Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım kesildi! Ne yapmalıyım?

hakan sönmez

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 2022 maşımı alamıyorum gerekçe olorak ailede kişi başına düşen gelirin fazla olması gösterildi itiraz etmeme rağmen bir sonuç alamadım babam küçük bir yer işletiyor birde 95 model bir aramız var hepsi bukadar bana sadece seninkini kesmeyeceğiz ailede emekli olan babasının kazancına bakıp geliri yeterliyse geçinmeye engellisi varsa maaş alıyorsa kesilecek dediler babam emekli değil ben köyde yaşıyorum şimdilik babam nnem var ama ilerisini düşünen yok ben 35 yaşındayım banada bir hayat gelecek lazım maaşımı geri almak için ne yapmalıyım benim durumumda olan arkadaşlarım varmı yani maaşı kesilen cevaplarsanız sevinirim

Kaçlira arkadaşım kişi başına düşen gelir evde

benim tavsiyem tanıdığın kişilerden yardım iste ikametgahını sizin evde göstersinler2 3 kişi yeter heralde

hakan, hanede kişi başına düşen aylık 255,22 lirayı geçerse muhtaçlıktan çıktığınız gerekçesiyle aylığınız kesilir.

eğer hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da üstünde değil diyorsan vakıf mütevelli heyetine itiraz edersin.

ya da arkadaşın önerdiği gibi haneye bir akrabanızın ikametini aldırırsınız ve sonra yeniden başvurursunuz. bu kişinin geliri olmamalı. bu şekilde kişi sayısı fazla olunca gelir kriteriniz uygun olur.

eğer itiraz edeceğim diyorsan şunları bil:
..
[FONT=tahoma]2) Hanenin; mülkiyeti hane bireylerinden birine ait olan ikamet ettiği konutu ile mülkiyeti başka birine ait olmakla birlikte kira ödemediği konutu için konutun (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri, [/FONT]
[FONT=tahoma]5) Dükkânlar için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) kira getirisinin toplamı, [/FONT]
[FONT=tahoma]6) Dükkân için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa dükkânın rayiç bedelinin 120’de biri, [/FONT]
[FONT=tahoma]7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı, [/FONT]
[FONT=tahoma]8) Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120’de biri, [/FONT]
[FONT=tahoma]9) Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı, [/FONT]
[FONT=tahoma]10) Hanenin büyük ve küçükbaş hayvanları için il/ ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık getiri miktarının aylık tutarı,

gelire dahil edilir.

hanenin bu şekilde toplam gelirini bulduktan sonra hanedeki kişi sayısına böldüğünde kişi başına düşen miktar, 255,22 liraya eşit ya da üstündeyse itirazın işe yaramaz.

[/FONT]

cersiğiniz bilgi için teşekür ederim çok sağolun yine görüşürüz

2022 maaşım bir yıldır alamıyorum

merhaba benim 1 yıldır 2022 maaşım kesildi gerekçeleri eve giren gelirin fazla olduğunu ve babamın üzerindeki araba iş yeri traktör arazi göründüğünü söylediler arabayı ve traktörü kardeşime devretti işyeribabamın üzerintde araziler varisli yani babamın kardeşleride hak sahibi bunların hepsini bağlı bulunduğum ilçedeki kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfına bildirmeme rağmen komusyondan sonuç hep reddedildi kardeşim ilçede yaşıyor evde babam ve annemle yaşıyorum kardeşimin ikametini köye tekrar aldırsak tekrar başvuduğumda maaşımı alabilirmiyim bu konuda sizden yardımcı olma

araziden kastın tarla mı? yukarıda da daha önceden bir yer işletiyor demişsin baban için? ne işi bu? halen devam ediyor mu?

merhaba evet araziden kastım evet tarladır babam tekel bayii işletiyor ama burası küçük olduğundan işler pek iyi deyil babam en küçük kardeşimle birlikte bu işi yapıyorlar emekli olmasına daha 3.5 yıl var emekli olsaydı onun sağlık güvencesinden yararlanırdım bana eğer anneden babadan ayrı eve çıkarsan tekrar 2022 alırsın diyorlar ayrı eve çıkınca yemekti ev temizliğiydi bunları kim yapacaksa benim yaşım 35 temel ihtiyaçlarımı karşılıyorum ama yinede birine bağımlıyım defalarca dilekçe verdim yetkli geldi anlattım ama sonuç hep aynı ben 2022 yasaya bağlı olan sağlık güvebcemi istiyorum sadece ben tarla işlerinden anlamam dedim ama malesef yine olumsuz

