Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı kesilmiyor, sadece iptal ediliyormuş!?

Konular
50
Reaksiyonlar
0
2022 maaşının iptali için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gittim maaşın iptali diye bişey yok dedi yani maaş iptal olmazmıs sıze kım dıyorsa sosyal yardım maası kesıyor dıye yalan soluyor ordan prımsız ödemelere gıttım kestıler sunu hıc bır zaman unutmayın sosyal yardım maası iptal etmez mudure kadar cıktım sordum kesılme dıye bısey yok eger 2022 maasını kestırmek ısteyen varsa prımsız ödemeler genel mudurlugune dılekce verıp ıptal ettırebılıyorsunuz not sosyal yardım bana maasını cekme 1 sene kesılır dedı eger 1 sene maas cekmeyıp beklersenız ceza gelır sız dogrudan prımsız ödemelere gıdın orASI IPTAL EDIYOR MAASI

akinaton sgk primsiz ödemeler artık 2022 aylıklarına bakmıyor. 2022 aylıkları için bildirim yapmanız için vakfa gönderiyoruz. çünkü yönetmelik böyle diyor. ha aylık kesme işlemini elbette vakıf yapamaz. bu yetki sosyal yardımlar genel müdürlüğündedir. sistem aracılığıyla sgk sorgusu yapılır her ödeme dönemi öncesi. bu sorgulama sonucunda sgk tespiti yapılanların aylıkları kesilir.
biz "şu durumda aylığı kestirmeniz gerekir, bu yüzden gidin vakfa bildirin" diyorsak bildirim yukumluluğu için diyoruz. gerisi onların sorunu!
ha bir sorun varsa ilgili yönetmelik'teki bildirim yukumluluğu ile ilgili hukmu kaldırsınlar.

şimdi primsiz ödemelere gittim diyorsun o kısma gelelim: sgk primsiz ödemeleri mi diyorsun? sgk'nın böyle yetkisi yoktur.

primsiz ödemeler derken sgk'yı mı kastediyorsun? şu kısmı tam anlat bir. şu aylığını kesen kurumu bilmek isterim.

sgk tespıtı yapıldıktan sonra sıgortalı görunurse ceza gelırmı

sgk mı yaptırdın ablam? sorunu tam anlatır mısın? Yukarıda anlattım ya her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla sorgulama yapılır. BU dönemler şunlar: Aralık, mart, haziran, eylül.
bu aylardan önce sorgulama yapılır sistem aracılıgıyla. SGK'sı tespit edilenlerin aylıkları iptal edilir genel müdürlük tarafından. işleyiş boyle.
ama yönetmelik gereği sizler sgk çalışanı olduğunuzda emekli oldugunuzda, bagkur kaydınız oldugunda, SGK'dan bir aylık ve gelir hakkı kazandıgınızda gidip vakfa bildirmek zorundasınız. biz görevimizi yapalım yönetmeliğe göre dilekçemizi verelim ne yaparlarsa yapsınlar geri.
sg k tespiti yapılırsa elbette yersiz ödeme yapıldığından dolayı yersiz ödenen borçlar geri tahsil edilir.
Örnek: sgk çalışanısınız. sigortalı çalışırken 2022 aylığı almaya da devam ettiniz. böyle durumda eger bidlirim d eyapmamışsanız size ödenen tüm aylıklar geri istenir. af kapsamına giren yıllar hariç.
ama bildirim yapmışsanız sadece sigortalı çalıştıgınızda aldıgınız 2022 aylıkları geri istenir.
eger senin ögrenmek istediğin konu başkaysa sorablirsin tekrardan.

ben kamudayım suan 6 gun oldu 2022 maasının cezası gelırmı maası cekmıcem

şimdi anladım ablam durumu. sen vakfa gittin. çalışmaya başladıgını ve maaşını kestirmek istediğini soyledin. onlar da böyle yetkimiz yok dedi. burada doğru soylemişler. aylık kesme/iptal işlemini genel müdürlük yapar çünkü.
sanırım dilekçeyi de almıyorlar.bunu bir şekilde öğreneceğim ben yani vakıflar dilekçe almıyorlar mı diye bir ögrenmeye çalışacagım.
rahat ol endişelenme sen. aralık dönemi yakın. yakında sistem aracılıgıyla aylık alanların sorgusu yapılır. sistem sorgusu sonucunda sgk tespitin yapılır ve aylığın iptal edilir senin ödemelerden önce. yani aralık'ta 2022 maaşı yatırılmaz sana.
tabi sigortan başladıysa.
hade diyelim ki gözden kaçtı ve aylığın iptal edilmedi. bu durumda aralık dönem aylığını asla çekme. eger para yatmışsa bu durumda vakfa git durumdan haberdar et. ve onları dinlemeden dilekçeni ver. artık ne halleri varsa görsünler gerisini onlar düşünsün:9
dilekçence çalışmaya başladıgını aldığın 2022 aylığının durdurulmasını talep edersin. hepsi bu kadar.
buna gerek kalmayacak zaten inşallah. sistem sgk tespitini yapar senin rahat ol.

ha ceza da gelmez sana bunu demeyi unutmuşum:)
ha yine de sen aralık gelince beni durumdan haberdar et. oldu mu? eger aylık yatmışsa ona göre ben yapman gerekeni söylerim. endişelenme ceza gelmez. sadece aralık'ta gelişmeleri tekrar yaz bana. için de rahat etsin senin hem.

2022 maasını aralıkta kesmeslerse konu acar tekrar solerım dıyelımkı maas yatmamıs o zaman ceza gelmez demı

yok, ceza gelmez rahat ol. sigortan yatalı daha 6 gun olmuş. aralık ödeme öncesi, sigortalı çalıştıgın sistem uzerinden tespit edilir. eger edilmezse vaktimiz var. aralıkta vakfa gidersin durumu soylersin gerekirse feragat dilekçesi verirsin. feragat dilekçesini almak zorundalar. sisteme bilgiyi girdiklerinde halledilir sorun. rahat ol. ama bunlara gerek kalmayacak.
aylık hakkınızın kaybedip kaybedilmediği sistem uzerinden de tespit edilebiliyor. vakıflar da bu kontrolü yapabilior üstelik.
ama sana niye oyle anlatmışlar anlamadım. ya sen anlatamadın ya onlar.
neyse, sen bu kısmı bana bırak, yani bana güven.
sigortan daha altı gunluk mu? sorun yok. aralıkta da tekrar yazarsın. endişelenme. bu şartlarda ceza sana asla gelmez.

Üst Alt