Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım bu ay kesildi. Maaş Eylül'de yarım mi yatar yoksa hiç mi yatmaz?

compeder

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
eylulde yarim maas mi yatar yoksa hic mi yatmaz

Sorun var diye foruma yaziyoruz kimse umursamiyor sonrada birlik olalim olur boyle cok guzel

2022 maaş peşin yatırılıyor Ağustosta kesilmişse eylül de alamazsın yatırılsa bile çekersen geril alırlar

Emin misin kesildiğini zarf bildirim geldi mi?

compeder 2022 engelli aylığın kesilmişse eylül dönem maaşını alamazsın. 2022 aylıkları peşin ödeniyor.
haziran dönem maaşını aldın. haziran dönem maaşının içinde haziran, temmuz ve agustos ayları vardı.
eylül dönem aylığının içinde de eylül,ekim ve kasım ayları var.

yalnız aylığının kesilme gerekçesini görmek isterim. e-devlet şifren varsa e-devletten 2022 aylık bilgilerine gir ve orada yazanları bana kopyala. kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma.

Ikin ci bir saglik guvencesi tespit edildigi icin feshedilldi diyor kaymakamlikla gorustum hwmn tekrar basvuracaktim ancak raporum 2011 oncesi oldugu icin tekrar rapor yenilemem gerekmis bana maastan once saglik guvencesi lazimdi oyuzden tekrar basvuru yaptim engelli raporu cikarmak icin ancak eylul donem maasi alamiycam sanirim rapor ciksada maaas ancak aralikta alirim

compeder stajdan dolayı yapılan zorunlu sağlık sigortası sonlandı mı peki? aslında kısa vadeli sgorta kollarına tabi olunca 2022 aylığı kesilmiyor. nasıl olmuşsa sistem senin sigorta kaydını görünce kesmiş demek ki.

yeniden rapor çıkarman gerekmiyor kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip yönetmelik gereği 2022 aylığı kesildikten sonraki 5 yıl içinde yeniden başvuru olduğu takdirde rapor istenmediğni söyle. kurumdaki mevcut raporla işlem yapsınlar. sorun çıkartırlarsa ilgili yönetmeliğin 11 maddesinin 5. fıkrasına bakmalarını söyle. yönetmeliğe uygun hareket etsinler.

ilgili Yönetmeliğin 11. maddesinin 5. fıkrası der ki:
"(5) Aylığı kesilenlerin yeniden aylık talebinde bulunmaları halinde başvurular yeni başvuru olarak değerlendirilir. (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelliler için, sağlık kurulu raporu geçerlilik süresi "sürekli" olanların kesilme tarihinden itibaren beş yıl içerisinde aylık talebinde bulunmaları halinde rapor istenilmez."

@Kalem peki bu staj sigortasindan dolayi odenen maaslari geri isteme ihtimalleri var mi ben sigortayi staj bitince kapattirdim suan aktif degil ancak 1 aylik sigorta yattigi sistemde gorununce bakim yada 2022 maasini ilerde geri isterler mi????

Merhaba Kalem benim maasim agustosta kesildi ancak tekrar basvurdum eylulde onaylandi tekrar gorevliye hangi tarihten itibaren hesaplanir dedigimde 1 yil icinde tekrar basvurdugum icin hak kaybi olmaz eylulude aralikla birlikte alabilirsn dedi simdi buna gore eylulde nekadar maas alabilirm rapor orani %84

@compeder anlattıklarından aylığının adres değişikliği sebebiyle kesildiği anlaşılıyor. doğru mu bu? aylığın adres değişikliği sebebiyle mi kesilmişti? aylığın 2017 agustosta kesildiğine göre haziran dönem aylığını aldın. sadece eylül dönem aylığını alamadın di mi?

bu durumda aralık ve eylül dönem aylığını toplu alırsın aralık'ta. sen benim verdiğim bilgileri teyit et ben de aralık'ta ne kadar alacagını hesaplarım ablası. hesap işi kolay.

Kalem maasim staj sigortam nedeni ile kesildi ikinci bi saglik guvencesi sebebi dediler bende stajim bitti sigortayi iptal ettim yeniden basvurdum evet haziran ayligini aldim eylulu alamadim birde merak ettigim sey su eylulden aralik ayina kadar olan bolumde yasal bi faiz uygulaniyor mu bu maasa yansir mi ???

@compeder borç olursa faiz uyguluyorlar ama aylık öderken faiziyle ödemiyorlar maalesef.
aylığın sigorta gereçsiyle kesilmiş. bu durumda başvurun yeni başvuru sayılır.
rapor oranın % 84

aralık'ta, eylül dönem aylığı + aralık dönem aylığı olmak üzere toplam 1699,47 X 2 = 3398,94 TL alacaksın ablası.

Üst Alt