Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım haksız yere kesildi. İtirazımı nasıl yapmalıyım?

Batax

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
14
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yeni bir üyeyim ve aranıza yeni katıldım.

2006 yılından bu yana almış olduğum 2022 maaşım maalesef yeni yönetmelik yüzünden kesildi. Yeni yönetmelik olsa bile, yine de haksız yere maaşımı kestiler. 26 yaşındayım ve %95 raporum var. Adresimi 3 ay önce değiştirdim ve bağlı bulunduğum SYVD'ye başvurdum. Eve 06.05.2013 tarihinde bir memur geldi ve kapıdayken araştırmayı yaptı. "Evde bilgisayar var mı?" diye soru sordu ve faturaları, kira kontratını gösterdim ama bakmadılar. Neyse, 144'ü aradım ve "21.05.2013 tarihinde muhtaç olmadığınız gerekçesi karara bağlanmış" dediler. Böyle saçmalık mı olur? Forumda ve internette araştırdım ve bu yeni yönetmelik yüzünden herkesin maaşı kesilmiş. Ama yeni yönetmelik olsa bile benimkini haksız yere kestiler yine de.

Gelirlerim ve giderlerim şu şekilde: 400 TL ev kirası, 29.40 TL elektrik faturası, 21.00 TL su faturası,42.00 doğalgaz faturası, 60.00 internet faturası. 400 TL + 29.40 TL + 42.00 TL + 21.00 TL + 60.00 TL = 552.40 TL toplam. 4 kişilik bir aileyiz ve annem çalışıyor. Babam şu anda işsiz ve kardeşim askerde. Annem 1000 TL maaş alıyor. 1000 TL - 552.40 TL = 448.60 TL / 4 = 112.15 TL. Buradaki hesaplamaya göre, aylık gelirimiz kişi başına 119 TL'nin altında kalıyor. Peki bu nasıl oluyor?

Şimdi ben nasıl itiraz edeceğim? İtirazıma cevap alamazsam nasıl dava açacağım?

benim aylık gelirim 500tl gösterdim. tabiki öyle olmadığı halde. maaşım kesilmesin diye.hanede 4 kişiyiz, gelir tespitinde %125 çıktığı için maaşım kesildi. bu iş arap saçına döndü. şimdi yeni karar akdılar 2. emre kadar incelemeler ertelendi yani işlem yapılmayacak aynen eskisi gibi devam edecek maaş alınabilecek diye.benim anlamadığım bizim gibi gelir tespiti yapılıp maaşları kesilenler ne olacak. bizim suçumuz ne haksızlık değilmi . bu durumda ertelendi ise maaş kesmelerde ertelenmiş olması gerekmiyormu. kimse bişey bilmiyor bu konu hakkında.

batax; bu kanundan yararlanmadığım için detaylı bilmiyorum ama forumda okuduğum kadarıyla gelirden gider düşülecek diye bişey yok yönetmelikte yani gelirin neyse onu hanedeki kişi sayısına bölüyolar çıkan rakam 120 yi geçerse iptal oluyor bu şekilde okudum yazılanları

adres degışıklığinde neden bıldıdınız?

slamlar bu sıteye yenı uye oldum bende 10 senedır anenem bakıyorum yasım 33 bu zaman kadar özurlu masını alıyordum hıc bır sıkıntı sorun yoktu gecen sene kız kardesım evlendı bızden ayrıldı masım bu zaman kadar devam edıyordu babam emeklı benım ıse hıc bır gelecegım olmadıgı ıcın bu maası ben alıyordum sımdı bu mas kesıldı babamın 3 aylık masına kaldım acıkcası neymıs kanunlara gore aylık gelırınız 450 tı gectıgı ıcın alamıyormusuz boyle sacma sapan bır kanun gormedım ben bu konuda bana her hangı bır yardımınız olabılırmı yardımcı olursanız cok sevınıcem sımdıden teskurler ıyı gunler bu konuda sıkıntı ceken cok ozurlu kardeslerımız var onuda acıkca soylebılırım magdur olanda cok

bu konu hakında kımse bısey bılmıyormu bu duzeltılmesı ıcın ne yapmak gerekıyor bunuda acıkca bır cozum bulunmasını ıstıyorum sımdıden tesekurler

