Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım da evde bakım maaşım da kesildi!?

ferduni

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben istanbulda ikamet ediyordum % 96 ağır engelli raporum var orada evde bakım alıyorduk
hataya taşındık 27.kasım 2013 tarihinde aile ve sosyal politikalar hatay il müdürlüğüne istanbuldaki dosyamızın hataya getirilmesi için dilekçe verdik dilekçemizi kayıp etmişler
bende 30 aralık 2013 tarihinde istanbula dilekçe yazdım dosyayı istedim dosya 3 şubat 2014 tarihinde postaya verilmiş 14şubat 2014 tarihinde hatayda olmuş
iki aylık maaş memurların ihmali yüzünden kesildi
bu maaşları alabilirmiyiz almak için ne yapmak gerek.

ayruca 2014 yılı itibarıyla 2022 sayılı engelli maaşları Muhtaçlık sınırı : 243,43 Tl mi oldu konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

ferduni, iki aylığın da adres değişikliği sebebiyle kesilmiş.

2022 aylığı için:

2022 aylığı alırken başka vakfın grev alanında olacak şekilde adres değişikliği yapmışsınız. bu şekilde adres değişikliği olduğunda 2022 aylığı kesilir. şimdi siz yeni ikametiniz olduğu yerdeki vakfa (SDYV) gideceksiniz ve 2022 aylığı için başvuracaksınız. başvurunuz sonucunda muhtaçlık durumunuzun değişmediği ve devam ettiği yönünde vakıf mütevelli heyeti karar verirse 2022 aylığınız tekrar durdurulduğu tarih itibariyle açılacaktır, alamadığınız aylıkları da geri alacaksınız bu durumda.
fakat mütevelli heyeti muhtaçlıktan çıkmış olduğunuz şeklinde karar verirse aylığınız baglanmaz.
2014 yılı ilk altı ay için muhtaçlık sınırı 255;22 liradır.

evde bakım aylığı:
il dışı adres değişikliği olduğunda evde bakım aylığı durdurulur. yeni taşındığınız Hatay il müdürlüğüne, İstanbul il müdürlüğü dosyanızı gönderir. Hatay il müdürlüğü evinize heyet gönderir. heyetin incelemeleri sonucunda aylığınız karara bağlanır.
aylık kesilmesini gerektirecek bir durum yoksa evde bakım aylığınız bağlanır. ama aylık kesilmesini gerektirecek durum değişikliği (gelir değişikliği vs) olmuşsa aylığınız bağlanmaz.

evde bakım aylığı için 2014 ilk altı ay için kişi başına düşen sınır 510,45 liradır.
evde bakım aylığı için daha önce aylık aldığınız istanbul il müdürlüğüne 15 gün içinde adres değişikliğini bildirdiyseniz ve aylık kesmeyi gerektirecek durum değişiklikleri olmadıysa alamadığınız evde bakım aylıklarını da geri alırsınız.
ayrıca alo 183'ten de bilgi alabilirsiniz.

melek hanım konuyla ilgili bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim evde bakım aylığımız tamamiyle adres değişikliğiyle alakalı ayrıca bir gelirimiz yok aylık kesmeyi gerektirecek durum değişiklikleri olmadı ikamet değişikliği yaptığımız an Hatay il müdürlüğüne adresimiz değişti ve İstanbul dan dosyamız gelsin diye dilekçe verdik ayrıca istanbulada iadeli tahütlü dilekçeylede adres değişikliğini bildirdim yaşadığım konuda il müdürlüklerinde ihmal var 183 ü aradım kesilen iki aylığımı ala bilirmiyim diye sordum bana dönecekler bekliyorum

Üst Alt