgımız icin kesildi demeleri saçma anlayamadık itiraz dilekçesi nı hangi adrese gondermek gerekır

eliz,
tam anlayamadığımdan tekrar soruyorum. hanede çalışan var mı?
hanede evde bakım aylığı alan var mı?
tarla, arazi, araç vs var mı?

hayır ablam yok evde çalışan kimse ben çalışıyodum ama işten çıktım zaten işten çıktıktan sonra bakmaya geldiler geldiklerinde de belirttim çalışmadığımı mal mülk de yok oturduğumuz ev kira araba arsa falan da yok

anlattıklarına göre sorun yok görünüyor ablası.

ablam e-devlet şifreniz var mı? oradan 2022 aylıgının durumuna baksana ablanın. ve ne yazıyor buraya kopyala.

yoksa sağlık provizyon sorgulaması yapalım senle oradan bir şey ögrenebilecek miyim bakalım...

şuradan sağlık provizyon sorgulama menüsüne gir:https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula

istenilen bilgileri girdikten sonra da açılan sağlık provizyon sorgulama ekranına bugünkü tarihi yaz.
sonra kimlik bilgilerini gizleyerek ekrandaki bilgilerde ne yazdığını buraya kopyala.
2022 aylığı kesilen ablanın kimlik bilgilerini gir lütfen.

[FONT=Helvetica Neue]
Provizyon Bilgileri
T.C Kimlik No
AdıFİLİZ
Soyadı
CinsiyetKadın
Doğum Tarihi.1980
Yakınlık TürüÇocuğu
Tescil Kapsamı4/b Yaşlılık Aylığı Alan Emekliler
Yararlandığı TC Kimlik No
GSS Kapsamı60/f kapsamında sigortalı olanlar
Sicil No
Provizyon Tarihi13.02.2015
Sigortalı TürüEmekli
Katılım Payı MuafiyetHayır
Sorgu Sonucu0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.
[/FONT]

melek ablacım dediğiniz gibi sorgulattım bi sıkıntı yok gıbı geldi siz ne dıyorsuzun

yanlız bizim sıkıntı 3 aylık maası tam resmi ismini bilmediğim için 2022 yazdim karısmasın

eliz ablanın 2022 aylığı kesilmiş. ablan babanın sağlık güvencesinde şu an.
baban sizle mi yaşıyor? geliri ne kadar?
ablanın aylıgı kesin kesilmiş.

ablan aylık alıyorken baban sizle mi yaşıyordu? sen de çalışıyormuşsun. ne kadar süredir çalıştın?

babam bizimle yaşamıyolar ayrılar yani resmi olarak değil ama 4 senedir beraber kalmıyoruz babamda zaten emekli maaşı var o kadar başka bi geliri yok.(zaten babamla yeni ayrılmadılar hep böyleydi maaş aldığı süreçte de resmi boşanma yoktu)
ben temmuzda girdim işe aralıkra çıktım yani 1 sene bile değil

ablam vakfa gidip bilgi almaya çalış en iyisi sen. aylıgın niçin kesildiğini sor.sebebi öğrenince de beni haberdar et.

vakıfa gidip sorduk yeni yasaya göre evde sağlıklı bir kardeş olup çalışmamasına dair bir raporu yoksa 2022 maaşını alamıyormuşuz !!ama çevremizde herkezz alıyor her iki maaşıda ki araba vs.. hepsi var detaylı bişey öğrenemedik kestirip atıyolar hemen .. ne yapcazz bilemedikk

Üst Alt