Merhaba Kalem Hanım, benim kardeşim 1972 doğumlu friedreich ataksi hastası. Annem, babam ve kardeşim aynı evde kalıyorlar. Babam SSK emeklisi, annem evde bakım parası, kardeşimde engelli maaşı alıyordu. Geçen ay kardeşimin aldığı engelli maaşı kesildi. Kardeşimin önceden Bağkur'da 9 yıl 9 ay 9 gün yatmış primi var. Biz önceki seneler 3 defa malulen emeklilik için başvuruda bulunduk. Ama cevap hastalık bağkur dan önce başlamıştır diye olumsuz geldi. Bundan 5 yıl önce annem Ali TEZEL'e gitmişti. O da bu emeklilik davasını kazanacağını ama o zaman annemin aldığı bakım parasının kesileceği söylemişti. onun için siz bu şekilde devam edin oğulunuz engelli maaşı sizde bakım parasını alın demişti. Çünkü kardeşimin malulen alacağı maaş herhalde 950 civarında oluyormuş.
Yukarıda da belirttiğim üzere şimdi dengeler değişti. Kardeşimin engelli maaşı kesildi. Ben etrafa soruyorum, babamı memlekette oturuyor gösterip eve de 18 yaş üstünde geliri olmayan birini yazdırıp tekrar engelli maaşı için başvuruda bulunun diyorlar.
Bende ne yapacağımı şaşırdım. Sizden ricam acaba;
*Kardeşimin malulen emekli olabilmesi için 3 ay isteğe bağlı yatırıp 10 yıla tamamlayınca başvuruda bulunsak acaba başarılı olabilir miyiz? ve ne kadar maaş alır?
*Kardeşim malulen emekli olabilirse annemin aldığı bakım maaşı kesilir mi?
Ali TEZEL'e danışma ücreti 1.000 TL olmuş insaf diyorum. Ailem İstanbul'da yaşıyor. Bu işlemleri nasıl takip ettirebiliriz? Saygılarımla
Yukarıda da belirttiğim üzere şimdi dengeler değişti. Kardeşimin engelli maaşı kesildi. Ben etrafa soruyorum, babamı memlekette oturuyor gösterip eve de 18 yaş üstünde geliri olmayan birini yazdırıp tekrar engelli maaşı için başvuruda bulunun diyorlar.
Bende ne yapacağımı şaşırdım. Sizden ricam acaba;
*Kardeşimin malulen emekli olabilmesi için 3 ay isteğe bağlı yatırıp 10 yıla tamamlayınca başvuruda bulunsak acaba başarılı olabilir miyiz? ve ne kadar maaş alır?
*Kardeşim malulen emekli olabilirse annemin aldığı bakım maaşı kesilir mi?
Ali TEZEL'e danışma ücreti 1.000 TL olmuş insaf diyorum. Ailem İstanbul'da yaşıyor. Bu işlemleri nasıl takip ettirebiliriz? Saygılarımla