benimde maşım kesildi nisan 15 incele sonucu kızım adına evde bakım için başvurmutum gelir olarak 500 tl beyan etim 500/4=125 tl kişi başını aştıgı için kesildi ben yarın bu son genelgenin fotokopisini alıp vakıfa gidecegim.inşallah hayırlı olur burdan açıklama yaparım size

slamlar bu koyla ılgılı magdur olan baya cok ama bu kanun bıran evel degısmesı lazım bu arada anlayamadıgım genelgenın fotkopısını vakıfa gıdecekmısınız bu vakıf ne vakıfı oluyor onu anlamadım bı acıklama yaparsanız sevınırım

sydv gitim bugun genelgenin fotokopisini gösterdim :memurun bu genelgeden haberi yokmuş ve gerekli kişilerin yani 2022 aylıgı alanların muhtaçlık degerlendirmesi için eve kontrole gidiliyor.

bizim eve daha memurlar gelmedi memurlar gelmeden maaşı kesilen yok herhalde

cakarılmıs olan kanunlara gore eve gıren gelır 456 tle gecmıcek seklınde kısacasdı bu ması almak ısteyen ozurlu kardesım ıhtıyacı olması basvurmaz ve almaz eve gıren gelırı 500 tl ıse bu gelr yetmıyorsa bu ulkede askerı ucretlı calısan ve boyle yasamını surderem ozurlu kardeslerım var neden bukadar az hesaplanıyor ve ozurlu kardeslerım magdur olsun gelır hesaplaması bırazdah yuksek olabılır soylemek ıstedıgım bu ıyı gunler

ayrıaten benım evıme gıren gelır 500 tl buldugu ıcın kesıldı bu konuda magdur oldum sozumunde arkasındayım gelrtespıt degısmesı lazım bu kadar

tesadufenmı ev secıyolar onu alnmadım çok fazla maaş alan var hangı bırıne yetışçekler, bu aralar adres degıştırmeyın. secıme kadar ellemezler yakaldıklarını kesıyorlar, asıl katlıam secımden sonra hıçkımseye maas yok bundan sonra omss den 3-5kişiyi işe sokarlar işverdık derler.

musty 35 ben bızat sosyal d.y.v. gıtım bızat konustum boyle bıseyın olmadıgını eve gıtme mevzusuna gelıncede eve gıden kısılerın elerınde lıste var bu lısteye gore gıdfıyorlar ona gorede kara verfılıyor senın yazdıklarından hıc bısey anlamadım secımden sonra ne kesılıyor boyle bısey yok uydurma yenı kanun calısmaları var
kım soyledıyse uydurmasın bunu takıpcısıyım

Başbakan tarafından yapılan açıklamaya göre 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlara ve muhtaç engellilere yapılan sosyal yardımlar için muhtaçlık şartları
değiştiriliyor.2022 sayılı Kanuna göre 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımıza ve muhtaç engellilerimize sosyal yardımlar verilmektedir. Ancak bu kanuna göre kişinin muhtaç olarak kabul edilebilmesi için hane içinde kişi başına düşen gelirinin 119 TL’den az olması gerekmektedir. Bu rakam, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişme anlamında geldiği nokta dikkate alındığında kabul edilebilir bir rakam değildir.
Nitekim diğer sosyal yardımlardan yararlanabilmek için daha önce sosyal güvencesi bulunmamak şartı varken bildiğiniz gibi yine Temmuz ayında yaptığımız değişiklik ile sosyal güvencesi olsun olmasın hane içindeki kişi başı geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olan aileleri sosyal yardım kapsamına
alındı. Böylece kayıt dışı istihdama da yol açan bu sınırlamayı kaldırmış ve ailenin gelir durumuna göre sosyal yardım alabilme imkanı getirilmiş oldu.
Bu nedenle 2022 sayılı kanuna göre 65 yaş ve engelli maaşına hak kazanabilme şartını da hane içindeki kişi başı gelirin asgari ücretin 1/3 ü seviyesine yani 234 TL ye çıkarılıyor.( buda yenın cıkacak yasa boyle yazıyor sondurum budur uydurmayın bırdaha )

Üst Alt