Hakan tarlanın geliri için Zıraat Odasından bilgi alınır. tarlanın yıllık gelirini bir şekilde zıraat odasından ögren.
baban tekel bayi işletiyormuş. vergi levhasında yıllık geliri ne kadar onu da öğren bana yaz ablası. ayrıca işyerinin rayic degeri ne kadardır yaklaşık olarak?
bir de rapor oranın kaç ve raporunda ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi? evde bakım aylığına başvurdun mu hiç?
hele bir gelir hesabına bakayım. gelir testi için de fikrim olur hem.
sen sorularımı cevapla bir çözüm buluruz inşallah.

merhaba ablacım evde bakım alıyorum rapor oranım yüzde 78 ağır engelli yazıyor iş yerimiz kira 300 tl diğer istediğin bilgileri öğrenemedim onuda öğrenince size bildireceğim kardeşim ilçeden eşinin ikametini köye aldırınca 4 kişi oluyoruz tekrar baş vursam ala bilirmiyim hayırlı akşamlar

[FONT=Arial][/FONT]

hanede 3 kişiyken asla bağlanmaz ablam senin şartlarında.
o yüzden öncelikle şu tarla ve tekel bayii gelir bilgilerini öğren. bunları bilmeden hanede 4 kişi olunca geliriniz uygundur diyemem.

merhaba ablam babam emekli olacak yakında sana daha önce anlatmıştım bizim ilçedeki iş yerini kardeşime devredecek eğer babam emekli oluresilirmisa ben 2022 ala bilirmiyim birde evde bakım babam emekli olunca kesilirmi geçenlerde bimere yazdım yine olumsuz geldi sonuç sitede senin bir yazını okudum 2015 te maaşlarda büyük değiklikler olacakmış bu yazını sayfamda paylaştım bütün arkadaşlarımın bilgisi olsun diye birde babam ilerde benim adıma araba almayı düşünüyor eğer alırsa rapor oranı nekadar olması gerekiyor şimdiden teşekür ederim kolay gelsin ablam

krdeşim tekel bayii tarla araba daha ne istiyorsun :) bende bunların biri bile yok ben bile zorla aldım annemın emekliliği var diye vermiyorlardı ama biz kira borcu nedeniyle bankadan kredi çektik annamın maaşı 350 tl falan geriye kalan normalde ona bakmıyorlar ama biz itiraz ttik gerçekten zor durumda oldugumuz için verdiler. ama senın durum farklı herşeyiniz var . köyde falan evinizde vardır sizin daha ne olsun vallahi keşke benımde bu şartlarım olsada 2022 den almasamda olur

selam arkadaslar 8.12.2014 banada 260.0000 iki milyon altıyüz tl yatmis cektim allah bereket versin

tarla tekel bayi var ama tarla müşterek yani varisleri var araba satılıyor emekli olmak iöin babam satıyor tekelide bıkacak kardeşime devrediyor tarla olsa bile ben tarla işinden hiç anlamam anlasamda yapamam benim derdim sağlık güvencemiz gitti yeşil kart vardı tedavi ola biliyorduk şimdi yok hçinilecekasta olsak tedavi olamayacağız artı yuva kurmak istiyoruz ama neyle geçineceğiz diye düşünüp vaz geçiyoz devlet kendine gelince iyleştiriyor bizlere gelince ne haliniz varsa onu görün diyor ayakkabı kutuları gemicikler derken bizim 3 kuruşa göz dşkşyorlar bu gelirlerin bana bir faydası yokki

Hakan baban emekli olursa bir de evde bakım aylığı var zaten 2022 aylıgı bağlanmaz sana.
ayrıca evde bakım aylıgı aldığın için emekli olmasa bile şu şartlarda 2022 aylığı baglanmaz. çunku 2022 aylıgına evde bakım aylığı da dahil ediliyor. hanede 3 kişisiniz ve tarlanın aylık gelirini söylemedin. henuz tekel bayi işi de devredilmemiş. bu şartlarda sana 2022 aylıgı baglanmaz. hele baban emekli olunca hiç baglanmaz.

evde bakım aylığına gelince. baban emekli olunca bunu il müdürlüğüne bildirsin. emekli aylığı ile birlikte hanedeki mevcut gelir toplanır ve kişi başına düşen aylık gelir 2014 yılının 2. altı ayına göre 540,47 lirayı geçerse kesilir ancak. sınırı geçmezse evde bakım aylığına devam. (540,47 lira olan gelir sınırı miktarı 1 Ocak 2015 itibariyle yeniden belirlenecektir)
evde bakım aylığı gelir hesabına tarlanın zıraat odası tarafından bildirilen aylık geliri, tekel bayi için aylık gelir ortalaması ve babanın emekli aylığı dahil edilir. emekli olunca baban kesinlikle aylıgını bildirsin yoksa hakkında yasal işlem yapılır.

