Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı veren vakıf elinde farklı rapor olduğunu söylüyor!?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar annemin 2009 yılında şizofren tanısıyla %80 sürekli ve ağır engelli olarak almış olduğu rapor var.2009 yılından bu yana herangi başka bir rapor cıkartmadı.gecen ay annemin raporuyla evde bakım maaşıda almaya başladık,bugün sosyal yardımlaşma vakfı evde bakım parasını veren kurumu arayıp bizde farklı rapor var ağır engelli raporu yok demiş budurumda ne yapmalıyım?annemden yini rapor isterlerse yeni rapor cıkartma zorunluluğum var mı? Lütfen bu konuda bilgisi olanlar yol göstersin Kalem hanım müsait olduğunuzda bir kaç cümle yazarsanız sevinirim.

Kurum öyle dediyse mutlaka yeni rapor çıkarmak zorunda kalacaksınız çare yok

erdal71 cevap verdiğin için tşk ederim...Cağre vardır yada yoktur acıkcası cok umrumda değil.Engelli bir annemiz var devlet destek cıkmış çıkmamış 3 kuruş vermiş vermemiş oda umrumda değil.Elbette ben anneciğime bakacağım sonuna kadar.Yasal haklarım sosyal devletin getirmiş olduğu imkan neyse onun peşine düşme cabasındayım..3 ay önce istedi vakıf rapor getirn diye 2009 da almış olduğum raporu götürdüm ve uygun gördüler şimdi ne olduda benim evde bakım maşı aldığım yeri arayıp bende farklı rapor var diyorlar.

Tabi bunlar devlet
Birbiriyle anlaşmali.
sorun e.bakim kurumdami?
Vakifta sorun yok demi.

Galiba son raporu agir engelli degil onu vakifa verdiniz.oda bildirmis kuruma.
Derhal agir ozurlu raporu cikaracak.

erdal71 evde bakım parasını aldığımız kurum aradı beni bugün,sosyal yardımlaşma vakfı sosyal hizmetleri arayıp annemin raporu farklı diyormuş..annemin sürekli ve ağır engelli raporu var SYDV rapor durumu ağır engelli değil demiş..olay bundan bundan ibaret.

E.bakim icin ilk maasi aldinizmi?

Yeni basvurmustunuz.diger forumlarinizda yazar

erdal71 evet bu ay ilk ödemeyi yaptılar..sözleşme yapıldı gelirler uygun cıktı bugüne kadar bir sorun yoktu.

yıldırım1 annen 2022 aylığına hangi tarihte hangi raporla başvurmuştu ve rapor oranı kaçtı?
annen bu mart'ta 2022 aylığını ne kadar aldı?

Kalem annem raporu aldığı gün başvuru yaptı..(hangi rapor) demişsiniz annemin 2009 da aldığı rapor dışında raporu yok.2009 da %80 ağır engelli ve sürekli olan raporu var..mart ayında 2022 e bağlı engelli maşını 1620 tl aldı.

yıldırım1 tamam sorun çıkmaz o zaman. sizden yeni rapor istemezler. vakfın elinde başka rapor olduğunu nereden duydunuz? size kim anlattı bunları?

Kalem bugün sosyal hizmetlerden bir bayan aradı annemin 2022 maaşı aldığı kurum orayı arayıp bendeki rapor farklı demiş,bende böyle birşey olmadığını söyledim sosyal hizmetlere ve sydv ile görüş denildi bana..annemin hergangi bir kurum tarafından raporunu yenile denilmedi buzamana kadar aldığı ilk raporu ile işlem görüldü.yıl başından önce vakıf rapor örneği istedi 2022 maaşı için bizde verdik uygun görüldü.

yıldırım1 tamamdır. rahat ol, raporda sorun yok. sizden yeniden rapor istenmez.

yarın vakfı arayın (ya da gidin) şu işin aslını da tam öğrenmeye çalışın. gelişmelerden de haberim olsun lütfen. .

Kalem teşekkür ederim zaman ayırıp cvp verdiğiniz için..yarın gideceğim sorunu öğrenip burda belirtirim.Hayırlı akşamlar.

Kalem hanım..Bugün SYDV ile görüştüm olay tamamen yanlışlıktan ibaret..Sosyal hizmetler yani evde bakım maaşı aldığım kurum,SYDV a raporu göndermiş onlarda kabul edip uygun görmüş.ortada 2. bir rapor olmadığı anlaşıldı..tekrar tşk ederim ilgilendiğin için iyi günler.

yıldırım1 rica ederim, biz yüklerimizi paylaştıkça güçleneceğiz.
o seni arayan memur boşuna telaşlandırmış seni. kendisi de yanlış anlamış. bunu tahmin ettiğim için "vakfı ara ve işin aslını öğren" demiştim sana:) için rahat etsin istedim.

Son düzenleme:
Üst Alt