Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ve yeşil kart bu şartlar altında onaylanır mı?

okan2004

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Evde 8 nüfus var
2 çocuğum agir engelli %99 özürlü ve bakim maasi almaktayim.
Başka gelirim yok..
Kasko degeri 110 bin lira degerinde engelli araci var.
Ev kira bu sartlarla 2022 maaşı alınabilir mi

alırsınız 110 binlik aracın 120de 1i 917 yapar 1027 x 2 2054

917+2054=2971

2971/8=371.375

evin kirasını çıkarmadan bile 371 tl almanıza yetiyor

ümüt

malesef vermediler sanırım aracı bahane ediyolar o hesabı yaptığın zaman sorun olmadan alabilmem gerekir ama olmuyor.

@ümüt

8 e değil 9 bölecektin çünkü evde bakıma muhtaç ağır engellide 2 kişi 3 kişi sayılır.gerçi 8 ya da 9 olması farketmiyo sonuçta 2022 muhtaçlık sınırı altında olduğu için kanunen alması gerekiyor.

heyetteki memurların insafına bırakılmış engelliler.memur kendı evınde olmayan veya olupda kendınınkınden üst model bi eşya varsa kıskançlıktan engel oluyorlar.evı asansörlü diye bir engelliy baya engel çıkarmışlardı.

not:itiraz edip yeni heyet istemesi gerekiyor.

o sadece evde bakım için geçerli 2 engellinin 3 sayılması 2022 için geçerli değil malesef

@okan2004 ümüt'ün yaptığı hesaba göre alabilmen gerekli 2022 aylığını. araç bahane olamaz. aracın kasko/rayiç değerinin 120'de biri hesaplanıyor çünkü.

hanede söylediğin gelirlerden başka gelir var mı?

sadece 1 tane evde bakım aylığı mı alıyorsunuz yoksa 2 tane mi? hanede sekiz kişi kalıyorsa hepsinin geliri ve malı mülkü dikkate alınır. sadece senin ve çocuklarının değil. 2022 aylığında hanede ikamet eden ve yaşayan herkesin geliri malı mülkü dikkate alınır. hanedeki her ne ad altında olursa olsun her türlü resmi ya da gayri resmi gelir dikkate alınır.

NOT: hanede iki bakıma muhtaç engelli olduğunda diğerinin 2 kişi sayılması evde bakım aylığında geçerlidir. 2022 aylıgında ne kadar engelli olursa olsun fark etmez sadece hanedeki kişi sayısı dikkate alınır.

@Kalem

Melek Hanım vermiş olduğunuz cevap için teşekkürler. ayrıca cevap verdikleri için diğer arkadaşara çok teşekkür ediyorum. mesajı yeni gördüm ve gördüğüm gibi yazdım.

Forumları araştırdım araştırdığım şekilde ümit kardeşimizin hesapladığım şekilde bende hesaplayıp zaten müracaat ettim fakat sonuç hüsran olmamış bende neden olmamış diye sorduğumda kurul toplanır ona göre karar verirler siz dilekce yazman gerekir sonucu size bildirilir denildi bende gidip dilekçe vermedim işin aslı. ama oradaki memura sorduğum zaman üzerinde araç var o yüzden kesinlik olmaz demişti demekki doğru söylemiş.

Anne, Baba ve 6 çocuk 2 si %99 ağır engelli toplamda 8 kişi gelirimse sadece 2 çocuktan bakım parası almaktayım bakımlarını anne yetiştiremediği için bennde işimdem ayrılmak zorunda kaldım eşime yardım ediyorum.

birde GSS gelmekte onuda ödemek zorunda kalıyorum. şimdi hal böyle olunca itiraz etme gibi şansım oluyor mu? yada benim nasıl bir yol çizmem gerekir?
Teşekkürler.

@okan2004 şimdi mesele anlaşıldı. 2 engeli çocugunuz kaç yaşında? sağlık güvenceleri 60/g GSS MI? siz de mi 60/g GSS'lısınız?

vakıfta yapılan gSS gelir testi sonucunda ailede kişi başına düşen aylık gelir 592, 50 TL üstünde çıkmışsa 60/g GSS tesciliniz yapılır ve aylık 53 TL prim ödersiniz.

çocuklarınız 60/g GSS'lı ise onlara 2022 aylığı baglanmaz.

NOT: GSS gelir testinde kardeşler aileye dahil edilmez. bu durumda aileye kendisi anne ve babası dahil edilir. ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL üstüne çıkarsa da 60/g GSS kapsamına alınırlar.

Üst Alt