Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 Maaşım kesildi, yeniden başvurmak istiyorum..?
Merhba arkadaşlar yüzde 44 engelliyim geçtiğimiz yazın 2 ay gibi bir süre sigortalı çalıştım 3 aylık maaşım kesildi. sosyal hizmetlere gittim genel salık sigortasına başvurdum ailemle birlikte yaşadığım için ailemin gayrimenkulleri olduğu için muhtaçlık sınırını aşmışız ve prim ödemem gerektiğini söylediler geçen hafta 51 tl prim ödedim.
şimdi benim üzerime kayıtlı 2. el araç var ikametimi başka yere aldırdım pazartesi günü gidip tekrar başvuru yapacam sizce bu işin akıbeti ne olur tecrübeli arkadaşların cevabını bekliyorum zira hem maddi hem manevi olarak zor durumdayım. Ailemin gayrimenkl var ama benim o mallar üzerinde hiçbir hükmüm yok arabada sadece kağıt üzerinde benim tekrar başvuru yapmak istiyorum sizce bu durum nasıl olur ???
GND
ikamet ettiğiniz adreste kişi başına düşen aylık geliriniz eger 392,49 TL altında olursa 2022 engelli aylıgınız yeniden baglanacaktır. tabi bu arada GSS gelir testiniz de yenilenmek zorundadır. 60/g kapsamında GSS sigortalıyken 2022 aylıgı baglanmaz çünkü.
başvurunuzu yaptınız mı?
Melek abla benim maaşım 2015 te kesildi kesildikten sonra bana 2015 yılında gelir testi yapıldı sonucu g1 çıktı şimdi ayda 51 tl prim borcu ödüyorum babamın üstüne sigortalı olmak için başvurduk şu anda hastanede işlemlerimiz devam ediyor bu benim tekrardan 2022 engelli aylıgımın baglanmasına engel olurmu cevaplarsan sevinirim abla
şu an çalışmıyorum işsizim ..
bu gün sosyal hizmetlere gittim durumu izah ettim ordaki görevli memur sana zaten prim çıkmış dedi dedim ki o zaman ailemle birlikte yaşıyordum şimdi ailemden ayrıldım dedim aynı şehirde ailenden ayrımı yaşıyon dedi büssürü soru sordu sanki adamınc ebinden bişey çıkıyor.
bir tane kağıt verdi bunu doldur dedi yarın götürecem birde ordaki memur evde nöbet tutacan diyor adres gelip bakacaklar herhalde ? ben evde olmasam ama ordaki arkadaşlar bu adam burda yaşıyor deseler yeterli olurmu acaba ???
GND
ablacım öncelikle şunu söyleyim. gittiğin kurum sosyal hizmetler değil kaymakamlıkta bulunan vakıftır yani SYDV (sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı)
anladığım kadarıyla GSS gelir testinin yenilenmesi için vakfa gittin. ikamet değiştirdiğin için haliyle GSS gelir testinin yenilenmesi gerekir. yeni ikametinde başka aile bireyi yoksa sadece senin gelirin dikkate alınır. gelirin asgari ücretin üçte birinden az ise sonuç g0 çıkacaktır ve böylece GSS primi ödemekten kurtulacaksın.
Gördüğün gibi GSS gelir testinde sadece aile bireyleri dikkate alınıyor. ama 2022 aylıklarında hane geliri esas alınır.
2022 aylıgı için gss gelir testinde G0 çıkman yetmez. hanede kişi başına düşen aylık gelirin de uygun olması şarttır.
şu an ikamet ettiğin adreste ikamet eden herkesin aylık geliri -isterse yabancı olsun fark etmez- 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 Tl altındaysa 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde mümkün değil.
ikamet ettiğin hanede yaşaman gerekiyor. eger sosyal inceleme raporunda ikamet ettiğin hanede yaşamadığın tespit edilirse ikamet adresin olarak dikkate almazlar.
şimdi şöyle izah edeyim ikamet ettiğim adres olarak verdiğim yer öğrenci evi yani orda yaşayanların çok da düzenli bir geliri yoktur.
hepsi öğrenci şimdi ben 24 saat gidip orda yaşayacak halim yok ama evde olan arkadaşlar benim orda yaşadığımı söylerler orda bir sıkıntı yok.
onun dışında bu işin olumsuz sonuçlanırsa itiraz etme hakkımız varmıdır ?
Merhaba arkdaşlar ben yüzde 44 engelliyim normalde 2022 maaşı alıyordm ama geçtiğimiz yazın sigortalı çalışınca maaşım kesildi şimdi tekrar başvurmak istiyorum sosyal hizmetlere gittim genel sağlık sigortasına başvurmam gerektiğini söylediler başvurdum prim borcu çıktı daha sonra ikametimi başa yere aldırıp ailemden ayrı yaşıyor gibi gösterdim onada gelip bakmışlar evde ben yoktum tabiki şimdi bu durumda bizim haklarımız nedir ben bu 2022 maaşa nasıl başvurabilirim ??
GND tekrar başa sarıp özet geçtiğinize göre aradığınız cevabı bulamadınız. bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır size. ama zahmet edip en son sorumu cevaplasaydınız bari
batsın bu dünya böyle iş mi olur bee ? elin suriyelisne Afganlısına her türlü devlet yardımı yapıyor ama kendi vatabndaşına yardımcı olmuyor sosyal devlet anlayışına ne oldu ?
sosyal hizmeteşere gidin bakın yabancılar şubesi gibi her milletten adam var ellerin 1 -2 miklyarlık akıllı telefon adalet mi bu Allahtan reva mı bize ? bu sosyal hizmetlerin Allah binkere belasını versin adamlar sanki babasının malını dağıtıyor.
ben yüzde 44 engelliyim 2022 maaşı alıyordum kesildi sosyal hizmetlere gittim genel sağlık sigortasına başvurdum eve gelip bakmışlar ben yokdum arkadaşlar burda yaşıyor demişler buna rağmen gelen görevli işgüzarlık edip burdayaşamıyor deyip not düşmüş sosyal hizmetlerdeki görevlide sen o adres kalmıyormuşsun dedi ama buna rağmen yeşil kart verdiler bu sabah 2022 maaşına tekrar başvurmak için gittim sen o adreste kalmıyormuşsun daha sonra tekrar gelip bakacaz demişler dedi görevli memur ..
şimdi sen o adreste yaşamıyon diyorlar ama yeşil kart veriyorlar bu nasıl iş ?
2.si bu 2022 maaşına nasıl başvuru yapabilirim .. ??
Şerefsizim cinnet geçirecem artık ... hiçbir işim gücüm ras gitmiyor 2022 maaşım kesildi bir iş olsa alım olsa iş yapan bir tane adam bulamıyorum en basit sudan sebeplere prosedürlere takılan büssürü işim var bir tane adamım olmadığı için aylarca bekliyor maddi olarak zor durumda kaldım elin Suriyelisine Afganlısına devlet her türü yardımı yapıyor ama kendi vatandaşına 2. sınıf insan muamelesi yapıyor bu ülkede sosyal hizmetler vakfı diye biryer var ki Allah bin kere belasını versin oranın engelli maaşını bağlamak için elinden geleni yapıyor sanki adam babasının malını veriyor ...
batsın bu dünya .....