Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım çekmediğim için geri gitmiş! Ne yapmalıyım?

DIRILIS1

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Engelli aylığımı gerekli surede çekmediğim için para geri gitmiş .böyle bi uygulama varmı ? Geri giden maaşı almam mümkün mü ?

DIRILIS

1 yıl süre ile alınmayan aylıklar geri gitmektedir.

1 yıl geçmedi daha üzerinden,6. Ayın sonunda para geri gitti

DIRILIS

E-devlette ne görüyorsunuz? Hizmet devam ediyor gözüküyor mu?

evet geri giden aylığımdan sonra yatan aylığımı aldım

geri nasıl gidiyo ya banka hesabına yatan para

Bankadan almıyorum maaşımı postaneye yatıyo bende ordan cekiyorum.arkadaslar soruya yoğunlaşalım lütfen.6.ayın sonunda maaş geri gitti .bu maaşı geri alabilirmiyim

DIRILIS

Valla yönetmeliğe göre 1 yıl şartı var. Vakfa sorar mısınız? Zira yönetmelik şöyle söylüyor:

Aylıkların durdurulması ve kesilmesig) Aylığın bir yıl boyunca aralıksız olarak alınmaması.

Bankadan almıyorum maaşı postaneden yattıkca alıyorum . Ilk maaşım bağlandı 5 aylık bi maaş yatırdılar 1.700 kusur üzerinden 6 ay geçti ve maaş geri alındı .ondan sonra yatan aylığımı aldım bi problem yok .

Yani ilk maaş yatıp da almadığını bahsediyorsunuz herhalde

DIRILIS

şimdi bir arkadaşım uyardı, 6 ay geçen aylıkları PTT iade ediyormuş. Ancak Vakfa yazılı dilekçe ile başvuru yaparsanız paranızı alabilirsiniz.

E devlette yardım alma şartlarını sağlamama diye yazılmış ve maaşım kesildi .gelirimde herhangi bi değişiklik yok yurt dısında olduğum için kestiler zannedersem . Böyle bir uygulama var mı ?

@DIRILIS yurt dışında olduğunuz için değil, muhtaçlıktan çıktığınız gerekçesiyle 2022 aylığınız kesilmiş.

ayrıca siz daha önce yurt dışında sigortasız çalıştıgınızı söylediğinizde ben size şöyle cevap vermişim:

@DIRILIS sen öyle san. 2022 aylığında resmi ya da gayriresmi her gelir hesaba katılır. çalıştığın tesbit edilirse gelirin hane geliirne eklenir. ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırı geçtiği tesbit edilirse muhtaçlıktan çıktığın gerekçesiyle 2022 aylığın kesilir.

sen dua et bu çalıştığın süre içinde tespitin yapılmasın. çalıştığın tespit edilmezse sorun yok ama tespit edilirse aylığın kesilir." bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...nda-maasimi-alabilir-miyim-3.html#post1822535

Üst Alt