Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım belirtilen zamanda yatmamış! Nedeni ne olabilir?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Sebebi ne olabilir acaba ? kesilmiş olma ihtimali var mı hiç haberimiz olmadan ?

144 ü arayıp sorabilirsiniz. buradan sorunuza kimse kesin bir cevap veremez

Arkadaşım maaşınızın kesilme sebebi neymiş öğrenebildinizmi ve hemen pes etmeyin itiraz etme hakın ız açısından önemlidir.

Hiç bir gerekçe yok. güya adres değişikliği bildirilmemiş.. sydv ye gittik. oradan form verildi. doldurup tekrar başvurmamız söylendi.. ve yeni kanuna göre kişi başına düşen gelir 119 lira yı geçerse verilmiycekmiş.. kim 119 lirayla geçinebilir ki ? kaldı ki bizler engelli insanlarız ve masraflarımız daha fazla.. akla mantığa uymayan bi kanun. çok üzgünüm gerçekten ve ne yapacağımı bilmiyorum..

Haklısınız bu haksız durum bir çok arkadaşımızın başına gelmiş durumda
Sudan sebeblerle maaşlarımızı kesmeye çalışıyorlar adresinizin değişmesi size sağlığınızımı geri getirdi yoksa maddi imkanmı sağladıki.
Son yönetmelik teki birçok haksızlığın biride buydu yapılacak çok şeyde yok maalesef
Bildiğimiz kadarı ile son yönetmeliğe yoğun itirazlar sebebi ile yeni düzenlemer getirilecek son değişiklikleri bekliyoruz inş son deiğişiklerde bu tarz saçma sebebleri ortadan kaldırırlar.

inşallah o yeni yönetmelikde aynen saçma saçma seyler olmaz ne zaman cıkıcak bakalım 4gözle bekliyoruz

2022 maaşına tekrar başvurdum. REDDEDİLMİŞ..

Adres değişikliği sebebi ile kesilmişti 2022 engelli maaşım. tekrar başvurmuştum.. heyet geldi eve, yazdı çizdi bişeyler.. ve bugün sonucun red olduğunu öğrendim. sebebini sorduğumda belirtilen ücreti geçmişsiniz dedi.. bakım ücreti de dahil mi dedim, evet dediler..
Bakım ücreti de dahil ediliyorsa, kim alabilir bu maaşı ?..

VİSAL-İ BAKİ
Arkadaşım son yönetmelikteki sistem şu şekilde değişti kişisellikten çıktı hane bazlı geliri dikkate aldı
Bu durumda sizin mali durumunuzun bir önemi kalmadı haneye giren gelir anlamında bakılıyor buda bakım maaşı için 487 tl engelli maaşı için de 243 tl sınır demek aile yani aynı adreste yaşayan kişilerin geliri o adresteki kişi sayısına bölündüğü halde dahi 487 tl yi aşıyor olmanız gerekirki bu maaşlardan yararlanmanıza engel durumdur.

Arkadaşlar maaşlarınızı zaten az veriyorlar, 1976 da çıkan bir yasada memur katsayısının yüzde 400 oranında maaş zorunluydu, 1995 de çıkan yasada eve giren maaş asgari ücreti geçmemek zorunda asgari ücreti 1 kuruş geçerse vermiyorlar, şuan verdikleri maaş çok düşük kazanılmış hakların çok gerisinde üstelik ödenmiyor, sadece senin değil murat arkadaş bir çok engelliye maaşı verilmiyor yada kesilerek veriliyor, bunun yolu şudur sesimizi duyurmak

Arkadaşlar 1975 yılında BM engelliler beyannamesi çıkmıştı, buna göre devletler eve şu para girdi bu para girdiye bakmadan bakım parası ve maaş vermek zorunda zaten istersen dolar milyarderi ol, devlet engelliye bakmakla yükümlüdür, 2006 BM engelliler sözleşmesi oldu, Türkiye bunu 2008 sonunda imzaladı 2.5 sene sonra ek 18 maddeyi imzalamadı bu maddelerden biri engellilerin iç hukuk yollarını beklemeden uluslararası mahkemelere başvuru hakkı bunu imzalasalar engelliler bütün geri alınmış haklarını geri almasını engellemek için imzalanmadı ben BM ye bir dosya hazırlıyorum son olaylar sonucu şimdilik bekliyorum, bu başvuruyu yapacağım ve devletten (rakamı yazınca şaşırmayın) 1 trilyon dolar talep edeceğim, sorun o parayı almak değil bu ülkede yaşayan engellilerin haklarının geri verilmesi için baskı unsuru oluşturmak, paranı vermiyorsa birlikde sokaklarda haklarımızı savunalım mücadele edelim sesimiz çıkmadıkça maaşları da alamazsınız bana da bakım parası vermiyorlar emekli olduğum için bu insan hakları suçudur AİHM de dava açacağım AİHM bu davaya hemen bakar nedenide şu ortada BM engelliler sözleşmesi var ve İnsan Hakları Beyannamesi var biz haklarımızı önce bilmek zorundayız

Suriye lilere bakıyolar kesilen özürlü maaşlarıyla galiba

Bide çıkmış tv ye tayyip 2 milyar dolar harcadık suriyelilere diye hava atıyo

Sen özürlü vatandaşına maaş verme git suriyelilere bak

Arkadaşlar hane geliri hesaplamasına bakım ücreti de dahil ediliyor mu ?

Bakım ücreti hane gelirlerine eklenmez.
Bakım ücreti dışındaki tüm gelirlerin hanede yaşayan kişi sayısına bölümünde çıkacak miktar 487 tl yi aşması durumunda bakım ücreti alamassınız.

Septik40 bey ! 2022 engelli maaşı hane geliri hesabına bakım aylığının da dahil edilip edilmediğini sordum..

Bakım maaşı gelirinize eklenmez.
2022 Maaşına müracat ettiğinizde bakım maaşı gelire eklenmiyor.
Diğer tüm gelirleriniz ve arsa ev gibi hande yaşayanlara ait mal varlıklarının 240/1 i size gelir sayılır ve tüm gelirler hanede yaş şartı aranmadan yaşayan kişi sayısına bölünür çıkan rakam 243 tl muhtaçlık sınırı altındaysa 2022 engelli maaşı bağlanır.

ben böyle saçmalık neduydum ne gördüm arkadaş haneye giren gelir kişi başına bölündüğünde kişi başı 240 tl yi geçtiği anda maaş kesiliyor yada baş vuru red ediliyor kira giyim faturalar yakacak mutfak masrafları giderlerinizin hiç biri göz önüne alınmıyor hadi devletin umrunda değilizde derneklerimiz vakıflarımız ne işe yararlar illa bir kaç engellinin başbakanlık önünde kendisini yakmasımı gerekiyor sesimizi duyurabilmek için

tst96;

Mâlesef öyle.. buna nasıl çözüm bulduracağız bilmiyorum.. mektup yazıp dert anlatmadığım meerci kalmadı. ama sonuç koca bir HİÇ..

Üst Alt