Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşım miras kalan araç hissesi nedeni ile kesildi!?

Kerem Demir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Yüzde 70 oranında engelliyim. 2022 maaşı alıyordum ancak bir hafta önce kestiler. Gerekçe ise Annemin üzerinde başka hanede yaşayan abimin 2019 yılında aldığı ötv siz engelli aracı. Annem geçen sene vefat edince ötv siz alınan engelli araç dört kardeşe miras kalmış bu kardeşlerden biride ben olduğum için maaşım kesildi. Evde iki kişi yaşıyoruz evde yaşayan diğer birey kanser tanısı ile tedavi görüyor aylık gelirimiz 1500 tl + bu maaştı bu maşımız kesildi kaldık ortada. Yeniden başvuru için aracın evraklarını istediler evrakları tamamladım ve teslim ettim. Acaba maaşım yeniden bağlanır mı ? Nasıl bir yol izlemem lazım ?

Üzerinize araç olduğu müddetçe bağlanmaz devredin üzerinizden sıkıntı olmaz

Araç ötv siz engelli aracı, başvuru yaparken benden aracın belgelerini istediler. Aracın ötv siz fiyatı 93000 TL. Dört mirasçı var, mirasçılardan biri benim. Benim eve giren gelir aylık 1500 tl. Öğrenmek istediğim gelir testi yapılırken bu aracın sadece benim payıma düşen kısmını mı baz alacaklar ? Aracın ötv siz fiyatı üzerinden mi hesap yapılıyor konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olsun

Kerem Demir
araç mıras kaldıg için kesılmemiştir.mıras olmasda o maaş kesılecektı.çünkü araç annenızn üzerine ve beraber kalıodunuz.artık aracı olanların 2022leri kesiliyo 2021nin eylülden beri.araç annenızn üzerine değilde abiniz üzerine olsaydı maaşınıza bişi olmazdı
not:aracın annenız üzerine oldugu için sizde kalmayıp abınızde ya da başkasında kalması farketmıo

gelir şartınız tutuo.araç anneızn üzerinden aldırıp ortadan kaldırdınızmı maaşınız yenıden baglanır
geçmiş olsun. kanser tedavisi görene tam bağımlı rapor alabilirseniz ebm ye başvrun daha iyi.

Araç Annemin üzerine ancak biz Annem ile aynı evde kalmıyorduk. Aracı ayrı hanede yaşayan abim almış Annemin üzerine. Annem geçen sene vefat edince ben doğal mirasçı olduğum için maaşım kesilmiş. Araç şuan noter aracılığı ile mirasçı olan dört kardeş üzerine tescilli. Sosyal yardımlaşma vakfına sordum maaşımın kesilme nedeni araçmış. Gelir artışı olunca kesiyorlamrış ve yeniden değerlendiriyorlarmış. Benden aracın ötv siz alım fiyatını gösteren belge istediler birde mirasçılık belgesini hepsini teslim ettim. Şuan evde iki kişiyiz. eve giren gelirimiz 1500 tl benim merak ettiğim bu araç gelirime nasıl yansıyacak. Ebm başvuru şartları için araştırma yapmadım hiç kardeşimin tedavisi daha bitmedi onada bakacağım teşekkürler.

Kerem Demir
gelirinizi hissenize düşen kadarı ekelyıp yaparlar.
ebmde ise tam bagımlı rapor alabilirseniz gelir şartınız tutuo sıkıntı olmaz

Üst Alt