Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım eksik yatmış. Sebebi ne olabilir?

asliölge

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
495 TL maaş alan kimse görmedim ben nedense raporumun oranıyla beraber paramda düştü.. bunu nereye sorabilirim? nprmal mi 660 tl yerine 495 tl yatması??

Yersiz odeme cezasi yediniz mi hic

Maalesef bana da oldu kardeşim 2018'de raporumla başvuru yaptım kabul ettiler 3 yıl sorunsuz maaşımı aldım sonra 2021'de o raporun süresi 2016'da dolmuş diyerek maaşımın 4'te birini kestiler. Şaka gibi ama gerçek :)

Şimdi kim bilir 6 yıl mı 9 yıl mı eksik maaş alacam haksız yere...

Kingkong
ne yani bu bizim suçumuz mu? haksızlığa bakın... pandemiden dolayı raporu uzattılar ve o yüzden yenileyemedim bu benim elimde olan bir şey değil ki sistem kapalıydı bir kere zaten. bunun için şikayet edemiyor muyuz? devletin kendi sorunu değil mi bu?

asliölge sordum soruşturdum maalesef direkt bakanlık kararıyla bunu uyguluyorlar bizi hiçbir şekilde haklı görmezler cimer'e de yazdım yine de olumlu dönüş yapmadılar. İnsanları nasıl mağdur edeceklerini şaşırdılar artık.

Kingkong
2018 de raporumla başvuru ettım derken o başvuru ettıgınız raporun tarihi kaç?
2016 süresi bitik bi raporla size 2018 de mümkün del maaş baglanmaz.diyekki gözden kaçtı aldınız.peki niçin 6 mı 9 yılmı dıye soruonuz.2016 da biten raporla verilmemesı gerekırken aldıysanız o tarih(2018) itibaren aldıgnız maaşlar için işlem ederler o da 3 yıl edio
ayrıca sen rapor süresinin bitip bitmediğini bildiğin için yersiz ödemeyi alırlarda .bunda senın başvuru ettiğinde memurun rapora bakıp senı uyarıp bu raporla olmaz demesı gerekıodu.büyük ihtimal memur beyanınıza güvenip rapor tarıhıne bakmayık.sizin kadarkabul eden görevli memurda kabahatli

asliölge
büyük ihtimal yeni başvurunuz ile maaş ödeme arası 20 gün iken bağlanmıs maaşınız ve o yüzdende 20 günlük alıksınız.durum bi sonrakı aylıkta alacagınız mıktar ile belli olur.maaşı tam alırsanız dediğim durumdandır.az ise soruşturun.sebebini burdanda paylaşınkı benzer duruma düşecek olanlara yol göstersin

-mka raporuyla kimliğimi kuruma götüren annemdi ve annemin okuma yazması yoktu benim de o zamanlar hiç bilgim olmadığı için raporun bitme tarihine bakmayı akıl edemedim yani yüzde yüzüyle ordaki memurun suçu. Hadi diyelim o da gözden kaçırdı peki kurum sonradan nasıl fark etmeden maaşımın onayını verdi ben onu anlamadım. O zaman onlar bizi uyarsaydı gider yeni rapor çıkarır bu haksızlığı yaşamazdım. 3 yıldan daha çok sürer çünkü maaşımın 2018 yılından 2021 yılına kadar 3 yıl boyunca yersiz ödeme almışım, 3 yılın toplamında 26 bin tl para almışım, şu an da almam gereken maaş 992 lira ama yersiz ödemeden dolayı 249 tl eksik ile 743 tl alıyorum, 249 ile 9 yılı (108 ay) çarptığımda küsuratıyla 26 bin tl oluyor.

mka
aynen benim de aklıma sizin dediğiniz geldi çünkü ortada bir hata yok. bir sonraki ay tam yatar diye düşünmekteyim ancak yine de garip bir uygulama umarım tam yatar bir sonraki ay

Engelli aylığında evdeki emeklinin aldığı yıllık 2000 TL olan emekli ikramiyesi gelire ekleniyormuydu

Derbeder_55
bahsettiğin yılda 2 kere (1100 + 1100) Ramazan ve Kurban bayramında verilenler ise yani emeklı ikramıyesi değilde emeklılere verilen bayram ikramıyesiyse ilk çıktıgında eklıolardı .şikayetler artınca artık eklemıolar.yaklaşık 2 yıldır durum böyle.kısaca eklenmıyor

Elektirik ödemesinden faydalandım ama hala ödemeniz hazırdır yazıyor.odemeniz hazırdır yazan arkadaslar varmı

Bu şekilde olan arkadaslat cevap yazabilirmi

Derbeder_55 böyle saçma soruya kimse cevap vermez birde sen yenisin galiba bı zahmet et bu gün bir daha bak bakalım hala aynımı

Biz insanlara yardımcı olurken saçma olmuyoda.ben yardım istedigimdemi saçma oluyor.ayrica hala aynı yazıyor .yardımlaşmak sence kötü birseymi

Derbeder_55
Kardeşim,elektirik yardımıda ayni engelli maaşı gibi belli zamanlarda güncellenir.
Şuan güncelleme olmadığından bu şekilde görünüyordur.

