Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım işe girer girmez mi yoksa 1 ay sonra mı kesilir?

ödemişli35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam forumdaki arkadaşlar benim bi sorum olacaktı ben özürlü maaşı almaktayım ama bir aylık iş var fabrikada ben işe girince maaşım hemen kesilirmi yoksa işe girdiğimden bir ay sonramı kesilir birde kaymakamlığa gittim ordaki müdür hanım hemen kesilr dedi ama 144 nolu telefonu aradım ordakinlerde 3 ay sonra kesilir dedi kafam karıştı beni bilgilendirirseniz sevinecem teşekkürler

90gunu gecerse kesılır 90gun asagısındz kesılmez.

Bence sydv lerin dediğini dikkate alın 1 aylık bir çalışma ve gelir için 2022 engelli maaşınızı riske sokmayın derim.
Son yönetmeliklerde şu şekilde bir ibare var.
Uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar hariç olmak üzere diyor 2022 maaşı bağlanmayacaklar arasında ben herhangi bir sgk primi için belirtilmiş süre göremedim.

uzun vadeli sigortalı olmayı gerektirecek şekilde zorunlu sigortalı olarak çalışmak aylık kesme sebebidir. Zorunlu sigortalı oldugunuz tarihi takip eden ilk ödeme döneminde aylığınız kesilir.
Bu konuda uygulama kılavuzunda vs açıklama yok. Pratiği konusunda bir açıklama yapılmadı yani.
Lakin Kanun sigortalı çalışanları 2022 aylığı için kapsam dışı bırakmıştır. dolayısıyla aylık kesme sebebidir.
Aksi bir uygulama olur ya da açıklama yapılırsa buradan bilgilendiririz.
bir ay çalışacaksınız ve sonra çıkacaksınız. Tespit ettiklerinde keserler bu aylığı. Ama tespit etmeyip sonradan fark ettiklerinde, sizin 1 ay çalışıp işi bıraktıgınızı fark ettiklerinde ne yaparlar nasıl uygularlar bilemem.
BİMER aracılığıyla bilgi edinme kapsamında bilgi almadan haraeket etmeyiniz.

Lakin benim yorumum şöyle: 2022 aylığı alıyorken çalışmaya başladıysanız ve bir ödeme dönemini yani 90 günü geçmeden bu işi bıraktıysanız ( 1 sene içinde 90 gün) aylığı kesmemeleri lazım.
Lakin başta da dediğim gibi uygulamanın nasıl olacagı yönünde kılavuz da dahil gördüğüm bir açıklama yok. O yüzden bilgi edinme kapsamında sorun diyorum.

Hazirandan itabern SGK'lı oldum, çalışma değil de, sadece sigortalı gösterliyorum (engelli kontenjanı vs)

Eylül maaşını alabilir miyim bu durumda. Sonrası iptal olacak zaten

Aslında bu durumu sydv ye bildirmek zorunda idiniz.
Bildirmeden sgk lı olmanız şu ana kadar aldığınız maaşları %50 faiziyle geri ödemenizi gerektirirdi.
Fakat 2 ağustosta torba yasadan 2022 ile ilgili af sayesinde geriye yönelik bir borç çıkmaması gerekir.

Baştaki sorunuzdan bu yana sürekli emin olamadığımız ve net şudur diyemediğimizi farketmişsinizdir, burada sorun 15 ocak 2013 tarihli yönetmeliktir geçmişe yönelik tüm bilgileri yok saydı ve bu yönetmelik yoğun itirazlar üzerine durduruldu biz durdurulduğunu bildiğimiz bir yönetmeliği sydv ler uygulamakta dolayısıyla hiç bir konuda emin olamıyoruz.

Yanlız değişmeyen konu ise maaşların peşin ödendiğidir, eylül maaşını çekmeniz demek ekim kasım ve aralık başına kadar olan ödemeyi peşin olarak aldığınızdır.
Yine bana göre diyeceğim siz sgk lı olduktan sonra bu maaşı çekmeniz durumunda sizden %50 faizli bir şekiilde geri ödemenizi isteyebilirler.

Üst Alt