Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım kesilecek. Hesaba yatan 2022 aylığını çekmeli miyim?

pasa_27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, araniza yeni katildim.
Benim de maasim muhtaclik siniri gecildigi icin Kasim ayinin son haftasinda kesildi. Fakat Aralik ayinda odeme yapildi.
Simdi merak ettigim bu odeme benim hakkim mi, yoksa iade etmem gerekecek mi? Henuz daha paranin bir kurusuna dahi dokunmadim.

pasa_27
bu soruna vakıf mütevelli heyetinin muhtaç olmadıgına dair tespitini yaptıgı karar tarihini bilmeden cevap veremem. aylık kesildi diyorsun kesilse aralık ödeme dönemi ücreti yatırılmaz. demek ki vakıf mütevelli heyeti muhtaçlık tespit kararını sistem üzerinden aralık ilk haftasında yapmış. mütevelli heyetinin muhtaçlığınla ilgili karar tarihini vakıftan öğrenmeye çalış lütfen. ona göre kesin bir şey soyleyebilir sana yardımcı olabilirim.

bir de e-devlet şifren varsa e-devlete gir ve 2022 aylıgıyla ilgili ekranda görünen bilgileri buraya kopyala lütfen. e-devlette ne yazıyor bakayım.

ilginize tesekkur ederim, bildirim kagidinda 27 kasim yaziyor. E-devlet sifrem maalesef yok.
Ne yapmaliyim bu durumda?

bildirim kagıdında yazanları aynen aktarır mısın buraya? 27 kasım ne tarihi olarak yazıyor orada?

Su an mobildeyim, kagitta yazanlari aktarmam mumkun degil fakat kardesime sordum. 26 kasim heyet toplantisiymis, 27 kasim belgenin postalandigi tarihmis.

belgenin postalandıgı tarih ya da heyetin toplandıgı tarih bana lazım değil. bana vakıf mütevelli heyetinin sisteme işlediği karar tarihi lazım. eger vakıf mütevelli heyeti kasım ayının son gunlerinde muhtaç olmadıgına dair karar almış ve sisteme girmişse aylıgının kesilmesi gerekirdi. bu durumda da aralık dönem aylıgının yatırılmaması gerekirdi.

alo 144'ü arayın aylıgınızın kesilip kesilmediğini öğrenmeye çalışın. eger vakıf mütevelli heyeti karar tarihi aralık ilk günlerinde olmuş ve sisteme girilmişse bu durumda aylıgınız mart başında kesilebilir ancak. eger aylıgınız kesilmemişse zaten aralık dönem maaşını çekebilirsiniz.

son kez tekrar ediyorum vakıf mütevelli heyetinin sisteme işlediği muhtaç olmadıgınıza dair karar tarihi lazım bana.

Banka uzerinden e-devlet'e giris yaptim.

2022'de su ibare var:

Reddedildi/Feshedildi (26/11/2015) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)

Alo 144 nedense devamli mesgul caliyor.

demek ki vakıf mütevelli heyeti sistem üzerinden muhtaç olmadıgına dair kararı 26 Kasım'da sisteme işlemiş. bu durumda aylıgının 1 aralık itibariyle kesilmesi gerekir. para yatırılmamış olması lazım bu durumda.

Bir de Aile Bakanligindan bir mesaj gelmisKarar Bilgisi 2 yaziyor. Detay vermemisler yardim talebiniz reddedilmistir diyor. Detayli bilgi icin su numarayi arayin yaziyor. Ben bir talepte bulunmadim, herhalde bununla alakalidir diyorum. Onun tarihi de 2 aralik. Bu yuzden yatmis olabilir mi sizce?

bakın 2022 aylıgınız kesilmiş sizin. bu durumda aralık dönem ödemesi yatırılmamıştır. siz PTT'ye gidip baktınız mı? aylık kesilmişken size 2022 aylıgı parası yatırılmaz ki. bir yanlışlık olmasın? emin misiniz PTT'ye para yatırıldıgına?

Para elimde. Ptt zaten eve getiriyordu benim parami.

rapor oranın bu durumda % 70 ve üstü. öyle mi? peki ne kadar ödeme yapıldı sana?

evet, aralık dönem ödemen de yapılmış. bu nasıl oldu bilemiyorum.
şu linkte engelli ve yaşlı yardımları daire başkanlığının telefon numarası var:SYGM İletişim
telefonla ara ve de ki: "26.11.2015 tarihli vakıf mütevelli heyeti kararıyla muhtaç olmadıgım gerekçesiyle 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgım feshedildi. lakin ikamet adresime aralık dönem ödemesi olan 1374 Tl PTT aracılıgıyla teslim edildi. bu parayı geri iade etmem gerekir mi? "

engelli ve yaşlı yardımları daire başkanlığına telefonla ulaşamazsan istersen BİMER aracılıyla bilgi edinme kapsamında sor.bu daha garantili olur. BİMER'e yazarken benim yazdıklarımı yaz. kimlik numaranı vs ekle.

yine de kafama takılan bir soru daha var. Eylül dönem aylıgını almıştın di mi? eger almışsan yukarıdaki dediklerimi yap lütfen.

Kalem;

Tesekkur ederim, dediklerinizi yapacagim.
Evet Eylul donemini de almistim.

Üst Alt