Kesilen miktar tam% 25 olmasi yersiz ödemeyi gösteriyor sorun bemce sdvye.

Derbeder_55 mümkün değil o yazı o orda aynı kalmaz bizde bir gün sonra ödeme çekildi yazar millet 2022 maaşını çeker neymiş ödeme hala hazırmış ozaman git bı daha Çek bakalım veryormu burası gerçekten daha büyük sorunu olan arkadaşların akıl danıştıkları birbirlerinden tecrübe lerinden yararlandıkları yerdir neymiş elektrik yardımından yararlanmış ama ödeme hala hazırmış burda soracaksan içinden çıkamadığın bir konu olur sorarsanız bilgisi olan cevaplar

maaşım bu ayda sebepsiz kesintiye uğrayak 495 tl yatmış gerçekten baya saçma...

asliölge
sebepsiz bişi olmaz.e devlet maaş bölünde ne yazıyor.ayrıaca vakıfa gedip sorabilirsiniz.işte özür oranı bu kadar olan 5 tl alması gerekırken nıe 4 tl ödenıo 1 tl nıe noksan verılıo dıe

Kalem abla maaşımın sebepsiz eksik yatması neden olabilir? şehir dışında okuduğum için kuruma gidemedim arıyorum açmıyolar 140 bilgi vermiyo nereye sorabilirim?

kuruma gidemiyorurm, arıyorum açmıyolar.. acaba 150 yanıt verir mi?

asliölge
önceki mesajlarını okudum. bazı sorularım olacak sana.

öncelikle özet geçeyim:
ekim ve kasım ayında 495 TL aldın rapor oranın % 40-69 arası
maaşında kesinti yapılmış 1/4 kadar.
önceki rapor oranın ise % 70 ve üstü seviyesinde.

mevzuata göre son raporun %40-69 seviyesine düştüğü için, son raporunun düzenlenme tarihini takip eden dönem başından itibaren azaltılması gerekir.

tahminimce sen son raporu ağustos ayı içinde aldın. eylülde de Yüzde 70 ve üstü üzerinden maaş aldın.
bu durum tespit edildi ve yersiz ödeme konusu olduğu için senden ekim ve kasım ayı içinde 1/4 oranında kesinti yapıldı.
eylül ayında %40-69 üzerinden aylık alman gerekirken %70 ve üstü rapor üzerinden ödeme yapılmış sana.
tahminim bu yönde.

niye tahmin diyorum? çünkü sorunu net bir şekilde cevaplamam için şu sorularımı cevaplaman gerekir:
1. son raporunun düzenlenme tarihi ne? ay ve gün olarak?
2. kesintiden önce en son aldığın aylık miktarı ne? ya da şoyle sorayım. son raporun çıktıktan sonraki ay kaç tl aylık aldın?

1. sorunun cevabı agustos ise,
2. sorunun cevabı "eylülde %70 ve üstü üzerinden aylık aldım" ise,
yukarıdaki tahminim tahmin olmaktan çıkar cevabım kesin olur:) bu durumda da gelecek ay tam aylık alacağının müjdesini de verebilirim tabi şimdiden.

ama cevapların farklı ise yaz, ona göre sorunu tespit edeyim ablası:)

Kalem

ablam tahminin doğru. 31 ağustos gibi düzenlendiği yazıyor raporda kesintiden önce ise raporum %70 üstü olduğu için eylülde 1024 TL aldım yanlış hatırlamıyorsam.
ekim ve kasım ayı eksik bi şekilde 495 TL yattı.

peki önümüzdeki ay kaç tl almam gerekiyor?

asliölge

Ablam eylülde sana 991,70 TL ödenmiştir. Miktarı yanlış hatırlamışsın. Yüzde yetmiş ve üstü rapor üzerinden ödeme yapılmış.
Oysa düzenleme tarihi 31 Ağustos olan son rapor yüzde 40—69. Sana 661,13 TL ödeme yapılmalıydı. Fazladan 330 ,56 TL ödeme yapılmış. 330 TL yersiz ödenen miktar.
Yersiz ödenen miktar, maaşından 1/4 oranda kesilerek Ekim ve kasımda tahsil edildi. Borcun kalmadı.
Gelecek ay maaşın tam alacaksın. Yani 661,13 tl (yüzde 40—69 rapor üzerinden)

Üst Alt