Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı yükseltme işlemi değişti mi?

Serkan ünsal

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bu gun esimin engelli ayligini yeni rapor ile yukseltmek icin kaymakamliga gittim fakat beni SYDD ye yonlendirip bi sürü evrak doldurttular?eve yeni den heyet gelicekmis?

degıştı sanırım .devlet verecegı %50 farkın peşine düştü artık, inşallah krıterlere uygun cıkarsınız kişi başı 255tl yoksa onuda keserler..

Evde 2 kisi yasiyoruz ve 2022 den olan 3 aya bir 900 tl maas ile geciniyoruz.ev kayin validemin ama bizim ile yasamiyor sizce kesilme ihtimali nedir?

890/3ay:296/2kişi:148tl kışı bası duşuyor ustune başka bışey yoktur heralde ev araba arsa gıbı bu durmda kesılmez ..

Peki hesaplama yapilirken 2022 den elde edilen gelir hesaplamaya dahil ediliyormuydu ki?

2022 aylığında alınan 2022 ve evde bakım aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. sadece eviniz kayınvalidenizinmiş. evin rayic degerinin 240'da biri gelire dahil edilir.

ama evin rayic degeri 122505,60 liraya eşit ya da üstünde çıkarsa aylık kesilir(bu hesabı 2 kişilik hane için yaptım). o yüzden buna dikkat edin.
fakat ben aylığınızın kesileceğini sanmıorum. evin rayic degeri zaten bu miktarda değildir.

aylık yükseltme işlemlerinde maalesef vakıflar muhtaçlığı da yeniden değerlendiriyor.

ve tüm engellilere ev ziyaretleri başladı tüm sdyvlere genelge gönderilmiş cuma günü gittim sdvye

Melek abla eşim için evde bakim maaşina da basvuru yapacagim.ama bu konular kafami cok kurcaliyo 1.ev kayin validemin(ama bizimle yasamiyor, kira da almiyo)2.2022 den faydalaniyoruz(900tl)3.eşimin üzerine bi arsa var4.benim üzerime bir araba var(sence satipta mi basvuru yapsam) bu durumu genel bi degerlendirirmisin.tesekkürler

2022 aylığı için değerlendirelim:
1. kira ödemediğiniz evin rayic bedelinin 240'da biri gelir hesabına dahil edilir.
2. aracın kasko/rayic değerinin 120'de biri gelir hesabına dahil edilir.
3. arsanın rayic bedelinin 240'da biri gelire dahil edilir.

bunların miktarlarını soylersen hesap yapabilirim senin için.

evinizde 2 kişi kaldığınız için 2022 ve evde bakım aylığı hariç gelirinizin aylık 510,44 lira altında olması lazım.

Üst Alt