Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım eski adresime gönderiliyor, yeni adresime gelmesi için ne yapmalıyım?

zirtufuk

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ağabeyimin 2022 maaşı, konutta PTT görevlisi tarafından ödeniyordu. Daha önce şu an oturduğumuz adrese gelmekte olan maaş, son 2 dönemdir eski adresimize götürülüyor. İlk olarak Eylül dönemi maaşı eski adresmizie gitti. Bizi tanıyan bir komşumuzun çocuğu PTT görevlisini yeni adresimize getirdi ve maaşı aldık. Fakat bu ay tekrar eski adrese gitti ve PTT'ye ricada bulundum ve maaşın yeni adresimizde ödenmesini sağladım. Fakat bundan sonra böyl bir şey yapılamayacağını, şu anki adresmizin bildirilmesi gerektiği, söyledndi.

Acaba daha önce şu anki adresimize gelen maaş, neden bir anda eski adresimize gönderilmeye başlandı? Böyle bir sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız oldu mu? Şu anki, adresimize maaşın tekrar gelmesi için ne yapmalıyız?

Buna gerek yoktu. Zira bu maaşın evde ödenmesi için dilekçe gönderdiğimde, şu an oturduğumuz evin adresini yazmıştım. Ve zaten şu an oturduğumuz eve geliyordu maaş. Bir anda, son iki maaş eski adresimize gitti. Adres değişikliği falan yapmadık...

Siz en iyisi adres değişikliği bildirimi yapın. Adres değişikliği yapmamışsınız madem...
SGK'ya yeni adresinizi bildirin, adres değişikliği yapın. Aylıgınızın da bildirdiğiniz yeni adrese gönderilmesini talep edin.
Adres değişikliğiniz yapılınca bu sorun da çözülür.

http://www.engelliler.biz/forum/202...kligi-basvurusu-nasil-yapilir.html#post721742

Yukarıdaki dilekçeye konutta ödeme isteginizi de yazarsınız ayrıca.

Nüfusta adresiniz eski adres olarak gözüküyor büyük ihtimal.

sgk,ya nüfustan alacağınız yeni adresinizi gösterir yerleşim yeri belgesini de ilave ederek ,maaşınızın bu adrese gönderilmesini talep eden bir dilekçe yazın.

SGK'dan Gelen Evrak Ne Anlama Geliyor?

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardımlarınızı almak istiyorum. Önce sıkıntımızı anlatayım

Kardeşim 2022 maaşını yüzde 75 üzerinde engelli olduğu için evimizde, PTT görevlisi tarafından alıyordu. Ama herhangi bir adres değişikliği olmamasına rağmen son 5-6 dönem, maaş yaklaşık 6 yıl önce ikamet ettiğimiz adrese gitmeye başladı. Dediğim gibi biz şu an oturduğumuz adreste maaşı alıyorduk ve bu süreçte herhangi bir adres değişikliği olmadı. PTT görevlisi daha önce oturduğumuz evde bizi bulamayınca makbuzu bırakıyordu. Sağ olsun eski komşular makbuzu bize getiriyordu ve gidip maaşı PTT'den almak zorunda kalıyorduk. Tüm bu süreçte tüm maaşlarımızı eksiksiz aldık.

Ocak ayında bu sorunu bildirmek için SGK'ya dilekçe yazdık. Dilekçede maaşımızın daha önce oturduğumuz bir adrese gittiği ve şu an oturtuduğumuz adrese gelmesini talep ettik. Bir de ikametgah dilekçeye ekledik. Velhasıl, en sonunda 2 hafta önce adresimize bir evrak geldi. Yalnız evrağın mahiyetini çözemedik. Biz dilekçede durumu net şekilde anlattık. Maaşımızı alamadığımızla ilgili bir sıkıntı yoktu. Sadece doğru adrese gelmesini istedik. Evrak bize mi, yoksa PTT'ye mi yazılmış, anlamadık. Ekte evrağı paylaşıyorum. Sizden ricam, belgeyi inceleyip ne anlama geldiğini söylemeniz. Acaba ilerki dönemde maaşımızla ilgili bir sıkıntı olur mu? Ne çıkardınız evraktan?

Resmi okuyamayanlar için link : http://c1210.hizliresim.com/12/n/f35tq.jpg

Merhaba,
Mektup size bilgi için gönderilmiş.
Asıl soru sorulan PTT Parasal Posta İşletme Dairesin'den, bilgi isteniyor(kime hangi adrese teslim edildiğine dair).
Size bilgi veriliyor, biraz daha beklerseniz sonuç adresinize gelecektir.

Üst Alt