Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım neden kesilmiş olabilir?!

Rebellious

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben evde yokken kontrole gelinmiş üstüme engelli aracından başka hiç bişey yok evin kirası 750 hanede yaşayan kardeşimin adınada 2 adet araç vardı bana sebep söylemiyorlar ama e devletten muhtaç olmama nedeni ile yazıyor tekrar itiraz edeceğim sizce nasıl bir yol izlemeliyim nedem kesilmiş olabilir teşekkürler

2011de aldım ama problem olmaz denilmişti maaşım 4. Ayda kesildi

Kimi ev kirası diyo
Kimi kardeşinin üstüne olan araç diyo
Sgk çalışano bi tanıdık ta kaç tane araç olursa olsun sorun olmaz diyo

İst
Linea aldım hiç tavsiye etmem
Geniş bi bütçe varsa audi al derim

Tipine bakma bide mümkünse sedan al
Arabada önemli olan motor yol tutuşu
Konuyu dağıtmayalım arkadaşlar ben itiraz edicem fikir arıyorum.

maasin 14.08.2016 dami kesildi.benimde maasimi kestiler.neymis esimin uzerine bagkur gozukuyomus.aslinda oyle biseyde yok.bence darbe girisiminden sonra kesmek icin bahaneler cogaldi

Rebellious engelli aracın varmış. bu aracın vergiden düşülmüş tutarın 120'de biri hane gelirine dahil edilir.
ayrıca sizle aynı evde kalan kardeşinin üstüne 2 araç varmış. bu iki aracın da rayic / kasko bedelinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir.
hanede yaşayan herkesinaylık geliri de hane gelirine dahil edilir.
evde bakım aylıgı da dahil edilir.
oturulan konut hane gelirine dahil edilmez. ama oturulan konut haricinde başka konut varsa ve kira geliri edlde ediliyorsa hem aylık kira bedeli hem de o konutun rayc bedelinin 240'da biri gelire dahil edilir.

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstünde çıkarsa o engelli muhtaç kabul edilmez ve aldığı 2022 aylıgı muhtaçlıktan çıktıgı gerekçesiyle kesilir.
hane geliriniz 392,49 TL üstündeyse itirazdan sonuç alamazsın.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Tekrar gelir testi yaptırıp başvuruda bulunsam olumlu sonuç alabilir miyim?

hanedeki geliri ve hanede kaç kişi yaşadıgını bilmeden net bir cevap vermem imkansız size. evde 3 araç var. 2 aracın rayiç degerleriyle sizin aldıgınız aracın vergiden düşülmüş miktarını bilmiyorum mesela. hanede kaç kişiyaşadıgını ve başka gelir olup olmadıgını da bilmiyorum. tek bildiğim evde bakım aylıgının miktarı:) o da 932,59 TL:) tabi evde bakım aylıgı alıp almadıgını da bilmiyorum.
net veriler olmadan size net bir cevap nasıl verebilirim? hesap yapmalıyım net cevap verebilmek için ve hanedeki her geliri net bilmem gerekir. müneccim değilim. bu işler hesap işi.

Kalem hanım; hanede 3 kişiyiz, bakım aylığı dışında gelir yok.kardeşimin devretmek üzere 2013 model aracı var onun dışında benim engelli aracım ve annemin bakım maaşı var, kardeşimin üzerine araç yokken bakım maaşına ve benim araca rağmen 2022 alabiliyorduk, kardeşim aracı devredecek ve tekrar gelir testi yaptırıp başvurumuzu yinelemeyi düşünüyorum bilmem bi değişiklik olur mu?
Aslında araçta bizim değil amcam vergi borcu nedeniyle bir süreliğine kardeşimin üzerine yapmış...

aracın sizin olup olmadıgına bakmazlar. önemli olan araçların kardeşinizin üzerine olması. diyelim ki kardeşiniz iki aracı da devredecek. geriye kaldı sadece sizin aracınız. peki sizin aracınızın vergiden düşülmüş tutarı ne kadar? evde bakım aylıgı 932,59 TL sizin aracın vergiden düşülmüş tutarını da yazın hesap yapayım.

bir de 750 TL kira nasıl ödüyorsunuz? tek geliriniz evde bakım aylıgı ise? nasıl geçiniyorsunuz? başka gelir var mı evde bakım aylıgından başka? gayri resmi gelirler de dikkate alınır çünkü.

aracınızın vergiden düşülmüş tutarı 30 bin tl ise 30 binin 120/de biri 250 tl eder.
evde bakım aylıgı da 932,59 TL.
her iki geliri topladıgımızda 250 + 932,59 TL =1182,59 TL eder.
hanede 3 kişi yaşıyor. üçe bölersek sonuç maalesef 392,49 TL'yi geçiyor: 1182,59 / 3 = 394,19 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL yi aşarsa da size 2022 aylıgı baglanmaz. bu hesaba kardeşinizin araçları dahil değil. başka gelir varsa onlar da dahil değil.
zaten diğer gelirleri de katmaya gerek yok hesaba. sadece kendi aracınız ve evde bakım aylıgıyla birlikte sınırı aşıyorsunuz.

Kalem hanım kira ödeniyor bakım aylığı ile de nasıl geçindiğimiz de öyle böyle yani genelde bi yakınımız sahip çıkıyor :)
Ben bakım aylığınında hesaplandığını bilmiyodum çok teşekkür ederim aydınlattığınız için.

valla buradan "artık 2022 gelir hesabına evde bakım aylıkları da dahil edilecek "diye bangır bangır bagırmıştım 25.03.2014 tarihinde: http://www.engelliler.biz/forum/202...022-gelir-hesabina-dahil-edilecek-onemli.html

kısacası 25.03,2014 tarihinden beri evde bakım aylıkları da 2022 aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor. aynı tarihten önce evde bakım aylıkları 2022 gelir hesabına dahil edilmiyordu. sizi de bu şaşırtmıştır. ne diyelim geçmiş olsun.

Forumun daimi takipçisi değilim görmedim:)
Yeni haberim oluyor.

NOT: tabi şimdi 2022 aylıgı için muhtaçlık sınırı 392,49 TL oldu. evde bakım aylıkları da 932,59 TL. o tarihteki veriler değişti yani. bunu da hemen hatırlatayım. sonuçta linkini verdiğim başlıktaki veriler o tarihe ait. kafanız karışmasın.

Üst Alt