sağlık güvencene gelince. baban emekli olunca babanın saglık güvencesinden yararlanabilmek için malul olduguna dair raporun olması gerekir.
Eger baban kesin emekli olacaksa şimdiden maluliyet tespiti için sgk il müdürlüğüne başvur. SGK seni hastaneye sevk eder, hastaneden alınan rapor Ankara sağlık kuruluna gönderilir. Ankara sağlık kurulu malul oldugun yönde karar verirse artık babanın saglık güvencesinden yararlanabilirsin.
baban emekli olunca SGK'ya gidersin maluliyet tespitinin yapıldıgını ve malul sayıldıgını bu yüzden babanın sağlık güvencesinden yararlanmak istediğini soylersin. onlar sana dilekçe hazırlatır. Zaten SGK'da malul olduguna dair raporun olacagından babanın sağlık güvencesinden yararlandırılırsın.

Oturulan ev kendininse veya kiraysa muhtaçlık sınırına dahil edilmiyor. Ancak 2.ci evi varsa ikinci'si dahildir.

teşekür ederim ablacım vediğiniz bilgiler için evet kesin emekli oluyor birde benim adıma ilerde araba almak istiyor bunun için yüzde kaç rapor rapor gerekiyor

Ortopedik rahatsızlığın varsa ve linkteki belirtilen şartlardaysa oranın önemi yok ÖTV indirimli araç alabilmen için. Lakin sizin için araçta özel tertibat gerekirse, özel donanımlı araçları aynı şartlarda aynı hastalıga sahip kişilerden başkası kullanamaz.

% 90 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporun olursa ve ÖTV indiriminden yararlanarak araç alırsanız, bu aracı (yurt içinden almak kaydıyla) herkes kullanabilir.

Şu linki incele:http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

ÖTV indirimli araçlarla ilgili sorularını da şuradan sor ablacım:Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

selam abla beçinde emekleyerek haraket ediyorum akülü araba kullanıyorum temel ihtiyaçlarımı karşılaya biliyorum örnek arabama kendim bine biliyorum bu durumda kendi adıma araba almak için yüzde 90 rapor almammı gerekiyor

hastalığın nedir? Şu linkteki hangi duruma uyuyorsun sence: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html Hastalığın her iki alt ekstremitede mi?
Eğer böyleyse:
ablacım bu sana baglı. eger alacagın aracı kendin kullanmak istiyorsan orana gerek yok. özel donanım taktırmak şartıyla ÖTV indiriminden yararlanarak araç alabilirsin. ama bu aracı senden başkası kullanamaz.
Eğer sorunun her iki alt ekstremitede ise bu durumda şu şekilde rapor almak kaydıyla ÖTV indiriminden yararlanırsın. Oran önemli değildir:
2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

Ama aracı ben kullanmak istemiyorum/kullanamıyorum başkaları da kullansın diyorsan o zaman % 90 ve ustu rapor alman şart. Bu durumda aracına özel donanım takılmaz ve herkes kullanabilir.

ablacım hastalığım polyo sokeli evin içinde emekliyorum hayatımı emekleyerek ve akülü arabayla idame ettiriyorum

sakatlıgın her iki bacagında mı? anlattıgına göre sorun iki bacakta. bu durumda özel donanım gerektirir ve raporunda oran önemli değildir. yukarıda dediğim gibi raporunda şu ibarelerin yazması kafi. oran önemli değil:
2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
ama bu şekilde aracı senden başkası ya da senle aynı hastalıga sahip ve aynı ehliyete sahip olandan başkası kullanamaz.

merhaba ablam senden evde bakım konusunda bilgi alacaktım babam emekli oldu bağkurdan 5 yıl maaş alamayacak maaşından bankaya kesiliyor üzerinde hiç birşey kalmadı şuan sadece bir emekli maaşı var buna göre benim evde bakım maaşı var annem alıyor babamın emekli olması nedeniyle kesilirmi pazartesi günüde sosyal hizmetler müdürlüğüne emekli olduğunu bildirecek iyi geceler

ablam şu an hanede kaç kişisiniz?

Kesinti olsa bile Bağkur maaşı hesaba dahil edilir. Evde bakım aylığı evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez. Evde bakım aylığı hariç tüm gelirleri toplayın hanede kaç kişi yaşıyorsa kişi sayısına bölün. Eğer hanede kişi başına düşen aylık gelir, 572,64 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylığı kesilmez. baban muhakkak emekli oldugunu gidip İl Müdürlüğüne bildirsin aman bunu ihmal etmeyin.

evde 3 kişi yaşıyoruz ablam annem baba ve ben yarın gidecek bildirmeye bakalım ne diyecekler hayırlı akşamlar

