Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı SGK'lı olunduğu için kesilmesi durumunda tekrar bağlatma prosedürü nedir?

Kararli01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkdaşlar, ben yaklaşık 10 yıldır 2022'ye tabi iken bu yıl çalışma imkanım oldu ve 9 aylık sgk'lı çalışmam sonucunda maaşım kesildi. Daha doğrusu geçici durdurma ibaresiyle maaş alamaz oldum. İşten ayrıldım ve tekrar maaşımı bağlatmak istedim. Adana ilçe mal müdürlüğüne gittim. Orada bana yeni çıkan kanunlar çerçevesinde bu hakkımı kaybettiğimi söylediler. Babası emekli olan kişilere maaş bağlanmamaktaymış. Oysa ben 18 yaşımı çoktan geçtim. Babam bana bakmakla yükümlü değil ki. Alo 144'ü aradım. Orası bana hakkımı kaybetmediğimi, yeniden işlem yapmama gerek olmadığını ve sgk ile ilişiğimin kesildiğini gösterir bir belge ve maaşımın tekrar bağlanması konulu bir dilekçeyle primsiz ödemelere başvurmamı söylediler. Yaptım ve üzerinden 4 ay geçti. Bir gelişme yok. Bu arada Alo 144'ü zaman zaman arıyorum. Bana dilekçemin ellerine ulaştığını ve şu anda inceleme yapıldığını söylediler. Sonra primsiz ödemeleri aradım ve durumu anlattım. Bana dilekçeyle başvuruların değerlendirilmediğini, mal müdürlüğüne gidip tekrardan işlem yapmam gerektiğini söylediler. Alo 144'ü arayıp beni yanlış yönlendirdiklerini söylediğimde ise onlar da işlemleri baştan yapmam gerektiğini ama babam emekli olduğu için red cevabı alacağımı söylediler. Yani başladığım noktaya 4 ay sonra tekrar döndüm. Şimdi ben hangi yolu izlemeliyim? Benim durumumda olan kimse yok mu? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Her konuda yazılıp çizilmiş ama benim durumumla ilgili yazılan hiçbirşey yok. Sizce ben ne yapmalıyım?

Adres :
Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü
Tuna Caddesi No:7 Kızılay /Ankara

Tel: 0312 458 1267
Faks: 0312 433 5679

bu adrese dilekçeni faxla.

işten çıktığını ve tekrardan 2022 ye basvurmak istediğini anlat. (kısa-öz)
tabi işe giriş çıkış tarihinide.
Normalde işe girdikten 90 gün içinde kendi rızanla kestirmen lazımdı ama. ceza falan gelebilir.90 gün beklemenin sebebi de şu. işten çıkma ihtimalin.
Mal müdürlüğüyle falan ne işin var yaa :)
kolay gelsin

benim babam da emekli bende senin gibi sigortalı oldum maaşım geçiçi durduruldu sigotam bitti tekrar başvurdum ama kimse bana öle bişey demedi hatta samsun da onaylandı pirimsiz ödemelerde değerlediriliyo arkadaşım oradaki mal müdürlüğü personeli yanlış biliyor öle bişe yok sigortayla ilişiği yok yazısını al masasına koy ve görevini yapmasını iste yine yapmam derse mahkemeye vericeni söle çünkü öle bişe yok albilirsin maaşını.

Ertuğrul Bey, paylaşımınız için teşekkür ederim. Durumumuz aynı. Dolayısıyla size şunu sormak istiyorum. Siz ne zaman tekrar bağlatma olayını yaşadınız. Yani 2011 yılı içinde mi oldu bu olay. Bir de siz mal müdürlüğünden tekrar işlem mi yaptırdınız yoksa dilekçeyle primsiz ödemelere mi başvurdunuz. Bu, aylığı tekrar bağlatma sürecinde nereden hangi işlemleri yaptırdığınızı yazarsanız sevinirim.

Maaş kesildiğinde yeniden başlatmak için her işlemi yeniden yapmak gerek.

Gelir kriterleri açısından şuradaki örnekleri inceleyebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/202...i-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html#post770951

Önemli olan anne-babanızın geliri olması değl, önemli olan, temel harcamaları yaptıktan sonra size ne kadar nafaka/pay ayırabildikleri. Böylesi bir dökümü dilekçenize eklemeniz, yeniden maaş bağlanması aşamasında gelir hesabının doğru yaplmasını sağlayacaktır....

Ve lütfen gelişmeleri buradan paylaşın ki bizler degüncel bilgi sahibi olalım.

Canım Kardeşim, alakana teşekkür ederim. Yalnız bu gelir hesaplama işi, işin içine girerse bana maaş bağlamazlar. Şöyleki: Babam emekli ve kesin bilmemekle birlikte sanırım 1350TL. civarı emekli maaşı almakta. Evde annem ve babamla birlikte üç kişi yaşıyoruz. Annem alsheimer hastası. Evimiz mülk. Normalde 600TL. mutfak masrafı desek, 150TL faturalar(elektrik-su), 100TL. sağlık giderleri... Şu durumda kalan parayı ortak bölüştüğümüzü düşünecekler ki öyle değil. Kalan para babamın. Bana kuruş vermez. Yani boğazı tokluğuna barındırıyor beni. Bana bakmak zorunda olmadığını düşünüyor da kendisi. Çalışmaz olaydım kardeşim ya. Maaştan da oldum. Zaten mağduruz. Devletimizden Allah razı olsun ama üç kuruş maaş için bizi daha da mağdur etmekte. Yine çalışayım bir yerde desem, annem hasta evde yalnız kalamaz. Zaten annem için ayrıldım işten. Babam da annemin yanında oturupta beklemez. Şaşırdım kaldım vallahi. Neyse kardeşim, tekrar teşekkür ediyorum. Allah'a emanet ol inşallah!

babanızın geliri sizin maaşı almanıza engel gibi görünüyor evet ama ilk bağlattığınızda bu maaş göz önüne alınıp muhtaçlık kararı verilmemişmiki şimdi aynı maaş sorun teşkil ediyor? Allah yardımcın olsun dualaramız seninle pes etme gerekirse raporunla tekrardan başvur bimere dilekçe yaz durumu anlat

Üst Alt