Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı yükseltme için ne yapmalıyım?

muratE

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
slm benim % 46 engelli raporum var ve hemofili hastasıyım hemofili olanlara %80 rapor veriyorlar ancak faktör düzeyinin
2 defa ölçülmesi gerekiyor şimdi ben yeni rapor alsam yeni rapor ne zaman çıkar ve bütün işlemleri en baştan mı yapacağım.Yoksa sadece 2022 maaşı yükselme dilekçesiyle yani raporumu mu göndereceğim.

yeni raporunuz % 70 ve üstü olursa raporunuzla birlikte vakfa bizzat başvuracaksınız ve aylığınızın 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı seviyesine yükseltilmesini isteyeceksiniz . gelir durumunuz vs tekrar gözden geçirildikten sonra maaşınızda yükseltme yapılacaktır (yani size %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı baglanacaktır).
ama yeni rapor oranınız %40-69 olursa maaşta yükseltme olmaz.
eger rapor oranınız % 40 altına düşerse aylığıız kesilir.
şu an gelir durumunuz nasıl? evde bakım aylıgı da dahil hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altında mı? eger değilse maaş yükseltme talebiyle gittiğinizde direkt maaşı keserler bilginiz olsun.

tek yaşıyorum birde belediyeden aylık 250 tl fakirlik maaşı alıyorum bu sorun olurmu

şu an aylık geliriniz 303,47 TL altında ve tek geliriniz buysa sorun yok.
aylık geliriniz 303,47 TL üstünde çıkarsa sorun olur. aylık harcamalara da bakabilirler ama. sağlık, ulaşım, eğitim, eglence mutfak, faturalar vs her türlü harcamaların aylık ortalamasına da bakabilirler. harcamalarınızın aylık ortalaması da 303,47 TL altında çıkmalı. tabi hesap yapılırken 2022 aylığı gelire de dahil edilmez, harcamalardan da düşülür.
örnek:
harcamalarınızın aylık ortalaması 600 TL diyelim. bundan 1 aylık 2022 aylık miktarı düşülür ve aylık harcamanız belirlenir.
bunları anlatıyorum ki sorun çıkmasın.
evet anlattıgım gibi geliriniz uygunsa % 70 ve üstü rapor alabileceğinize de inanıyorsanız rapor çıkarttıktan sonra yeni raporunuzla birlikte % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı için vakfa başvurabilirsiniz.

Üst Alt