Melek ablacım ben size durumumu bir kaç kez yazmıştım (%80 engel oranım ve 1988 doğumluyum) ama. tam olarak anlayamadımki. ben babamla yaşıyorum. okuma yazmam yok herşeyimle babam ilgileniyor bu yazıyıda babam yazıyor benim adıma.mahkeme kararıylada VAsim Babam annem yok benim bakımım ona ağır geldi (aslında o kadarda yük olan biri değilim.) ve 26 yıllık yuvamızı yıktı yani babamla boşandılar. babam bir ev tuttu sıfırdan eşyalar aldı tabii bakım maaşını bağlatınca yaptı bunları. biz babamla beraber 2 kişi olduğumuz için bakım parasını bağlamadılar önce ama halama yakın bir ev tuttu babam halamda ilgileniyor diye. ve bakım parası bağlandı. ayrıca 2022 de alıyoruz. şartlar malum ablacım. kira doğal gaz vesaire. eşyaların taksidi ayda 238 TL. şimdi biz haneye öyle bir yakınımızda yokki dahil edelimde 3 kişi olalım. halam evli evi barkı var. o olmaz. babamın 894 günü var emekli olmasına benim yüzümden bana bakıyor diye çalışması yasak emeklide olamıyor. yani bu nasıl bir iştir bizim bakım ve 2022 den başka hiç bir kuruş gelirimiz yok. ablacım biz napacaz bize bir yol gösterirmisin. babam dün yani 11/01/2015 de hem CUMHURBAŞKANLIĞINA hemde BİMERE bu bakım parasının gelire dahil edildiği için bizim 2022 nin kesileceğini ve bizim artık yaşayayamaz bir hale düşeceğimizi anlatan yazılar gönderdi. yârinde Cihan HAber Ajansı muhabiriyle randevulaştı.. televizyonlarada verecek bu saçma sapan uygulamanın geri alınması için. evet ablam vereceğin hayırlı bilgileri acil bekliyorum. bu maaşlardan biri kesilirse bizide gömsünler yani çünkü borcumuzu ödeyemiyecez. doğalgazımızı kesecekler yani anla işte yaşama şansımız gerçekten 0 a düşecek gibi... saygılar ablam....acil sizden inşallah bir çare olacak yazınızı bekliyorum.....Halamı bizim evde gösterme gibi bir şansımız varmı ablam acaba. bilmiyorumki onunda kocası evi barkı var . ama.

ablacım evde bakım aylıgında gelir hesabı yapılırken sadece evde bakım aylıgı dahil edilmiyor. aldıgınız 2022 aylıkları dahil edilir. e boyle olunca evde bakım aylıgında sorun yok. aynen almaya devam.
ama 2022 aylığında da sadece 2022 aylıkları dahil edilmiyor gelire. evde bakım aylığı dahil ediliyor. Böyle olunca evde bakım aylıgını 2 kişiye böl 286,32 TL'yi geçiyor. bu şekilde de 2022 aylığı kesin kesilecektir. halan ayrı adreste ikamet ettiğinden size dahil edilmez.
ama haneye bir kişi daha alırsanız yani 3 kişi olursanız kesilmez. bunun çözümü bu sadece mevzuat değişikliği yapılmazsa eger.

o yuzden sürekli BİMER, Aile ve sosyal politikalar bakanlığı vs yazıp şikayetçi olun. sesinizi yükseltmeden bu mevzuat değişikliğini yapmazlar.

selam ablam babam emekli oldu üzerinde hiç bir şey kalmadı babamdan sağlık güvencesinden yararlanmak için rapor almam gerektiğini yazmışsın benim yüzde 78 0ranında raporum var bu olurmu yoksa yeni rapormu almam gerekiyor

Aleykum Selam ablam.
o rapor olmaz ablam.
2022 aylıgı almıyorsun, malul sayılırsan babanın sağlık guvencesinden yararlanabilirsin. baban emekli olduguna göre şimdi SGK müdürlüğüne gideceksiniz. babanın sağlık güvencesinden yararlanmak istediğini söyleyeceksin. Sonra da SGk seni hastaneye sevk edecek maluliyetinin tespiti için. Kurum sağlık kurulu o rapora istinaden durumunu değerlendirecek. eger malul derecede hastalıgın oldugu kararı verilirse babanın sağlık guvencesinden yararlanabileceksin.
hemen Pazartesi git SGK müdürlüğüne başvur işlemleri başlat.
SGK sevk yazısıyla hastaneye giderken de yanında rapor tetkik ne varsa hastalıgınla ilgili yanında götür.

hayırlı akşamlar ablam nasılsın görüşmeyeli ablam evde bakım maaşlarını düşürüyorlarmış bu doğrumu ablacığım kanal D de böyle birşey dUydum bu devlet iyce bizi ailemize mahkum edecek

Üst Alt