Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı yerine vakıflar genel müdürlüğünden aylık maaaşa bağlanmak istiyorum..?

Mazhar K.

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar %95 engellliyim 2022 maaş alıyorum fakat 3 ayı beklemek istemiyorum vakıflar müdürlüğü aylık maaş veriyor fakat benim sigortam nasıl olur şu anda yeşilkart kullanıyorum hangisi avantajlı bilgilerinizi arz ederim

[FONT=sans-serif]2022 alan bu maaşa başvuramaz bu kotalı bir maaşdır her ilde kontenjana göre verilir birde bu maaş yıllardır var. yani evdeki bulgurdan olma derim.[/FONT]

vakıflar g-müdürlügünün baktıgı birşey varki o sizi rahatsız eder.. rapor 1 yıldan eskiyse vakıf maşını onaylamadıgını belirttiler. bunu bana anlatan orada çalışan memur. benimkine baktı o seninki yeni dedi ve aldı...

Vakıf maaşı daha avantajlı fakat, sınırlı sayıda kişiye aylık veriyorlar.

Son düzenleme:
Yeni raporum 2 aylık bakım evi için müracaat etmiştim ve onayladı numune hastenesi %95 vakıflar bölge müdürlüğünden maaşa bağlanırsam tokiden peşinatsız ev alabilirmiyim ve ayrıca sigorta durumum ne olacak vakıf memuru bana 2022 maaşını iptal ettirmen gerekli dedi ve geniş bir aydınlatma yapmadı.Raporu geçen sene almıştım aslen fakat yükseltmek için tekrardan müracaat ettim en son %95 oldu yılbaşından sonra Toki peşinatsız ev müracaat yapmayı düşünüyorum çelişkim burada başlıyor

Bu maaşa başvurular nasıl yapılıyor peki bilen var mı?

tam anlamadım abim nasıl evde bulgur dediniz sigorta açısından görüşlerinizi almak istiyorum

Mazhar K.
vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylıgı belli bir kontenjan dahilinde ve puanlama sıralamasına göre ödenir. arkadaşlar yukarıda sana bilgi vermiş zaten. muhtaç aylıgı hemen baglanmaz ve sigortası yoktur.
2022 aylıgını kestirmen gerekir muhtaç aylıgı için. 2022 aylıgı kesilince 60/c 3 kapsamındaki GSS kapsamındaki sağlık güvencen de kesilir (eski yeşil kart).
2022 aylıgı kapsamında yararlandığın sağlık güvencen kesilince de kaymakamlıkta bulunan vakfa gidip GSS gelir testi yaptırman gerekir. eger ailede kişi başına düşen aylık gelir sınırı belirlenen muhtaçlık sınırının altında olursa 60/c1 GSS kapsamında sağlık güvencen olur. bu da eski yeşil kart gibidir. GSS gelir testi yapılırken alınan aylıklar ,mal mülk vs her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.

ama anne ve babanın sağlık güvencesi varsa ve sen de maluliyet cetveli'ne göre malul sayılırsan anne ve babanın sağlık güvencesinden yararlanabilirsin. bu durumda GSS gelir testine gerek yoktur.

ayrıca:http://www.vgm.gov.tr/sayfa.aspx?Id=14

saygıdeğer ablam muhtaç maaşına bağalandım varsayalım duyduğum bir şey kendimiz 35 tl gibi sigorta için yatırmamız gerekiyormuş bu pirim parası emekliliğe faydası olurmu annem yok babam ayrı yaşıyor evi var ve emekli kendisi kısacası ben tek başıma yaşıyorum 20 senedir %40 raporu olanların yüzüne bakmıyorlar dğerlendirmeye bile almıyorlar istedikleri %100 orana yakın olsun veya üstünde olsun

aylık maaşa başvurmak için oturturduğuz ilin vakıflar bölge ilçe müdürlüğüne gidiyorsunuz ben gitmiştim o zaman %72 raporum vardı memur bana dediği bu orana zor olur ve uzun sürer dedi onaylaması % 100 veya yakın oran olması lazım dedi

Mazhar K. diyelim ki vakıflar genel müdürlüğünden muhtaçlık aylıgı çıktı sana. bu durumda hanede tek kişi kaldığın için GSS gelir testinde G1 çıkarsın ve aylık prim ödeyerek GSS sağlık güvencen olur. ayda 65,88 TL para ödersin (2016 yılı için geçerlidir bu miktar. 2017 yılı için yeniden belirlenecektir)
Bu sağlık güvencesiyle emekli olamazsın. sadece sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsin.

Mazhar K.

İkisini birden alamazsın demek istedim diğeri çıkarsa ötekini kestirmek gerekir maaşın yani zamanını boşa harcama demek istedim Vak Gen Müdürlüğü maaşı herkese verilmez her ilde kontenjana göre verilir doluysa alamazın

Üst Alt