Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı kesildi. Yeniden bağlanması için rapor ve başvuru prosedürü..?

yasinaytekin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba Ben 2022 Maaşı alırken sigorta girişim oldu 2015 Eylülde sigorta başladı 2017 Temmuzda çıkış gerçekleşti şimdi yeniden 2022 Maaşı alabilir miyim? Ayrıca Rapor %85 sürekli. rapor tarihi 2010- yeniden rapor almam gerekir mi? Başvuru kabul ediliyorsa birikmiş ödeme alabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

yasinaytekin bu temmuzda işten çıkmışsın. sigorta kaydın sonlanmadan 2022 aylığına başvuramazsın. işten çıktıktan sonra yaklaşık 90 gün kadar sağlık güvencen devam edebilir. bu durumda sigorta kaydın sonlanmayacağı için hemen 2022 aylığına başvurman sözkonusu olmaz. öncelikle sigorta kaydının ne zaman sonlanacağını öğrenmelisin. alo 170'i arayarak bilgi alabilirsin bu konuda. ama sigorta kaydın sonlandıysa hemen başvuru yapabilirsin tabi.

2022 aylığın 2015'te sigortalı işe girmenle feshedilmiş. 2022 aylığı kesildikten sonraki 5 sene içinde 2022 aylığına başvurduğun takdirde senden yeniden rapor istenmez. kurumdaki rapora göre işlem yaparlar. yani 2022 aylığı için başvurdugunda senden rapor istenmeyecek. ama rapor hariç tüm işlemler baştan yapılacak. yeni başvuru sayılacak.

2022 aylığın onaylanırsa, vakfa başvurdugun tarihi takip eden ilk aybaşından sonraki ilk ödeme dönemine kadar birikmiş para ve ödeme dönemi maaşın birlikte toplu ödenecek sana.

Örnek:
diyelim ki eylül'de vakfa başvurdun. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 ekim olur.
1 ekim'den 1 aralık'a kadar birikmiş ödeme + aralık dönem maaşını birlikte alırsın.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Alo 170'i arayıp öğrendim Sağlıktan 100 gün daha yararlanabiliyorum.
B.İ.M aracılığıyla mesaj gönderdim Maaş için bana gelen yanıt şu şekilde- BİMER üzerinden yaptığınız başvuru ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda Vakfımızda kaydınızın olmadığı tespit edilmiştir. Vakfımıza başvuru yapmanız durumunda gerekli Sosyal Yardım Bilgi Sistemi sorgulamaları ve incelemeler sonucunda talebiniz Mütevelli Heyetimiz tarafından değerlendirilecektir. İyi günler dileriz. şeklinde yanıt verildi.
tam olarak ne denmek istenmiş

yasinaytekin ilk mesajımda detaylıca yazdım aslında. sigorta kaydınız sonlanmadan 2022 aylığı başvurunuz alınmaz.
BİMER'den gelen cevap genel bir cevap. kısaca 2022 aylığı için vakfa başvurmalısınız diyor. doğru diyor. 2022 aylığı için başvurular vakfa yapılır. 2022 aylığı ile ilgili tüm iş ve işlemler vakıflar aracılıgıyla yapılır.

2022 aylığı kesildikten sonra vakfa gidip 2022 aylığı için başvurmanız gerekiyordu. rapor hariç her işlem yeniden yapılacak. sizin başvurunuzdan sonra hanenize sosyal inceleme için gelecekler. ayrıca sistem üzerinden de incelemeniz yapılacak. sosyal inceleme ve sistem üzerinden yapılan inceleme sonuçlarına göre muhtaçlığınız vakıf mütevelli heyeti tarafından degerlendirilecek. eger heyet muhtaç olduğunuz yönünde karar verirse (hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında olursa muhtaç sayılırsınız)2022 aylığı baglanacak, aksi durumda baglanmaz .
tabi başvuru yapabilmeniz için de sigorta kaydınızın olmaması gerekir. sigorta kaydınız sonlanmadan başvurunuz alınamaz.

2022 maaşı kesildi ve yeniden bağlandı ne kadar odeme alırım ?

Arkadaşlar merhaba sigorta girişi nedeniyle maaşım kesilmişti tekrar. Başvuru yaptım 3 günde onaylandı mesajı geldi sigorta girişi eylül 2015. Sigorta çıkışı temmuz 2017 tekrar maaşa başvurduğum tarih kasım 2017 edevletten baktım devam ediyor olarak gorunuyor basvuru tarihi ise 09.12.2010 olarak gorunuyor. İkinci basvuru tarihi değil ilk basvuru tarihi gorunuyor. Buna göre ben aralık ayı döneminde ne kadar odeme alacağım. Toplu ödeme soz konusu mu ? Teşekkürler

@yasinaytekin e-devlette daima ilk başvuru tarihi yazar. daha sonra aylığınız sigorta sebebiyle kesilmiş. sigortanız sonlandıktan sonraki başvuru tarihiniz dikkate alınır. son başvuru tarihiniz de soylediğinize göre kasım.

kasım ayında başvurdugunuza göre aylık başlangıç tarihiniz 1 aralık olur. işlemelr yetişirse aralık'ta sadece aralık dönem aylığını alırsınız. ama işlemler yetişmeyebilir. bu durumda mart'ta, aralık dönem aylığı ile birlikte mart dönem aylığınızı toplu alırsınız.

rapor oranınız % 70 ve üstü oldugundan aralık dönem aylığınız 1699,47 TL'dir. mart dönem aylığının miktarını öğrenmek için mecburen ocak ayının ilk haftasını bekleyeceksiniz. ocak ayının ilk haftasında 2018 yılının ilk altı aylık miktarlarını bu forumdan yayınlarım inşallah.

Üst Alt