Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı kesilmişti, tekrar bağlandı. Toplu para alabilir miyim?

thespian

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2022 maaşı kesilmiş biri tekrar başvurup maaşı bağlayınca toplu para tekrar veriyolar mı bilgisi olan paylaşabilirmi ?

hayırlı olsun öncelikle

yani elbette alabilirsiniz tabi başvuru süreniz okadar uzun olursa ama artık en geç 45 günde sonuçlanabiliyor buda pek bir toplu para almak için yeterli bir zaman değil sizinki ne sürede bağlandı başvurunuzla arasında nekadar var onaylanması

Kare kardeşim öncelikle sağol bizim 2.5 ay oldu

Sorunuzu yanlış anlamadı isem son başvurunuzun tarihi itibari ile maaş hakkı kazanmışsanız başvuru tarihiniz baz alınır.
Yanlız bu maaşlar peşin yatar örnek fi tarihindeki müracat aradan 60 gün geçmiş kabul görmüş sizin o 60 gün alacağınız vardır yine örnek engel oranınızca 3 ayda 9 tl alacaksınız 60 günlük alacak 6 tl o yatar ve tarih itibari ile maaş günü hem 6 tl hem 3 aylık 9 tli yi alırsınız.

Mehmet abi peki bu toplanmış para ile normalde eylülde alacağımız maaş aynı günmü verilecek bide bu maaşın ne kadar yatacağını nerden öğrenebiliriz toplu parayı

Toplu parayı ziraat bankasından alınıyor diye biliyorum maaşınızıda ptt den alırsınız
Toplu para miktarı şu an nasıldır bilemiyeceğim ama evrak geliyordu ve o evrakta para miktarı ve hangi gün ve nerden alınacağı yazıyordu.
144 ücretsiz hattır ve bu konularda yetkili istersen bir ara aklındaki soruları sorabilirsin.

toplu parayı yine ziraat bankasından alıyolar memet abi degişen bişey yok yani diger maaşda yine ptt den.

Teşkkür sendemi önceden tamamı ziraat bankasındandı sonra değişti pekte takip etmedim yine değişmiş olabilir diye versinlerde ora bura farketmez.
Yanlız herşeyi bir muamma haline getirmektense madem yetki elinde çıkardığın yönetmeliğe veya uygulama yapacak birime yani sydv ye talimatını ver daha kolayı bu konuda müracatlara cevap verirken net bir şekilde ne nedir söyle açıklama niteliğinde broşür ver nedir yani sırmı. Haksızmıyım.

teşekkür ederim mehmet abi sağol bilgilerin için :)

Batu, 2022 aylığı için Vakfa hangi ayda başvurduysan o ayı takip eden aybaşından itibaren 1 Eylül'e kadar olan para sana toplu ödenecek.
Diyelim ki Haziran'da başvurdun vakfa, bu durumda 1 Temmuz - 1 Eylül arası toplu paran ödenir.
Eylül dönem maaşını da ayrıca alacaksın.
Toplu paran ve eylül dönem ayığını Eylül'de PTT'den alacaksın. Toplu ödemelerin de artık PTT'den ödendiğini biliorum ben. Bu bilgiyi tecrübesi olan arkadaşlar teyit etsin lütfen ve yanlışım varsa düzeltsin.
Vakfa ne zaman başvurdugunu net tarih olarak verirsen ve rapor oranını yazarsan toplu paranı hesaplayabilirim.
Eylü dönem aylığı miktarı için şuraya bakabilirsin.http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114403-2013-ikinci-alti-ay-2022-ayliklari-miktarlari-ve-muhtaclik-siniri-guncel.html

A
yrıca toplu paranın miktarını öğrenmek, nereden alacağını ve nasıl alacağını öğrenmek için alo 144'ü de arayabilirsin.

öncelikle teşekkür ederim melek hanım mart 21.de başvurduk % 80 raporla 1 aydır onaylanmış eskiden onaylanınca toplu parayı hemen alıyoduk şimdi değişmiş 144.ü aradık miktarı söylemedi bide 1986 doğumlu hangi gün alır

6 Eyül Cuma alacaksın ablam:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114405-2013-ikinci-alti-ay-2022-ayliklari-miktarlari-ve-muhtaclik-siniri.html#post1309719

2
1 Mart'da vakfa başvurduysan ayalık başlangıç tarihin 1 Nisan. Bu durumda 1 Nisan- 1 Eylül arası paraları toplu alacaksın artı Eylül dönem maaşını alacaksın.

Eylül dönem maaşın: 1175,59 Lira. Rapor oranın Yüzde yetmiş ve üstü olduğu için.
Temmuz ve agustos için 2 aylık: 783,72 lira alacaksın.
Nisan , Mayıs ve haziran için ise: 1130,37 alacaksın.

Toplu paran bu durumda: 783,72 + 1130,37 = 1914,09 Lira.

Eylül dönem maaşınla birlikte ise eline geçecek toplam para: 1914,09 + 1175,59= 3089,68 lira olacak.
Dediğin gibi 21 martda başvurmuş ve vakıf kaydına o tarih işlenmişse alacagın tutaarlar yukarıdaki gibi olacak ablam.
Alınca haber ver:) kontrol edelim hesabı.

UYARI: Buradaki Eylul parasını 2 aylık farksız yani 2013 ikinci altı ay maaşını dikkate alarak yapıyorum. Bu konu ayrı arakadaşlar kafanız karışmasın. Çünkü bu arkadaş yeni başvurdu ve daha önceki aylıkları almadıgı için 2 aylık farkı eklemiorum dogrudan 1 aylık miktar ı baz alarak 2 aylık miktarı vs ekliorum.

yeni başvurmayan ve aylıklarını alanlar 2 aylık farkla birlikte Eylül dönem aylıklarını şu miktarlarda alacaklardır:http://www.engelliler.biz/forum/202...ri-miktarlari-ve-muhtaclik-siniri-guncel.html

Tamam teşekkür ederim melek hanım alınca yazarım burda son sorum bide 86 doğumlu olanlar hangi gün ve tarihte alacak ?

Yazdım ya ablam yukarıda:) 6 Eylül 2013 Cuma günü alacaksın.

Teşekkür ederim abla görmemiştim k.bakma melek abla ve mehmet abi şimdi ben 2002.de galeride çalışıyodum 1 yıl sigortalı çalıştım sonra diyalize girdiğim için işi bıraktım bu çıkan yeni yasa ile toplu para ödeyip 1800 günü tamamlasam mamülen emekli olabilirmiyim

Toplu para ödeme imkanı yokki.
1800 günle emekli olabilmek için şartlar farklı
Diyelimki %40 --%59 arası bir engelle işe başlayıp işe girdikten sonra ara verin vermeyin orası önemli değil ve ya isteğe bağlı olarak 1800 günü ve 10 yıllık sgklı olma süresini tamamlayıp emeklilik müracatında bulunduğunuzda %60 üzeri bir rapor almanız gerekir.
Konu anlaşılır olsun diye %40 %59 arası başlayıp 10 yıllık sgk lı olunacak ve sonrasında önceden tek bir hastalıktan %60 engelli raporu idi şimdilerde kapsam genişletildi rapor almanız gerekir.

Ablacım malulen emeklilikle ilgili sorularını şuradan yaz ve sor sana zahmet:http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/
B
u konuya tam vakıf değilim. Orada yazarsan hem bilenler hem tecrübe sahipleri sana yazarlar. Gözden kaçan bir şey olursa hem mudahale edenler de olur ve doğru bulunur. ayrıca başkaları da faydalanır bu bilgilerden. Burada ise gözden kaçar konu.

Üst Alt